• 2 RCS meiden geselecteerd voor “KNVB Jeugdplan Nederland regio Zeeland-West Brabant”

  Afgelopen weken ontvingen wij een 2-tal uitnodigingen van de KNVB.

  Wij zijn er trots op dat de volgende spelers zijn uitgenodigd voor selectie activiteiten van Jeugdplan Nederland regio Zeeland-West Brabant.

  Liv van Lieshout en Envy Henriquez uit de JO12-1

 • Deze meiden gaan de komende 2 weken selectie activiteiten doen met nog 20 andere meiden uit de regio.

  Deze activiteiten zijn op woensdag 6 en 13 oktober in Dinteloord.

  Namens RCS wensen wij Envy en Liv veel plezier en uiteraard veel succes met de komende selectie activiteiten.

  Wat is Jeugdplan Nederland?

  Sinds jaar en dag organiseert de KNVB het Jeugdplan Nederland (JPN). Het JPN, dat zowel voor jongens als voor meiden wordt aangeboden, is het podium waar talentvolle voetballers zich kunnen laten zien en mogelijk kunnen door ontwikkelen naar een hoger speelniveau.

 • Elke week zijn de KNVB talentcoaches en KNVB scouts op pad. Ze bezoeken jeugdteams van amateurverenigingen in Nederland om talentvolle speelsters in beeld te krijgen en te houden. Zij doen dit in overleg met en/of op advies van de amateurverenigingen.

  Het Jeugdplan Nederland wordt in drie gebieden georganiseerd, namelijk West Nederland, Zuid Nederland en Noord/Oost Nederland. Deze gebieden zijn weer verdeeld in kleinere regio’s. In alle gebieden organiseert de KNVB de scouting en voetbalactiviteiten voor diverse leeftijdscategorieën. Ook organiseert het geregeld activiteiten op landelijk niveau. Voor jongens komen de leeftijdscategoriën Jongens Onder 11 tot en met Jongens Onder 17 in aanmerking, terwijl voor meiden de categoriën Meiden Onder 11 tot en met Meiden Onder 16 gelden.