• Bij v.v. RCS zijn de algemene basisregels, hygiëneregels en richtlijnen van het RIVM, de overheid altijd van toepassing.

   
  Praktische regels vanwege de coronamaatregelen

  De regering heeft nieuwe coronamaatregelen in laten gaan per 26-januari-2022. Hieronder lees je hoe wij bij vv RCS daarmee omgaan en wat dat voor jou betekent.

  Richtlijnen algemeen

  Wij adviseren om onderstaande maatregelen uit te voeren. Deze zijn met name gebaseerd op de landelijk geldende maatregelen.

  • Heb je corona gerelateerde klachten? Blijf thuis en laat je testen;
  • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals:neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen;
  • Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sportlocatie;
  • Schud geen handen;
  • Neem de gebruikelijke veiligheids- en hygiëneregels voor iedereen in acht;
  • Zorg voor goede naleving van de maatregelen want dat draagt bij aan het doel dat zsm weer zoveel mogelijk het gewone sportleven kan terugkeren;
  • Iedereen mag overdag en ’s avonds binnen en buiten sporten. Dit hangt ook af van openingstijden van de sportlocatie;
   • Wedstrijden zijn onderling en tegen andere clubs toegestaan;
   • Kleedkamers, toiletruimten en douches zijn open;
  • Georganiseerd sporten buiten in de openbare ruimte is toegestaan met in acht neming van 1,5 meter afstand;
   - iedereen van 18 jaar en ouder houdt 1,5 meter afstand tot volwassenen en jongeren vanaf 13 jaar;
   - kinderen tot en met 12 jaar hoeven tot elkaar en tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te houden;
   - jongeren van 13 tot en met 17 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden tot elkaar;
   - in ruimten waar een coronatoegangsbewijs (CTB) verplicht is, is het dragen van een mondkapje verplicht wanneer men zich gaat verplaatsen. 
  • 1,5 meter afstand houden is niet verplicht bij wedstrijden en trainingen als dat door de aard van de sport niet mogelijk is;
  • Tussen 05.00 uur en 22.00 uur mag er publiek aanwezig zijn bij wedstrijden en trainingen.

  Kantine

  • De kantine is uiterlijk open tot 22:00 uur

  Eventuele besmetting

  • Indien bij een sporter/kaderlid Covid-19 wordt vastgesteld, zijn er richtlijnen vanuitde overheid die moeten worden gehanteerd. De GGD geeft aan welke quarantaine maatregelen noodzakelijk zijn. Dit kan per situatie en regio verschillen;
  • Sporters kunnen worden geweigerd of naar huis worden gestuurd tijdens de training bij (vermoeden) van klachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, of koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak.

  Tot slot

  Al meer dan 1,5 jaar doen we ons best om ervoor te zorgen dat we, ondanks alle maatregelen, kunnen blijven sporten. Ook nu houden we ons, zo goed en kwaad als het gaat aan de regels. We kunnen als vereniging, die afhankelijk is van vrijwilligers, niet overal bewaken dat de regels ook worden nageleefd. We vragen daarom aan je om je verantwoording te nemen en je te houden aan dit protocol. Spreek anderen erop aan als je ziet dat hij/zij even een regel vergeet. Alvast bedankt voor je begrip en je medewerking.

   

  Protocollen en FAQ
  De KNVB trekt samen met NOC*NSF en de andere sportbonden op in het veilig en verantwoord opstarten van de sport. Het protocol verantwoord sporten van NOC*NSF vormt daarom de basis voor de meest actuele kaders (juridische grondslagen) en richtlijnen (sportspecifieke adviezen) die gelden voor clubs. Alle protocollen zijn hier bij de KNVB te vinden.

  Daarnaast zijn ook de FAQ bij de KNVB geüpdatet met antwoorden op de meest gestelde vragen over de geldende coronamaatregelen. Deze FAQ wordt continu gevuld met nieuwe informatie dus houdt deze pagina ook goed in de gaten. Bekijk hier de FAQ.

  Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de trainer van het team van uw zoon of dochter.

  Bestuur v.v. RCS