Ondanks dat ik al vele jaren lid ben van vv RCS, zal ik me toch even voorstellen. Mijn naam is Alex Verdonk , 53 jaar, 2 kinderen die ondertussen ‘uitgevlogen’ zijn, sinds 1986 woonachtig in Oost-Souburg en sinds 2000 zo’n 100 meter van het voetbalveld verwijderd. Ik ben ergens op het platteland tussen ’s-Heerenhoek en Lewedorp opgegroeid en ooit als kleine jongen van 8 begonnen met voetballen bij vv Patrijzen. Later heb ik in de eerste selectie van vv Lebo gespeeld. Dat betekende vaak voetballen met minder talentvolle spelers als bij RCS, maar wel spelers die, om dit mindere talent te compenseren, de mouwen durfden op te stropen.
Sport in het algemeen en voetbal in het bijzonder is altijd mijn passie geweest en gebleven. Daarom ben ik, toen ik in Oost Souburg kwam wonen, niet veel later lid geworden van vv RCS om actief te voetballen in de lagere senioren, heb ik vele jaren getennist bij TC Souburg en ben ik daar ruim 10 jaar als bestuurslid actief geweest. Verder heb ik jaren hardgelopen, doe ik (nog steeds) aan fitness, voornamelijk spinning, ga ik op de fiets naar het werk, heb ik samen met mijn vrouw vele bergwandelingen en back packing tochten gemaakt en mag ik graag op skivakantie gaan.
Als ik goed getraind ben zit ik lekker in mijn vel; als ik echter een blessure of andere gezondheidsklachten op loop, heeft mijn humeur daar danig onder te lijden. Misschien herkent u dat wel als sporter?
Sporten is voor mij ook een belangrijke uitlaatklep naast het denk- en bureauwerk van mijn beroep als automatiseerder bij Verbrugge in Vlissingen Oost.
Eind 2009 ben ik door de ziekte van mijn vrouw een opleiding Sportmassage / Sportverzorging (erkend door het NGS ) gaan volgen in Goes. Ik wilde meer weten over gezondheid, de werking van het menselijk lichaam en hoe mensen te helpen bij het verbeteren van hun gezondheid of sportconditie. Min of meer tegelijkertijd, in eerste instantie als stagiaire, ben ik mee gaan lopen met verzorger Frank Bastiaens bij RCS. In aanvulling hierop heb ik nog de cursussen lymfedrainage, medical taping (ook bekend onder de naam kinesiotaping) en stoelmassage gevolgd, en heb ik de cursus Herstel – en Conditietrainer bij Toine van de Goolberg (http://www.toinevandegoolberg.nl/) in Papendal afgerond. Van Toine van de Goolberg, een fenomeen met een indrukwekkende palmares die nu nog steeds actief is als fysieke trainer bij Feyenoord, heb ik veel geleerd over de methodische aanpak van sportrevalidatie. Het was een praktische cursus volgens zijn eigen Rehaboom concept, met veel deelnemers van bvo’s in Nederland en België, waarin de praktijk van alledag wordt besproken en beoefend. Thema’s als coördinatie, stretchen, krachttraining, snelheidstraining en uithoudingsvermogentraining zijn binnen deze cursus aan bod gekomen.
De TC heeft me gevraagd om voor alle leden van de club, met de eerste selectie als prioriteit, als herstel- en conditietrainer op te treden. Dit jaar is mij gevraagd met hetzelfde uitgangspunt ook de verzorging op me te nemen. Ik zie dit als een leuke uitdaging en ben natuurlijk voor iedereen bereikbaar.
Op elke dinsdag en donderdagavond ben ik in ieder geval altijd vanaf 19:00 uur aanwezig voor de eerste selectie. Dus heeft u een vraag, verzorging dan wel advies nodig, kom gerust langs of bel me even.
Let wel, ik ben als sportverzorger geen beroepsspecialist zoals de fysiotherapeut en zal daarom de samenwerking die RCS is aangegaan met fysiotherapiepraktijk PMC In Balans (nog meer) gaan gebruiken en, daar waar nodig, zeker mijn contacten met andere sportmedische specialisten inzetten.
Verder heb ik al eens aan onze website master beloofd om bepaalde onderwerpen die voor een sporter van belang zijn, zoals onder andere warming up, cooling down, stretchen, core stability en basisaanpak bij blessures, op de website van RCS aan te bieden. Houdt de website van RCS in de gaten voor informatie over deze en vele andere onderwerpen!
Ik wens u allen een sportief, succesvol en blessurevrij seizoen.
Wellicht tot ziens op sportpark ‘de Alblas’.