• Geüpdatet Coronaprotocol v.v. RCS

  Na de aangekondigde versoepelingen per 5 juni 2021 zijn onderstaand de meest in het oog springende maatregelen voor het voetbal:

  Wij hanteren als v.v. RCS het onderstaande protocol.

  De algemene basisregels, hygiëneregels en richtlijnen van het RIVM, de overheid zijn altijd van toepassing. We zijn en blijven daarbij afhankelijk van ieders medewerking en verantwoordelijkheid. Spreek elkaar zo nodig aan en wijs elkaar op de afspraken. Je bent welkom op ons sportpark als je aan de eisen uit de gezondheidscheck kan voldoen. Alleen personen die komen sporten en kaderleden van de teams zijn welkom. Ouders en supporters mogen het complex niet betreden. RCS behoudt zich het recht voor om personen te weigeren bij vermoeden van verkoudheid en/of griepklachten. Bij het niet navolgen van de regels, behoudt RCS zich het recht om teams uit te sluiten van trainingen en onderlinge wedstrijden.

  Algemene regels

  • Het is voor jeugdvoetballers weer mogelijk om wedstrijden te spelen tegen teams van andere verenigingen.
  • Senioren mogen onderling trainingswedstrijdjes spelen bij de eigen vereniging zonder beperking en zonder dat er onderling 1,5 meter afstand gehouden hoeft te worden.
  • Gebruik gezond verstand en toon verantwoordelijk gedrag.
  • Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid verhoging of koorts (vanaf 38 C°).
  • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts heeft (vanaf 38 C°) en/of benauwdheidsklachten. Als iedereen in het huishouden 24 uur klachtenvrij is, kan je weer sporten.
  • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het Corona-virus (COVID-19). Omdat je tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je thuisblijven tot 10 dagen na het laatste contact.
  • Verhef je stem niet. Geforceerd stemgebruik is niet toegestaan.
  • Gebruik uitsluitend een eigen bidon, schrijf je naam daarop en gebruik geen teambidons.
  • Schud voorafgaand en na afloop geen handen met de tegenstander of scheidsrechter, maar ontvang ze sportief en bedank ze gepast.

  Kleedkamers

  • Douches en kleedkamers zijn weer open.

  Toeschouwers

  • Publiek is niet toegestaan op ons sportpark De Alblas.
  • Ook ouders zijn niet toegestaan op het sportpark De Alblas. 

  Clubhuis

  • De kantine is geopend onder de voorwaarden, zoals ze zijn opgenomen in het  protocol verantwoord sporten van NOC*NSF.
  • Het buitenterras bij de kantine is open voor sporters en benodigde vrijwilligers die op de accommodatie aanwezig zijn.

  Maatregelen die wij noodzakelijk moeten volgen. Wij zijn echter blij dat voor de jeugdspelers weer mogelijk is om wedstrijden te spelen tegen teams van andere verenigingen en dat senioren onderling trainingswedstrijdjes mogen spelen bij de eigen vereniging zonder beperking en zonder dat er onderling 1,5 meter afstand gehouden hoeft te worden. De gezondheid van iedereen gaat voor alles en daarom blijven de resterende maatregelen noodzakelijk. Wij vertrouwen op jullie begrip en medewerking. 

  Positieve COVID-19 test. Wat nu?
  Wanneer er een speler/speelster of een kaderlid in een team positief getest wordt op COVID-19 volgen we de richtlijnen van het RIVM en de GGD. We vragen het lid om een positieve COVID-19 test te melden bij voorzitter@vvrcs.nl of bij een van bestuursleden.

  Protocollen en FAQ
  De KNVB trekt samen met NOC*NSF en de andere sportbonden op in het veilig en verantwoord opstarten van de sport. Het protocol verantwoord sporten van NOC*NSF vormt daarom de basis voor de meest actuele kaders (juridische grondslagen) en richtlijnen (sportspecifieke adviezen) die gelden voor clubs. Alle protocollen zijn hier bij de KNVB te vinden.

  Daarnaast zijn ook de FAQ bij de KNVB geüpdatet met antwoorden op de meest gestelde vragen over de geldende coronamaatregelen. Deze FAQ wordt continu gevuld met nieuwe informatie dus houdt deze pagina ook goed in de gaten. Bekijk hier de FAQ.

  Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de trainer van het team van uw zoon of dochter.

  Bestuur v.v. RCS