• Osteopathische behandelingen door Demis Blaasse

  Demis Blaasse is op de vrijdagavonden op afspraak beschikbaar voor osteopathische behandelingen.

  ************************************
  Wat is osteopathie :

  Alles in het lichaam beweegt, van spieren tot bloedvaten, van ingewanden tot botten. Osteopathie is een veilige behandelvorm die zich richt op de beweging van het lichaam en  op de bewegingen  in het lichaam. Deze beweeglijkheid is nodig om goed en zonder klachten te kunnen functioneren.

  Osteopathie is een manuele geneeswijze die zich richt op het vinden en behandelen van functiestoornissen in de mobiliteit van gewrichten en weefsels in het algemeen. Het doel is de gezondheid van de patiënt te optimaliseren.

  Osteopathie baseert zich op het concept dat de mens als levend organisme een structurele (anatomie) en functionele (fysiologie) eenheid is. Structuur en functie beïnvloeden elkaar wederzijds via vasculaire, neurologische, lymfatische en biomechanische weg. Deze systemen werken mee om het lichaam gezond te houden of om een ziekte te lijf te gaan. Functioneert een deel van het lichaam niet goed, dan beïnvloedt dat ook de rest. Een osteopaat benadert het lichaam daarom als één geheel. Als een deel van het lichaam niet goed kan bewegen, dan kan dat klachten veroorzaken. Omdat alle weefsels met elkaar in verbinding staan, kan pijn uitstralen naar andere delen van het lichaam. Een osteopaat onderzoekt waar in het lichaam de beweging hapert en herstelt de samenwerking tussen de verschillende weefsels.

  Een osteopaat werkt uitsluitend met zijn handen. Hij gebruikt geen medicijnen of apparaten. Hij of zij maakt los wat los moet zitten en helpt zo met (overwegend) zachte handgrepen het lichaam te herstellen.

  Een osteopaat is geen vervanger voor de huisarts of specialist, maar werkt er juist mee samen. Als het nodig is, verwijst een osteopaat door.

  ************************************

  Demis heeft de opleiding fysiotherapie in Breda gevolgd en is aansluitend voltijds osteopathie gaan studeren in Gent. Deze opleiding heeft hij in 2007 afgerond. Op dit moment werkt hij full-time bij verschillende praktijken.

  Demis voetbalt normaal gesproken in het derde van RCS maar is geruime tijd uitgeschakeld door een afgescheurde kruisband en daarom heeft Demis voorgesteld zich voor bepaalde tijd op de vrijdagavond in te zetten voor leden van RCS met blessures die door een osteopaat behandeld kunnen worden.

  Sportblessures zijn vaak zeer goed en snel te behandelen door een osteopaat. De blessure kan een lokaal probleem geven, bijvoorbeeld een enkelverstuiking of een spierscheur, maar vaak ontstaan er dan compensatieproblemen elders in het ledemaat of lichaam. Dit noemen we oorzaak-gevolg-keten. De osteopaat kan, naast lokale technieken op de blessure, er ook voor zorgen dat in de gehele bewegingsketen alle gewrichten weer vrij kunnen bewegen en optimaal functioneren zodat herhaling of gevolgletsels voorkomen kunnen worden.

  Spelers en speelsters met blessures kunnen in eerste instantie terecht bij onze verzorger Alex Verdonk.
  Indien doorverwijzing noodzakelijk is kan Alex een beroep doen op de fysiotherapeuten van In Balans en vanaf heden dus ook voor specifieke klachten op osteopaat Demis Blaasse .

  Demis is bereikbaar onder mailadres :  osteoblaasse@hotmail.com