• Als vader van een voetbalgekke dochter werd hij zo'n 20 jaar geleden "gedwongen" zich voor voetbal te gaan interesseren. Gelukkig voor RCS vond hij het spelletje leuk en werd hij betrokken bij de club. Hij voert al heel wat jaren meerdere taken uit als vrijwilliger. Dankzij hem is bijvoorbeeld onze RCS website altijd up-to-date. 

  Lees hieronder wat Adri Matthijsse nog meer voor de club doet en hoe het is afgelopen met zijn dochter. 

 • Stel jezelf kort even voor
  Mijn naam is Adri Matthijsse, ik ben 58 jaar, getrouwd met Anita en ik heb twee dochters, Sherida en Esra. Sinds 1988 ben ik in Vlissingen woonachtig, waarvan meer dan 25 jaar in West-Souburg. Ik ben werkzaam in de automatisering bij de kerncentrale in Borssele.

  Wat is jouw rol als vrijwilliger bij RCS?
  Mijn dochter Esra werd geboren met een voetbal aan haar voeten. Eigenlijk heeft zij ervoor gezorgd dat ik mij voor voetbal ben gaan interesseren. Esra moest en zou “op voetbal” en dat moest bij RCS, want daar voetbalde haar vriendje Jethro.

  Esra werd getraind door Rian Joosse. Hij was toen ook de beheerder van de website van RCS, maar dat lag hem eigenlijk niet en hij vroeg of ik dat van hem wilde overnemen. Ik ben nu inmiddels bijna 20 jaar beheerder van de website. Daarnaast beheer ik de RCS-mailadressen, de RCS TV-schermen in het clubhuis en maak deel uit van de multimediagroep en de jeugdcommissie van RCS.

 • Wat maakt vrijwilliger zijn bij RCS zo leuk?
  Er samen voor gaan. Energie krijgen uit wat je voor de club doet.

  Wat is je mooiste/leukste/ontroerendste herinnering aan RCS?
  Het mooiste moment was het kampioenschap van VR1. Esra speelde nog bij de jongens, maar was gevraagd om de kampioenswedstrijd met VR1 mee te spelen. Een gelijkspel was voldoende om kampioen te worden. Helaas kwamen de dames met 0-1 achter. Esra kwam er de 2e helft in. Een speelster van RCS werd neergelegd in de 16. Niemand wilde de penalty nemen, Esra zei: “Ik neem ‘m wel.” Ze schoot hem mooi binnen en daarmee waren de vrouwen kampioen. Vanaf dat moment is ze bij VR1 gaan spelen en ben ik een aantal jaren vaste chauffeur bij de vrouwen geweest.

  Verder zijn er nog heel veel leuke momenten geweest, zoals de jaarlijkse familiedagen en de nieuwjaarsbijeenkomsten. Heel gezellig!

  Mijn favoriete voetbalclub is… 
  Feijenoord

  Mijn favoriete speler is… 
  Lionel Messi

  Mijn hobby’s zijn…. 
  Klussen in- en om het huis, websites beheren, films en voetbal kijken.

  Je kunt mij wakker maken voor…. 
  Nergens voor. Laat mij maar lekker slapen…..

  Ik heb een hekel aan….. 
  Mensen die alleen maar nemen en nooit geven. Lopen te mopperen dat iets niet goed geregeld is, maar zelf nooit helpen om iets te organiseren.

  Beoefen je zelf een sport? 
  Hardlopen, Fitness (cardiotraining), mountainbiken en badminton.

  Wat doe je het liefst in het weekend (buitenom de wedstrijden van RCS bezoeken natuurlijk)? 
  De thuiswedstrijden van mijn dochter Esra bezoeken (ze voetbalt in de landelijke Vrouwen Topklasse), klussen, eindje fietsen of hardlopen, voetbal kijken, genieten…..

  Welke vrijwilliger zou jij volgende maand graag aan het woord zien?
  Karin van Rosevelt