Welkom bij r c s   Click to listen highlighted text! Welkom bij r c s Powered By GSpeech

Hoofdsponsors

Zilversponsors

Het 1e elftal speelde zaterdag 14-oktober in 's Heer-Arendskerke tegen 's Heer Arendskerke 1. Deze wedstrijd werd door RCS 1 gewonnen met 0-2. Doelpunten voor RCS door Mike van Schaardenburg en Björn Langeveld. Hiermee sluit ons eerste elftal weer aan bij de top van de 3e klasse. Ook RCS 2 deed thuis op ons sportpark goede zaken want er werd gewonnen van Yerseke 2 met 5-1 met doelpunten voor RCS door een speler van Yerseke, Rinaldo vd Brink, Davey Venema, Dennis de Waal en Roel Janse. RCS VR1 speelde in Hulst tegen HVV'24 VR1, helaas verlies voor onze dames. Eindstand 1-0 voor HVV'24.

 

Na de overwinning vorige week in de uitwedstrijd tegen VCK, moest nu aangetreden worden het nog zonder puntverlies zijnde Kapelle. Mourad was afwezig, omdat hij ’s-avonds met Groene Ster in Eindhoven moest aantreden.

RCS Kapelle07102017 1Na 2 minuten stond in de stromende regen de 1-0 op het scorebord toen een prima steekpas van Mervin door Marlo binnen geschoten werd. Niet veel later kopte Marlo een vrije trap van Lars uitstekend in 2-0. Een ongekende weelde binnen 10 minuten. RCS ging hierna te gemakzuchtig spelen en Kapelle kon terugkomen in de wedstrijd. Tim schoot een terugspeelbal precies in de voeten van de rechterspits van Kapelle en deze schoot de bal in de korte hoek binnen 2-1. Wie dacht dat RCS nu wel wakker was geschud had het mis. RCS had moeite om de slag op het middenveld te winnen, waar de altijd aanspeelbare Rob Schalkoort van Kapelle de lijnen uit zette. Zo’n 10 minuten voor de rust kreeg Kapelle op de rand van het strafschopgebied een vrije trap te nemen en deze werd door een speler van Kapelle licht getoucheerd, maar net genoeg om iedereen inclusief Tim kansloos te maken 2-2. Nog voor rust had RCS recht op een strafschop toen Marlo duidelijk gehaakt werd, maar scheidsrechter Kenson een vrije trap aan Kapelle gaf, omdat Marlo nadat hij gehaakt werd, met zijn hand op de bal viel. En ook Mervin werd nog teruggefloten toen hij alleen voor de keeper gezet werd, maar de scheidsrechter de voordeelregel niet toepaste en floot voor een overtreding. RCS Kapelle07102017 2Dus geen voorsprong voor RCS, maar een 2-2 ruststand.


Na de rust ging RCS op zoek naar de voorsprong en deze komt er ook na zo’n minuut of tien. Marlo wordt in het strafschopgebied onderuit gehaald en ditmaal gaat de bal wel op de stip. Sven gaat achter de bal staan en schiet de bal onberispelijk binnen 3-2. RCS verzuimt hierna om de trekker over te halen, zodat Kapelle in de gelijkmaker blijft geloven. In de laatste minuten gaat Kapelle nog meer risico’s nemen en RCS profiteert hiervan als Marlo de bal doorkopt en Conner de bal over de doelman van Kapelle lobt 4-2. Niet veel later fluit scheidsrechter Kenson voor het eind van wedstrijd en behaalt RCS uiteindelijk een verdiende overwinning op Kapelle en meldt zich weer in de subtop van de 3e klasse.

Volgende week de uitwedstrijd tegen ’s-Heer Arendskerke.


Opstelling: Tim, Sven, Mike, Bjorn, Anwar, Nicky, Yannik (Jordy’85), Lars (Amine’65), Joey, Marlo en Mervin (Conner’70)


Doelpunt: Marlo Janisse 2x, Sven van Rosevelt, Conner Meerman.

Bekijk ook alle foto's in het foto-album hier op de website 

rmd 7018 20171011 1710960195rmd 7647 20171011 1325559940Zaterdag 7-oktober-2017 speelde RCS 1 een thuiswedstrijd tegen het Kapelle 1. Deze wedstrijd werd met 4-2 door ons eerste elftal gewonnen. Doelpunten voor RCS door Marlo Janisse (2x), Sven van Rosevelt en Conner Meerman. Bekijk de foto's in het foto-album. De wedstrijd van RCS 2 tegen SJO de Westhoek 2 ging niet door. SJO de Westhoek 2 kon geen voltallig elftal op de been brengen. RCS VR1 speelde thuis tegen Marjola Girls VR1 uit Lepelstraat (Noord-Brabant) en won met 3-0. Bekijk de foto's in het foto-album

 

vck1 rcs04Na de nederlaag van vorige week tegen Yerseke had RCS wat goed te maken tegen VCK. Mourad en Amine begonnen op de bank, omdat zij te laat aanwezig waren.

De wedstrijd was nog geen 2 minuten oud, toen VCK al op voorsprong kwam. Een verre ingooi werd doorgekopt en schitterend binnengeschoten door een speler van VCK 1-0. RCS kon gelijk in de achtervolging en was veelvuldig in balbezit en VCK trok zich met 11 man helemaal terug op eigen helft. Het baltempo van RCS was veel te laag om VCK te verontrusten. Veel te weinig werd de diepte gezocht, waar Mervin zo af en toe nog voor enig gevaar kon zorgen. Verder dan een kans voor Marlo, welke hoog over het doel verdween, kwam RCS niet. Men moest het hebben vck1 rcs13van corners en/of vrije trappen vanaf de zijkant. Nadat de scheidsrechter al 2 duidelijke handsballen in het strafschopgebied van VCK had weggewuifd, ging de bal bij de 3e handsbal wel op de stip. Sven bemoeide zich met dit buitenkansje en hij schoot de bal onberispelijk binnen 1-1. En nog voor rust stelde RCS orde op zaken. Nicky wipte de bal over zijn tegenstander heen en schoot met een schitterende volley in de bovenhoek de 1-2 op het scorebord. Maar vlak voor rust moest Tim nog prima redden om de 2-2 te voorkomen, zodat RCS de rust in ging met een 1-2 voorsprong.

In de 2e helft moest VCK komen, waardoor de wedstrijd opener werd. Gelijk in het begin kreeg VCK de kans op 2-2, maar gelukkig voor RCS verdween de bal naast het doel. RCS kreeg ook meer ruimte om te voetballen en na een kwartier in de 2e helft schoot Marlo de bal vanaf de rand van de 16-meter lijn prima in 1-3. VCK ging nog meer druk zetten en de verdediging van RCS had soms moeite om overeind te blijven. Maar ook vck1 rcs26RCS kreeg prima kansen om de score op te voeren, zo kwamen Mourad en Nicky alleen voor de keeper. Maar beide keren kwam de prima keeper van VCK als winnaar te voorschijn. Na het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter Labeur kon RCS met een 1-3 overwinning de 1e 3 punten bijschrijven. Wel zal het spel een stuk beter moeten om een rol van betekenis te kunnen gaan spelen in de top van de 3e klasse. Volgende week wacht thuis het versterkte en ongeslagen Kapelle.

Opstelling: Tim, Sven, Mike, Bjorn, Anwar, Nicky, Yannik (Mourad’70), Lars, Joey, Marlo en Mervin (Stefan’46, Conner’75)

Doelpunt: Sven van Rosevelt, Nicky van Merrienboer en Marlo Janisse.

 

Zaterdagmiddag 1-oktober-2017 speelde RCS 1 een streekderby tegen VCK in Koudekerke. Deze wedstrijd werd door RCS gewonnen met 1-3. Doelpunten Sven van Rosevelt, Nicky van Merrienboer, Marlo Janisse. RCS 2 kreeg Kapelle 2 op bezoek. Deze wedstrijd eindigde in 2-2. Doelpunten door Rinaldo van de Brink en Davey Venema.  RCS VR1 speelde in Hendrik-Ido-Ambacht tegen IFC VR1. Deze wedstrijd werd verloren door RCS VR1 met 2-0.

Goudsponsors

Bronssponsors

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech