Welkom bij r c s   Click to listen highlighted text! Welkom bij r c s Powered By GSpeech

Hoofdsponsors

 

rmd 2778 20181105 1158804702Zaterdag 3-november-2018 stond de derby tegen GPC Vlissingen op het programma. Beide ploegen stonden met 7 punten aan de onderkant van de middenmoot. Door blessures waren Mourad Azzanagui, Remco Felius en Anwar Roemeratoe nog niet beschikbaar. Joey Katzenbauer maakte na 7 maanden blessureleed zijn rentree in het 2e elftal.

Zowel RCS als GPC Vlissingen starten beide afwachtend, zodat er voor beide doelen weinig gebeurde. Hierna werd GPC Vlissingen vooral gevaarlijk via de snelle Joep Geijs. Eén keer was hij iedereen te snel af, maar schoot hij ruim voorlangs. Verder was GPC Vlissingen gevaarlijk bij vrije trappen, waarbij de RCS-verdediging niet goed stond opgesteld. Voetballend was RCS beter en kreeg tegen het einde van de 1e helft genoeg mogelijkheden om met een voorsprong te gaan rusten. Maar het vizier stond niet op scherp en alle mogelijkheden werden naast of over rmd 3179 20181105 1650014703geschoten. Zodat de ruststand op 0-0 bleef steken.

In de 2e helft ging RCS nadrukkelijk op zoek naar de winnende treffer. RCS was voetballend veel beter, maar kon mede door het ontbreken van Mourad op het middenveld niet tot uitgespeelde kansen komen. GPC Vlissingen werd ook nog één keer gevaarlijk, toen met een zondagsschot de lat boven Tim werd geraakt. Vlak hierna vielen bij GPC Vlissingen beide spitsen uit en was het voor GPC Vlissingen alleen maar tegenhouden. RCS probeerde alsnog de overwinning uit het vuur te slepen, maar buiten gevaarlijke situaties voor het doel via vrije trappen, corners en voorzetten creëerde RCS geen kansen. En net als je denkt dat je genoegen moet nemen met een gelijkspel valt aan de andere kant alsnog een doelpunt voor GPC Vlissingen. In blessuretijd krijgt GPC Vlissingen aan de zijkant een vrije trap en Carlos Pereira kan zonder dat hem een rmd 3277 20181105 1443808788strobreed in de weg wordt gelegd de 1-0 achter Tim binnen knikken. Niet veel later fluit de uitstekende scheidsrechter Kriesels voor het einde van de wedstrijd. Een gelijkspel was zeker verdiend geweest, maar het moet gezegd worden, er moet ook meer gecreëerd worden en niet zo naïef verdedigd worden bij stilstaande situaties. Volgende week is er kans op revanche wanneer er voor de beker tegen Hoedekenskerke/Kwadendamme moet worden aangetreden en daarna voor de competitie tegen Zaamslag.

Opstelling: Tim Blind, Dany van Dijk, Sven van Rosevelt (Hicham Azzanagui’74), Mike van Schaardenburg, Gyon Bentschap Knook, Yannik Taniwel (Nabil Azzanagui’89), Nicky van Merrienboer, Yordi Nijland, Quassim el Guaudi (Morad Bobouh’68), Dyllan Davidse en Jerfy Booij. Doelpunten: geen

 

GPC RCS03112018 1GPC RCS03112018 2Op zaterdag 3-november-2018 speelde RCS 1 de stadsderby tegen GPC 1. Deze wedstrijd werd verloren door RCS met 1-0. De tijdens deze wedstrijd gemaakte fot's staan hier in het fotoalbum. RCS 2 speelde in Koudekerke tegen VCK 2 en daar werd gewonnen met 1-5. RCS VR1 speelden thuis tegen De Meeuwen VR1 uit Zoutelande en verloren met 2-6.

rmd 2199 20181028 1880781885Na de wanvertoning van vorige week tegen Arenskerke, was het zaak voor RCS om het eigen publiek te trakteren op een goede wedstrijd met een mooi resultaat. Tegenstander Luctor Heinkenszand staat in de bovenste regionen en had alleen nog maar verloren van Walcheren, zodat het wederom een zware opgave zou worden. Sven van Rosevelt, Lars van Rosevelt en Stefan van Neutigem waren weer terug van blessures en deden wedstrijdritme op in het 2e. Door blessures waren Joey Katzenbauer, Remco Felius en  Anwar Roemeratoe nog niet beschikbaar.

De wedstrijd was nog geen 3 minuten bezig en de bal lag al in het netje achter Tim. Een speler van Luctor Heinkenszand gaf een slim duwtje aan Mike. Scheidsrechter Bjorn van Belzen bracht de fluit naar zijn mond, maar floot uiteindelijk niet. Het schot van de betreffende speler kon nog door Tim gestopt worden, maar de rebound werd al dan niet in buitenspelpositie door Martijn Simonse binnen gewerkt 0-1. RCS voetbalde rmd 2524 20181028 1428244340wel aardig, maar kon in het strafschopgebied geen vuist maken. En RCS speelt zo aanvallend, schakelt niet snel genoeg om en geeft daardoor veel ruimte weg, zodat elk balverlies dodelijk is. Zo ook rond het half uur. RCS leed balverlies en Luctor Heinkenszand schakelde razendsnel om. De bal wordt diep gespeeld. Weer is het op het randje van buitenspel en mogen 2 spelers van Luctor Heinkenszand alleen op Tim afgaan. De bal wordt breed gelegd en voor spits Martijn Simonse is het een koud kunstje om zijn 2e doelpunt te scoren 0-2. Door deze tik wordt het veldspel van RCS ook onnauwkeuriger en omdat Luctor Heinkenszand zich ook alleen maar beperkt tot verdedigen wordt de rust gehaald met een 0-2 achterstand.

RCS begint na rust niet des RCS te spelen, de bal wordt het strafschopgebied ingespeeld waar Jerfy en Jordy oorlog moeten maken. En 2 minuten na rust had dit al resultaat. De bal belandde voor de voeten van Jordy en met een bekeken schot verschalkte hij doelman Lars Francke 1-2. RCS putte moed uit deze snelle aansluitingstreffer en ging op dezelfde voet verder. Luctor Heinkenszand liet niet veel zien en RCS behield het overwicht. Zo rond de 70e minuut een misverstand tussen keeper Lars Francke en zijn verdedigers. Keeper Lars Francke kwam uit, kon de bal oprapen, maar een verdediger van Luctor Heinkenszand schoot de bal wild weg, precies in de voeten van Nicky. rmd 2722 20181028 1472334788Deze bedacht zich geen moment en met een mooie lob zorgde hij voor de 2-2. Hierna ging de wedstrijd gelijk op. In de laatste minuten was de pijp leeg bij RCS en ging Luctor Heinkenszand nadrukkelijk op zoek naar de winnende treffer. Deze kwam er niet meer. Na 90 minuten en nog wat blessuretijd floot de prima fluitende Bjorn van Belzen voor het einde van de wedstrijd. RCS heeft uiteindelijk met veel werklust alsnog een verdiend punt uit het vuur gesleept. Volgende week de derby tegen GPC Vlissingen.

Opstelling: Tim Blind, Mourad Azzanagui, Mike vanSchaardenburg, Gyon Bentschap Knook, Yannik Taniwel, Nicky van Merrienboer (Dennis de Waal’85), Hicham Azzanagui, Yordi Nijland, Morad Bobouh (Quassim el Guaudi’70), Dyllan Davidse (Dany van Dijk’80) en Jerfy Booij.

Doelpunten: Yordi Nijland en Nicky van Merrienboer

Bekijk de foto's van deze wedstrijd in het foto-album hier op de website.  

rmd 2181 20181028 2079844318rmd 2579 20181028 1404739538Dit weekend werd zaterdag 27-oktober-2018 door RCS 1 weer een thuiswedstrijd gespeeld. Er werd gevoetbald tegen Luctor Heinkenszand. Het eerste gelijkspel dit seizoen met een eindstand van 2-2. Doelpunten voor RCS door Yordi Nijland en Nicky van Merrienboer. Bekijk de foto's van deze wedstrijd in het foto-album hier op de website. RCS 2 speelde ook thuis en verloor met 3 - 4 van FC Axel 2. RCS VR1 wonnen van Ijzendijke VR2 met dezelfde eindstand in Ijzendijke.

 

rmd 1791 20181021 1477003937Voor RCS was het zaak om na de overwinning op Bevelanders de opgaande lijn vast te houden. Het zou niet makkelijk worden, want tegenstander Arendskerke had nog geen wedstrijd verloren en slechts één keer gelijk gespeeld en was derhalve op de gedeelde 2e plaats in de stand te vinden. RCS kon helaas op veel spelers uit de selectie geen beroep doen: Sven van Rosevelt, Joey Katzenbauer, Stefan van Neutigem, Remco Felius, Lars van Rosevelt, Anwar Roemeratoe en Quassim el Guaudi waren door blessures niet beschikbaar.

 

Behoudens de eerste 5 minuten had RCS niets in te brengen tegen het veel betere Arendskerke. Elke bal vanaf de zijkant, elke diepe bal van Arendskerke was gevaarlijk. Na een minuut of 5 werd de bal vanaf de linkerkant prima voorgegeven, maar spits Michel Visser kopte geheel vrijstaand naast. Arendskerke bleef beter voetballen en na een minuut of twintig werd spits Michel Visser vrij gespeeld voor Tim, maar Tim kon rmd 1891 20181021 1198566739nog met de voet redding brengen. Een doelpunt kon niet uitblijven en na 30 minuten weigerde RCS de bal weg te werken en vond Michel Visser met een prachtige krul de verre hoek 1-0. Tim was kansloos. Maar in plaats van de rug te rechten gingen de kopjes omlaag en nog geen twee minuten later lag nummer 2 in het netje. Wederom geheel vrijstaand mocht een speler vanaf de linkerkant de bal voorgeven en hier stonden wel drie man geheel vrij om de bal binnen te tikken. Uiteindelijk was het Jasper Westplate die de 2-0 op het scorebord bracht. Nog voor rust was de organisatie bij RCS weer volledig zoek en kon Michel Visser met een lob Tim verschalken 3-0. Dit was tevens de verdiende ruststand.

 

Vlak na rust had Jerfy het nog spannend kunnen maken. Na een schitterende actie van Mourad kreeg Jerfy de bal op een presenteerblaadje, maar zijn inzet was veel te slap. En gelijk in de tegenaanval stond Mike te schutteren en kon Michel Visser door de benen van Tim de 4-0 binnen tikken. In plaats van 3-1 was het dus 4-0. Nu was de wedstrijd helemaal gespeeld. In de 67e minuut kwam RCS goedkoop aan een doelpunt. Laatste man Michiel Bouwman speelde de bal terug op keeper Eljo Dooge en deze liet de bal onder zijn voet door slippen 4-1. RCS putte hier weer wat moed uit, maar niet veel later floot de uitstekende scheidsrechter Van der Zwan voor een penalty voor Arendskerke, omdat Mike zijn tegenstander te veel omarmde in rmd 1975 20181021 1956970847het strafschopgebied. Justin le Conté wist wel raad met dit buitenkansje en bracht de stand op 5-1. RCS kreeg nog wel wat kansjes om de stand wat draaglijker te maken, maar keeper Eljo Dooge wenste hier niet aan mee te werken. Zodoende leed RCS een terechte en wederom een grote nederlaag in een uitwedstrijd.  Volgende week kans op revanche tegen Luctor Heinkenszand.

 

Opstelling: Tim Blind, Zenno Coppejans (Mourad Azzanagui’46),  Mike vanSchaardenburg, Dany van Dijk, Yannik Taniwel, Nicky van Merrienboer (Dennis de Waal’70), Hicham Azzanagui (Jordy Schoonen’70), Yordi Nijland, Morad Bobouhi, Dyllan Davidse en Jerfy Booij.

Doelpunten: Eigen doelpunt

De foto's van deze wedstrijd staan hier op de website in het foto-album.

 

Goudsponsors

Bronssponsors

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech