Welkom bij r c s   Click to listen highlighted text! Welkom bij r c s Powered By GSpeech

Hoofdsponsors

 

rmd 5871 20181216 1887441036Zaterdag 15-december-2018 stond de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen buurman VC Vlissingen op het programma. Na het onnodig puntverlies van vorige week tegen Kapelle was RCS erop gebrand om deze wedstrijd tegen de nummer laatst in winst om te zetten. Dit om met een goed gevoel de feestdagen in te gaan en om kansrijk te blijven voor de 2e periode. Helaas waren Yordi Nijland (knie) en Remco Felius (aanstaand vaderschap) nog niet beschikbaar.

In een ijzige kou was RCS vanaf het begin de bovenliggende ploeg en VC Vlissingen kwam er in de 1e helft niet aan te pas. Tim kreeg alleen rmd 5949 20181216 1521175937wat terugspeelballen te verwerken. In de 5e minuut was het al prijs toen Nicky na een prima individuele actie Morad in staat stelde om de 0-1 binnen te schieten. RCS ging op zoek naar een 2e treffer en in de 15e minuut leek die er ook te komen, toen Mourad op links iedereen te kijk zette en Nicky de 2-0 binnenschoot. Maar door miscommunicatie tussen scheidsrechter Kaptein en de grensrechter van Vlissingen (die vlagde voor iets wat aan de andere kant van het veld gebeurd was) keurde de scheidsrechter het doelpunt om onbegrijpelijke redenen af. En helaas raakte Mourad, die de laatste tijd in prima vorm was,  bij die actie geblesseerd aan zijn enkel en moest vervangen worden door zijn broer Hicham. RCS was niet van de kaart en combineerde makkelijk door de verdediging van VC Vlissingen heen. Een 2e treffer kon niet uitblijven en in de 22e minuut was het wederom raak. Dyllan bediende Morad en zijn schot was de keeper van VC Vlissingen te machtig 0-2. Voor RCS was dit niet genoeg en men ging op zoek naar meerdere doelpunten, maar vele kansen werden gemist en Yannik raakte met een afstandsschot de lat en Gyon kopte uit een corner van Lars op de lat. Helaas wilde de bal er niet in en moest men genoegen nemen met een 0-2 voorsprong bij de rust, waar 0-4 of 0-5 de verhoudingen beter had weer gegeven.

De 2e helft was van een geheel ander niveau. Het leek wel of RCS al met zijn hoofd bij de feestdagen was. Het speelde heel slordig, zodat VC Vlissingen mede door de wind, aanvallend ook iets meer kon brengen, zonder echt tot grote kansen te komen. Die kreeg RCS nog wel, maar de mooiste kansen waren niet aan de aanvallers van RCS besteed. Het was uiteindelijk Nicky die met een droge knal in de 75e minuut voor de 0-3 zorgde. Na 90 minuten en nog wat blessuretijd floot de prima leidende scheidsrechter Kaptein voor het einde van de wedstrijd. rmd 6070 20181216 1350131975Voor RCS een makkelijke en verdiende overwinning. Na een moeizame start van de competitie wordt er de laatste wedstrijden veel beter gevoetbald en mede daardoor komen ook de overwinningen. In de 2e periode staat men nu samen met Luctor Heinkenszand bovenaan. Nu lekker genieten van de feestdagen en op 19 januari 2019 krijgt de competitie een vervolg met de uitwedstrijd tegen Veere. Kijk voor alle foto's in het fotoalbum hier op de website.

Opstelling: Tim Blind, Sven van Rosevelt, Mike van Schaardenburg, Gyon Bentschap Knook (Dany van Dijk’68), Lars van Rosevelt, Yannik Taniwel, Nicky van Merrienboer, Mourad Azzanagui (Hicham Azzanagui’19), Morad Bobouh, Dyllan Davidse (Zenno Coppejans’79) en Stefan van Neutigem.

Doelpunten: Morad Bobouh 2x, Nicky van Merrienboer

 

Dinsdag 11 december 2018 werd op ons sportpark tegen RBC een bekerwedstrijd gespeeld. Helaas verlies voor ons 1e elftal met een eindstand van 3-4. Doelpunten voor RCS door Hicham Azzanagui en Mourad Azzanagui (2x)

 

RCS Kapelle08122018 1Na de twee winstpartijen tegen Kruiningen en Noormannen stond vandaag de wedstrijd tegen Kapelle op het programma. Kapelle is een goed voetballende ploeg die ook altijd in de bovenste regionen van de 3e klasse bivakkeert. Helaas was topschutter Yordi Nijland vorige week geblesseerd uitgevallen en nog niet in staat om vandaag te spelen.

RCS startte furieus en binnen twee minuten lag de 1-0 in het netje. Op links glipte Lars door de verdediging en zijn schot vanaf de zestienmeterlijn kon nog net door keeper Niels RCS Kapelle08122018 2Zoutewelle van Kapelle gekeerd worden, maar de rebound was voor Morad 1-0. En binnen vijf minuten stond het 2-0 toen Stefan op rechts iedereen te snel af was en zijn voorzet door Morad werd binnen getikt 2-0. Hierna kreeg Morad nog een opgelegde kans na een prima actie van Mourad. Helaas kopte Morad niet zijn 3e en dus een hattrick binnen, maar kopte hij over.

RCS speelde de eerste 20 minuten prima voetbal en Kapelle had hier niets tegen in te brengen. Na deze fantastische opening kwam Kapelle ook beter in de wedstrijd, maar men had een foutje van Tim nodig om de aansluitingstreffer te scoren. Tim pakte een voorzet vanaf de zijkant, maar liet de bal los. Reinier Goedemondt was er als de kippen bij om de 2-1 binnen te tikken. Kapelle rook bloed en met het voordeel van de wind ging Kapelle op jacht naar de gelijkmaker. En vlak voor rust viel deze ook, toen een speler op links in buitenspelpositie mocht doorgaan en zijn voorzet van dichtbij door Rob Schalkoort werd binnen geschoten 2-2. Dit was ook tevens de ruststand.

In de 2e helft was het voetbal van veel mindere kwaliteit dan in de 1e helft. Voor Remco was zijn comeback, na langdurig blessureleed, van korte duur. Vlak voor rust was hij ingevallen en vlak na rust kon hij het veld al weer verlaten met een dik oog na een luchtduel. RCS probeerde uit alle macht de drie rmd 5519 20181214 1796703783punten in Souburg te houden en had hier ook het meeste recht op. Maar twee opgelegde kansen werden gemist. In de 70e minuut valt de bal uit een corner voor de voeten van Morad, maar in plaats van de bal in het doel te schuiven, schuift hij de bal naast. En in de 80e minuut krijgt Nicky na een prima aanval de kans op 3-2, maar zijn inzet van dichtbij wordt door Niels Zoutewelle prima gered. Na 90 minuten en nog wat blessuretijd fluit scheidsrechter Simonse voor het einde van de wedstrijd. Helaas onnodig 2 punten verloren. Wel positief is te vermelden, dat RCS de wedstrijd beëindigde met vier JO19-1 spelers (Gyon, Dyllan, Dany en Wesley).

Komende dinsdag 11 december speelt RCS voor de beker tegen RBC Roosendaal en komende zaterdag de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen VC Vlissingen.

Opstelling: Tim Blind, Sven van Rosevelt (Remco Felius’37, Dany van Dijk ’53), Mike van Schaardenburg, Gyon Bentschap Knook, Lars van Rosevelt, Yannik Taniwel, Nicky van Merrienboer, Mourad Azzanagui, Morad Bobouh (Wesley de Smit’83), Dyllan Davidse en Stefan van Neutigem.

Doelpunten: Morad Bobouh 2x

Kijk voor alle foto's in het fotoalbum hier op de website.

 

RCS Kapelle08122018 2RCS Kapelle08122018 3Zaterdag 8-december-2018 werd door ons 1e elftal op ons sportpark gevoetbald tegen Kapelle. Deze competitiewedstrijd werd met 2-2 gelijk gespeeld. Doelpunten voor RCS werden allebei gemaakt door Morad Bobouh. Het 2e elftal was afgereisd naar 's-Gravenpolder om tegen Apollo 2 te spelen. Deze wedstrijd werd door RCS 2 gewonnen met 0-4. RCS VR1 kregen op ons sportpark de koploper in de 4e klasse, Zeelandia Middelburg VR1, op bezoek. Deze wedstrijd werd door onze dames met 1-2 verloren. 

rmd 4918 20181205 1412110667Vorige week werd er in de slotfase met 3-2 van Kruiningen gewonnen. Vooral het voetbal in de eerste helft zag er goed en verzorgd uit. Zou RCS dit ook een hele wedstrijd kunnen tegen Noormannen? Bij Noormannen staat Marlo Janisse in de spits. Hij scoorde vorig jaar zijn doelpunten in het shirt van RCS. Bij RCS was Morad licht geblesseerd. Hij werd vervangen door Gyon waardoor er een aantal verschuivingen plaatsvonden in het elftal.

 

Op een goed, maar zwaar veld met regen en wind begon RCS aan de wedstrijd tegen de Noormannen. Noormannen liet RCS de wedstrijd maken en zakte halverwege de eigen helft in. Het was RCS die de eerste kansen kreeg. Zowel via de rechter als linkerkant kreeg RCS ruimte om rmd 4982 20181205 1809376036tussen de linies te voetballen. Yordi kwam na een kwartier spelen een teenlengte te kort om een strakke voorzet van Lars binnen te tikken. Noormannen probeerde af en toe gevaarlijk worden in de omschakeling. Tijdens corners en vrije trappen was het opletten geblazen voor RCS. In de 20e minuut was het Mourad die de 0-1 op het scorebord had moeten zetten. Zijn schot hobbelde helaas langs de verkeerde kant van de paal. De rest van de eerste helft veranderde het spelbeeld niet. Toch was het Noormannen dat vlak voor rust op 1-0 kwam. Een afgeslagen corner werd snoeihard in de verre kruising geschoten. Zo ging RCS de rust in met een 1-0 achterstand.

 

rmd 5195 20181205 1706635377De 2e helft ging RCS direct opzoek naar de gelijkmaker. Via een aanval over de rechterzijde was het Yordi die het eindstation was tussen een combinatie van Stef en Mourad. Hij schoofde bal zuiver en laag in de hoek. RCS hield de druk er op en vrij snel daarna was het een voorzet van Mourad die door Yordi onder kant lat werd binnen geschoten. Zo was het RCS dat binnen een kwartier tijd de score kantelde en op voorsprong kwam. Niet veel later was het Yordi die zijn hattrick compleet maakte door al vallend de 3-1 binnen te koppen. Helaas raakte hij hierbij geblesseerd en moest hij uit voorzorg gewisseld worden. In de slotfase kreeg RCS voldoende mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen. Dit gebeurde niet. RCS kwam verdedigend verder ook niet in de problemen. Niet veel later floot scheidsrechter Heiningen, die af toe onnodig moest laten zien dat hij de baas op het veld was voor het einde van de wedstrijd.

 

Zo werd de 2e overwinning op rij geboekt. Een verdiende overwinning op basis van goed voetbal. Volgende week thuis tegen Kapelle.

 

Opstelling: Tim, Sven, Mike, Gyon, Yannik, Lars, Mourad, Nicky (Jerfy’67), Stef (Hicham’82), Dyllan, Yordi (Morad’72)

 

Doelpunten: Yordi Nijland 3x

 

Goudsponsors

Bronssponsors

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech