• Jaimy van Bloppoel Hoofd Jeugd Opleiding RCS stelt zich voor

  23 mei 2023
 • Even voorstellen…….

  Mijn naam is Jaimy van Bloppoel en ben 47 jaren oud. In het verleden ben ik o.a. hoofdtrainer geweest van verschillende clubs in Zeeland (V.V. Kapelle, V.V. Yerseke, Zeeland Sport, V.V. Oostkapelle). Op dit moment verzorg ik o.a. de Hoofd Jeugd Opleiding van V.V. Goes. Dit doe ik met veel plezier maar heb een bewuste keuze gemaakt voor R.C.S. Ik heb zelf 4 kinderen waarvan er nu 1 bij V.V. R.C.S. voetbalt (JO7). Mijn dochter (6 jaar) wil ook graag starten en mijn oudste twee zonen voetballen bij V.V. Goes (Jo15) en JVOZ (Jo16). Ik ben woonachtig in Middelburg wat het makkelijker maakt qua reistijd en aanwezigheid.

  In het dagelijks leven ben ik docent op twee scholen, op de HZ verzorg ik o.a. de volgende vakken; sportspelen fitness, praktijk trainingsleer en praktijklessen voor specifieke doelgroepen. Daarnaast coördineer ik alle stages voor de eerste jaar studenten en ben ik Studie Loopbaan Coach. Naast de HZ geef ik ook les op het Goese Lyceum waar ik werkzaam ben als bewegingsonderwijzer.

  Jullie gaan mij vooral op maandag en woensdagavond op het voetbalveld zien van R.C.S.  Op de zaterdag zal ik met enige regelmaat aanwezig zijn bij de onderbouw en bij het begeleiden van één van mijn zonen. Hij gaat aankomend voetbalseizoen naar de Jo8. Verder zal ik mijn aandacht op het voetbalveld moeten verdelen als vader bij mijn andere kinderen.

  Vanaf het nieuwe voetbalseizoen zal ik binnen de jeugdopleiding van V.V. R.C.S.  actief zijn als Hoofd Jeugd Opleiding. Ik zal in het begin mij vooral bezig houden met de onderbouw. Op dit moment verricht ik deze taken nog bij de voetbalvereniging V.V. Goes. Ik zal mij daarom vooral bezig houden met voetbaltechnische zaken en zal aanspreekpunt zijn voor trainers, vrijwilligers, leden en ouders. Een aantal andere taken die ik op mij zal nemen zijn:

  • Veldtrainer van de JO7
  • Aanspreekpunt voor trainers, ouders, spelers en vrijwilligers.
  • Sturing en structuur geven aan de jeugdopleiding.
  • Opleiden van jeugdtrainers d.m.v. interne workshops en cursussen.
  • Met enige regelmaat training geven aan verschillende jeugdteams (onderbouw).
  • Startgesprekken met ouders van nieuwe leden (kennismaking en uitleggen hoe de club werkt en wat er wordt verwacht van ouders).
  • Begeleiden van jeugdtrainers (Hoe train je nu specifiek bepaalde leeftijdsgroepen).
  • Organiseren van voetbalactiviteiten (denk aan bijvoorbeeld een kerstzaalvoetbaltoernooi of clinics).
  • Vergaderen en overleg inplannen  met o.a. technische commissie en jeugdcommissies.

  Uiteraard gaan we beginnen met de taken die het hardst nodig zijn. Wat ik vooral merk is dat er een enthousiast team van jeugdtrainers actief is op de velden die wekelijks met groot plezier de trainingen verzorgen.

  Met vriendelijke groet,

  Jaimy van Bloppoel