• Bij v.v. RCS zijn de algemene basisregels, hygiëneregels en richtlijnen van het RIVM, de overheid altijd van toepassing.

   
  Praktische regels vanwege de coronamaatregelen

  De regering heeft nieuwe coronamaatregelen in laten gaan per 28-november-2021. Hieronder lees je hoe wij bij vv RCS daarmee omgaan en wat dat voor jou betekent.

  Algemene regels:
  -Geen toeschouwers toegestaan op het sportpark tijdens trainingen en/of wedstrijden
  -De kleedruimtes blijven doordeweeks gesloten
  -De kantine blijft doordeweeks gesloten (uitgezonderd biljartsport overdag, daarbij geldt toegangscontrole op geldige QR code)
  -De kantine sluit uiterlijk om 17.00 uur
  -Bij afhalen van consumpties in de kantine is een mondkapje verplicht

  Invoering 1,5 meter afstandsregel
  Iedereen boven de 18 jaar is verplicht de 1,5 meter afstandsregel in acht te nemen tot andere volwassenen en tot kinderen ouder dan 13 jaar. Jeugd van 13 tot 18 jaar hoeft onderling geen afstand te houden en kinderen jonger dan 12 ook niet tot elkaar en tot volwassenen. De 1,5 meter afstand houden is niet verplicht op locaties waar een coronatoegangsbewijs verplicht is en ook niet als dit de sportbeoefening in de weg staat.

  Spelers, trainers, begeleiders en organisatie:
  Je mag het sportpark zonder coronatoegangsbewijs/QR-code betreden. Echter, zonder coronatoegangsbewijs mag je geen gebruik maken van de kleedlokalen en mag je in de kantine enkel een drankje/hapje afhalen. Een mondkapje is dan wel verplicht!

  We vragen aan iedereen die 18 jaar of ouder is, bij het betreden van het sportpark, om een coronatoegangsbewijs. Heb je een geldig coronatoegangsbewijs, dan krijg je een bandje, waarmee je eenvoudig kunt laten zien dan je van alle faciliteiten gebruik mag maken. Heb je geen geldig coronatoegangsbewijs, dan krijg je geen bandje en gelden de eerder genoemde beperkingen.
  Uitzonderingen: ben je jonger dan 18 jaar, dan mag je wel zonder coronatoegangsbewijs gebruik maken van de kleedlokalen en in de kantine verblijven. Een vaste zitplaats is dan wel verplicht !

  Ben je begeleider van een team, dan mag je zonder coronatoegangsbewijs de kleedlokalen betreden.

  Wat als een spe(e)l(st)er (18 jaar of ouder) geen coronatoegangsbewijs heeft?
  Je mag dan voor, tijdens en na de wedstrijd géén gebruik maken van kleedlokalen. Kom dus omgekleed naar het sportpark! Ook kun je niet in de kantine verblijven. Je kunt enkel een drankje/hapje afhalen.

  Toeschouwers zijn niet toegestaan!
  Is jouw wedstrijd klaar, dan ben je toeschouwer en geldt dat je niet op het sportpark mag blijven kijken naar een andere wedstrijd. De bedoeling is dan dat je zo spoedig mogelijk het sportpark verlaat, ofwel met geldige QR code in de kantine verblijft, met vaste zitplaats!

  Toiletten
  De toiletten bij de kantine zijn voor iedereen toegankelijk (binnenlangs- en buitenlangs).

  Tot slot
  Al meer dan 1,5 jaar doen we ons best om ervoor te zorgen dat we, ondanks alle maatregelen, kunnen blijven sporten. Ook nu houden we ons, zo goed en kwaad als het gaat aan de regels. We kunnen als vereniging, die afhankelijk is van vrijwilligers, niet overal bewaken dat de regels ook worden nageleefd. We vragen daarom aan je om je verantwoording te nemen en je te houden aan dit protocol. Spreek anderen erop aan als je ziet dat hij/zij even een regel vergeet. Alvast bedankt voor je begrip en je medewerking.

   

  Protocollen en FAQ
  De KNVB trekt samen met NOC*NSF en de andere sportbonden op in het veilig en verantwoord opstarten van de sport. Het protocol verantwoord sporten van NOC*NSF vormt daarom de basis voor de meest actuele kaders (juridische grondslagen) en richtlijnen (sportspecifieke adviezen) die gelden voor clubs. Alle protocollen zijn hier bij de KNVB te vinden.

  Daarnaast zijn ook de FAQ bij de KNVB geüpdatet met antwoorden op de meest gestelde vragen over de geldende coronamaatregelen. Deze FAQ wordt continu gevuld met nieuwe informatie dus houdt deze pagina ook goed in de gaten. Bekijk hier de FAQ.

  Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de trainer van het team van uw zoon of dochter.

  Bestuur v.v. RCS