Welkom bij r c s   Click to listen highlighted text! Welkom bij r c s Powered By GSpeech

Hoofdsponsors

RCS sHeerArendskerke09032019 1RCS sHeerArendskerke09032019 2Op zaterdag 9-maart-2019 speelde RCS 1 op ons sportpark tegen vv 's Heer-Arendskerke 1. Deze wedstrijd werd helaas verloren door ons eerste elftal met 0-2. De foto's van deze wedstrijd staan in het foto-album hier op de website. RCS 2 speelden ook thuis. Zij speelden tegen Hoek 3 en wonnen deze wedstrijd met 4-0. RCS VR1 speelden geen wedstrijd.

Op het programma zaterdag 23-februari-2019 de derby tegen GPC Vlissingen. De heenwedstrijd was een draak van een wedstrijd, die in de laatste minuut door GPC Vlissingen met 1-0 werd gewonnen. Vandaag had RCS wat goed te maken. Bij RCS ontbraken door blessures Joey Katzenbauer, Stefan van Neutigem en Gyon Bentschap Knook en waren Hicham Azzanagui RCS GPC23022019 1(familieverplichtingen) en Sven van Rosevelt (vakantie) ook afwezig.

 

Vanaf de 1e minuut van de wedstrijd liet RCS zien dat er voor GPC Vlissingen vandaag weinig te halen was. RCS was oppermachtig en voetbalde prima, alleen werden in het begin de gecreëerde kansen gemist of waren een prooi voor de prima keepende Max Leijer van GPC Vlissingen. Maar in de 20e minuut was het dan eindelijk raak, toen de prima spelende Nicky met een steekpas Morad bediende. Alleen voor de keeper zette hij RCS op een meer dan verdiende 1-0 voorsprong. RCS bleef gretig en ging op zoek naar meer en in de 32e minuut was het Yordi die een voorzet van Morad met de kop prima binnen knikte 2-0. GPC Vlissingen kon niet gevaarlijk worden en Tim had dan ook een rustige 1e helft. Deze 1e helft werd dan ook afgesloten met een 2-0 tussenstand in het voordeel van RCS.

 

Wie dacht dat GPC Vlissingen in de 2e helft wel zou aandringen, kwam bedrogen uit. Het was in de 51e minuut wederom Yordi die een prima actie van Mike doeltreffend afrondde 3-0. En zo’n 10 minuut later kopte Yordi een voorzet van Ouassim voor de voeten van uitblinker Morad. Deze wist hier wel raad mee 4-0. Na de 4-0 liet RCS de teugels wat vieren en kwam GPC Vlissingen ook meer aan voetballen toe. Eénmaal hadden ze pech, toen een ziedend afstandsschot de lat teisterde. Maar voor de rest kon men Tim niet verontrusten. Vlak voor tijd had RCS GPC23022019 2Yordi nog de 5-0 op zijn schoen, maar zijn lobje alleen voor de keeper belandde helaas in de handen van keeper Max Leijer. Na 90 minuten en nog wat blessuretijd maakte de prima fluitende scheidsrechter Piket een einde aan deze zeer sportieve wedstrijd. Een prima wedstrijd van RCS-kant die zeer verdiend met 4-0 werd gewonnen. RCS heeft in de wedstrijden in de 2e periode laten zien, dat zij ondanks het verlies van de gehele voorhoede, tot prima voetbal in staat zijn. De 2e periode ging, door een nederlaag eerder tegen Zaamslag en een gelijkspel tegen VCK, naar Luctor Heinkenszand. Bij deze van harte gefeliciteerd Luctor Heinkenszand met het behalen van de 2e periodetitel. Volgende week genieten van een weekendje Barcelona en het weekend daarna thuis tegen ’s-Heer Arendskerke.

Foto's van deze wedstrijd zijn geplaatst in het foto-album hier op de website

 

Opstelling: Tim Blind, Lars van Rosevelt, Mike van Schaardenburg, Yannik Taniwel, Dany van Dijk (Ouassim el Gauadi’52), Nicky van Merrienboer, Dyllan Davidse (Roel Janse’73), Mourad Azzanagui (Zenno Coppejans’64), Remco Felius, Yordi Nijland, Morad Bobouh,

Doelpunten: Yordi Nijland 2x, Morad Bobouh 2x

 

Op zaterdag 23-februari speelde RCS 1 thuis om een stadsderby tegen GPC 1. Deze wedstrijd werd gewonnen door RCS met 4-0. Doelpunten voor RCS door Morad Bobouh 2x en Yordi Nijland 2x. RCS 2 en RCS VR1 speelden geen wedstrijden dit weekend.

 

Dauwendaele RCS16022019 2Zaterdag 16-februari-2019 stond de wedstrijd tegen FC Dauwendaele op het programma. Deze ploeg staat in het rechterrijtje en voor RCS dus zaak om afstand te nemen. Na het jammerlijke gelijke spel tegen VCK moesten vandaag de drie punten mee terug genomen worden naar Souburg. Bij RCS ontbraken door blessures Joey Katzenbauer, Stefan van Neutigem en Gyon Bentschap Knook en waren Mourad en Hicham Azzanagui door verplichtingen bij Groene Ster (zaalvoetbal) afwezig.

Op het zeer slecht bespeelbare hoofdveld van FC Dauwendaele begon RCS sterk aan de wedstrijd. RCS was veelvuldig in balbezit. Tot aan de zestien meter ging het redelijk, maar daarna strandden de aanvallen in schoonheid. Na ongeveer een kwartier kwam FC Dauwendaele ook beter Dauwendaele RCS16022019 1in de wedstrijd en kreeg een indirecte vrije trap op 5 meter van het doel. Nicky probeerde een bal te onderscheppen, maar ongelukkigerwijs belandde de bal via Nicky in de handen van Tim. In de ogen van scheidsrechter Jan de Vos was dit een terugspeelbal en dus een indirecte vrije trap. Heel RCS terug op de eigen doellijn, maar gelukkig smoorde het schot van de aanvaller van FC Dauwendaele in een mêlee van spelers. Uit het niets kwam RCS op voorsprong, toen voormalig RCS-speler Guus Toornstra, mede door het slechte veld over de bal heen trapte. Dank je wel zei Yordi en plaatste de bal buiten bereik van de doelman in de uiterste hoek 0-1. RCS kon hierna niet echt doordrukken en ook FC Dauwendaele kon niet echt gevaarlijk worden. Maar toch kwam ook FC Dauwendaele uit het niets aan de gelijkmaker. Mike Schrooten liet vanaf een meter of 30 een kanonskogel los. Tim was kansloos en na een minuut of veertig was de stand weer in evenwicht. Voor de rust kwam hier geen verandering meer in, zodat beide ploegen met 1-1 gingen rusten. Op dat moment een terechte stand.

Direct na rust had RCS pech dat Mike zich verstapte en niet verder kon, dit nadat vlak voor rust ook Lars al geblesseerd was uitgevallen, zodat RCS noodgedwongen twee wissels moest toepassen in korte tijd. Maar in de 2e helft was er nog maar één ploeg die voetbalde en dat was RCS. Zenno de vervanger van Lars gaf een voorzet op maat aan Yordi, maar zijn kopbal belandde via de vingertoppen van de keeper op de lat. En daarna had Ouassim iets te veel tijd nodig voor de rebound om doeltreffend te kunnen zijn. Maar een doelpunt kon niet uitblijven en toen een verdediger van FC Dauwendaele Morad onderuit schoffelde in het strafschopgebied kon scheidsrechter Jan de Vos niet anders doen dan fluiten voor een strafschop. Sven die nog geen strafschop heeft gemist, belastte zich met deze uitgelezen kans en plaatste de bal buiten het bereik van de keeper in de uiterste hoek 1-2. RCS ging op zoek naar meerdere doelpunten, maar de mooiste kansen werden om zeep geholpen. Maar in de 80e minuut kreeg RCS opnieuw een terechte strafschop, toen wederom Morad in het strafschopgebied onderuit werd geschopt. Wederom belastte Sven zich met de strafschop, maar dit keer was hij niet zo koelbloedig, want de strafschop verdween over het doel van FC Dauwendaele. De stand bleef Dauwendaele RCS16022019 3zodoende 1-2. Een gevaarlijke stand, want hoewel FC Dauwendaele in de 2e helft geen vuist kon maken, kan een gelijkmaker toch zomaar vallen. Zie wat er in de 1e helft gebeurde. Maar vlak na de gemiste strafschop moest FC Dauwendaele ook nog met 10 man verder, toen Guus Toornstra zijn 2e gele kaart kreeg toen hij de doorgebroken Nicky vlak voor het eigen strafschopgebied vloerde. De vrije trap verdween helaas net naast het doel. FC Dauwendaele was op, maar RCS weigerde de trekker over te halen. In overtal situaties werden steeds de verkeerde keuzes gemaakt en in de afwerking faalde RCS veelvuldig. Uiteindelijk maakte de prima scheidsrechter Jan de Vos na veel blessuretijd toegekend te hebben een eind aan de wedstrijd. Uiteindelijk en zeker op basis van de 2e helft een zeer terechte uitslag. Volgende week de derby tegen GPC Vlissingen, waartegen RCS nog iets goed tegen te maken heeft.

Opstelling: Tim Blind, Lars van Rosevelt (Oussim el Gauadi’44), Mike van Schaardenburg (Zenno Coppejans’47), Yannik Taniwel, Sven van Rosevelt, Nicky van Merrienboer, Dyllan Davidse, Dany van Dijk, Remco Felius (Roel Janse’70), Yordi Nijland, Morad Bobouh,

Doelpunten: Yordi Nijland en Sven van Rosevelt

Kijk voor de foto's in het foto-album hier op de website.

 

Op zaterdag 16-februari-2019 speelde RCS 1 op Sportpark De Kruitmolen in Middelburg tegen FC Dauwendaele. Deze wedstrijd  werd door ons Dauwendaele RCS16022019 3eerste elftal gewonnen met 1-2. Doelpunten voor RCS door Yordi Nijland en Sven van Rosevelt. RCS 2 speelde op ons sportpark tegen Oostkapelle 2 en won met 3-2. RCS VR1 speelden in Zierikzee tegen MZC'11 VR2 en verloren met 6-0. Reeds ter info: woensdag 20-februari-2019 spelen onze dames thuis om 20:00 uur tegen Arnemuiden VR1.

%MCEPASTEBIN%

Goudsponsors

Bronssponsors

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech