Welkom bij r c s   Click to listen highlighted text! Welkom bij r c s Powered By GSpeech

Hoofdsponsors

Zilversponsors

Na het pijnlijke verlies van vorige week tegen Walcheren stond vandaag de uitwedstrijd tegen Kruiningen op het programma. Kruiningen dat bekend staat als een stugge fysieke ploeg is slecht aan de competitie begonnen. Uit 9 gespeelde wedstrijden hebben zij nog maar 5 punten gesprokkeld. Rond de klok van half 3 was het Kruiningen dat de aftrap nam.

Op een slecht veld was het RCS dat het heft in handen nam. Kruiningen beperkte zich tot tegenhouden. RCS speelde te slordig om tot echte grote kansen te komen. Veel meer dan een aantal vrije trappen, corners en kleine kansen creëerde RCS dan ook niet in de eerste 30 minuten. Vlak voor rust was het Conner die de grootste kans van de 1e helft kreeg. Mourad dribbelde goed het middenveld in en vond de slim weggelopen Conner. Helaas zat er niet genoeg kracht achter de poging en kon de keeper de bal vrij makkelijk pakken. Kruiningen gooide veel energie in de wedstrijd en kon daardoor redelijk gemakkelijk de rust halen met een 0 – 0 stand.  


Na de rust al vrij snel twee wissels aan de kant van RCS. Mervin kwam in het veld voor Yannik en Marlo voor Amine. Met extra stootkracht van voren ging RCS opzoek naar de voorsprong. Eerst was het nog Kruiningen dat uit een spaarzame aanval schuin op de goal van Tim afging en de bal net langs de goal schoof. RCS voerde het tempo op en Kruiningen had steeds meer overtredingen nodig om de aanvallers af te stoppen. In de 70e minuut was het Mervin die oog in oog met de keeper van Kruiningen kwam na een te korte terugspeelbal. Helaas redde de keeper van Kruiningen deze poging. 5 minuten later was het Marlo die werd aangespeeld in het 16 metergebied en wegdraaide bij zijn tegenstander. De tegenstander raakte hem hier van achteren op de enkels. De scheidsrechter wees resoluut naar de penaltystip. Sven ging achter de bal staan en schoot de penalty binnen. Met een 1-0 voorsprong was het Kruiningen dat moest komen. Toch bleef RCS de betere ploeg en kwamen ze nauwelijks in de problemen. In de 80e minuut was het Mike die de wedstrijd besliste. Een mooie vrijetrap van een meter of 25 ging rechtstreeks de goal in. In de 88e minuut was het Sven die wederom uit een penalty scoorde en de eindstand bepaalde op 0-3.


Een moeizame overwinning op een fysiek en stugge ploeg. Door het verlies van Yerseke is de achterstand terug gebracht op 1 punt. Volgende week speelt Yerseke tegen VCK en RCS tegen Zaamslag. De volledige top 4 speelt dus tegen elkaar. Op naar volgende week!


Opstelling: Tim, Sven, Mike, Bjorn, Lars, Mourad, Nicky, Yannik (Mervin’55), Joey, Conner (Anwar’80), Amine (Marlo’60), 
Doelpunten: Sven van Rosevelt 2x, Mike van Schaardenburg 

Zaterdag voetbalde RCS 1 een uitwedstrijd tegen Kruiningen 1. Deze wedstrijd werd gewonnen met 0-3. Doelpunten: Sven van Rosevelt 2x, Mike van Schaardenburg. RCS 2 speelde op ons sportpark tegen Serooskerke 2. Deze wedstrijd werd helaas met 0-2 verloren. RCS VR1 waren afgereisd naar Werkendam om tegen Kozakken Boys VR1 te spelen. RCS VR1 speelden gelijk met eindstand 1-1.

%MCEPASTEBIN%

Na de monsterzege van vorige week tegen Bevelanders stond vandaag de stadsderby tegen Walcheren op het programma. Bij RCS was Mervin afwezig.

In RCSWalcheren251117 1het 1e kwartier was RCS de betere ploeg en kreeg via Conner de 1e kans om op voorsprong te komen, maar vrij vanaf de rechterkant schoot hij de bal voorlangs het doel van Walcheren. Vlak hierna kreeg Marlo de grootste kans toen hij vrij voor de doelman werd gezet, maar helaas de bal iets te ver voor zich uit speelde. Na deze twee kansen voor RCS nam Walcheren onder leiding van aanjager Maarten van Rosevelt en architect Etienne Mallie het heft in handen. Nadat Walcheren al een bal op de paal had geschoten, was het na 30 minuten raak toen een mooie aanval van Walcheren werd afgewerkt door Etienne Mallie 0-1. En niet veel later werd een hoekschop in 2e instantie ingekopt door Maarten van Rosevelt 0-2. Ook hierna bleef Walcheren de beste ploeg. Gescoord werd er niet meer, zodat Walcheren de rust in ging met een verdiende 0-2 voorsprong.

Na de rust ging RCS op zoek naar de aansluitingstreffer. Mike zag zijn vrije trap op de paal belanden en Marlo kopte in vrijstaande positie de bal RCSWalcheren251117 2naast het doel. Zo zat het RCS ook niet mee. En toen niet veel later Walcheren via een buitenspelgoal ook nog de 0-3 maakte was de wedstrijd gespeeld. Walcheren was heer en meester op het middenveld en maakte na een aanval over meerdere schijven ook nog de 0-4. RCS bracht hierna wat wissels in de ploeg, waaronder de niet onverdienstelijk debuterende A-junior Ouassim El-Gauadi. Walcheren geloofde het na de 4-0 wel en RCS kon vlak voor tijd via Conner nog de 1-4 op het scorebord schieten en in blessuretijd kopte Conner ook nog de 2-4 binnen. Niet veel later floot scheidrechter Marin de Zwarte, die zeker niet zijn beste wedstrijd floot, voor het eind van de wedstrijd. RCS leed een verdiende 2-4 nederlaag tegen een prima voetballend Walcheren.

Volgende week kans op revanche in de uitwedstrijd tegen Kruiningen.

Opstelling: Tim, Sven, Mike, Bjorn, Lars, Mourad, Nicky (Carlo’60), Yannik, Joey (Amine’65), Marlo (Ouassim’70) en Conner.

Doelpunten: Conner Meerman 2x

Bekijk alle foto's gemaakt bij deze wedstrijd in het fotoalbum hier op de website.

 

Op zaterdag 25-november-2017 speelde ons 1e elftal op ons sportpark de stadsderby tegen Walcheren 1. Deze wedstrijd werd verloren, waarbij RCS tot blessuretijd tegen een achterstand van 0-4 aankeek. De eer werd gered door Conner Meerman, die de laatste minuten nog 2x scoorde. Eindstand 2-4. RCS 2 was naar Zaamslag afgereisd om te voetballen tegen Zaamslag 2. Ons 2e elftal won daar met 0-4 met doelpunten door Yordi Nijland (2x), Ayrton en Tim. RCS VR1 speelde thuis tegen Sleeuwijk VR1 gelijk, met een eindstand van 1-1.

Na de slechte bekerwedstrijd van vorige week tegen de Noormannen, was RCS er op gebrand om in de wedstrijd tegen de Bevelanders te laten zien dat men toch echt veel beter kan. Bij RCS was Bjorn weer terug en begonnen Joey en Lars deze wedstrijd weer in de basis. Yordi is weer terug van zijn Amerika-reis en speelde vandaag zijn 1e wedstrijd van het seizoen in het 2e elftal (knappe 7-0 overwinning op koploper VCK 2).

In de eerste 5 minuten ging het nog gelijk op, maar daarna was er geen houden meer aan voor de Bevelanders. RCS speelde prima voetbal en binnen 20 minuten stond het al 0-3. Uit een vrije trap van Mike kopte Marlo de bal prima binnen 0-1 en na een scherpe voorzet van Joey kon de keeper nog redden op de inzet van Mervin, maar op de rebound van Marlo moest hij het antwoord schuldig blijven 0-2 en niet veel later was Marlo zijn tegenstander te snel af en gaf de bal op een presenteerblaadje aan Mervin 0-3. Wie dacht dat RCS nu wel gas zou terugnemen kwam bedrogen uit. RCS speelde prima positiespel en speelde met veel druk vooruit. Mervin werd gelanceerd en lobde de bal over de keeper 0-4 en niet veel later kon de keeper van Bevelanders nog redden, maar zorgde Mervin uit de rebound voor 0-5. En uit een voorzet van Joey werd de bal in eigen doel gekopt 0-6. Dit was tevens de ruststand.

En ook in de 2e helft bleef RCS gas geven. De meeste toeschouwers waren nog niet teruggekeerd uit de kantine en misten hierdoor de 0-7. Vanuit een ingooi van Mervin werd Marlo vrij voor de keeper gezet en Marlo rondde prima af in de verre hoek. Niet veel later werd een prima voorzet van Marlo door Joey binnen gewerkt 0-8. Het was voor de RCS-supporters echt genieten wat RCS vandaag op het veld liet zien. Nog voordat er een uur gespeeld was zorgde Marlo voor de 0-9. En uit een prima aanval en voorzet van Amine kopte Marlo schitterend de 0-10 op het scorebord. En of het nog niet genoeg was kopte Marlo bij de 2e paal een prima voorzet van Joey in 0-11. En ‘man of the match’ Marlo mocht nadat hij zelf goed doorging ook nog voor de 0-12 zorgen. En tussendoor schoot ook Carlo nog van afstand de bal tegen de onderkant van de lat. Scheidsrechter Kaptein, die een prima wedstrijd floot, hoefde niet veel tijd bij te trekken en floot niet veel later voor het eind van de wedstrijd. RCS speelde vandaag een prima wedstrijd en was het echt genieten van het voetbal wat RCS liet zien.

Volgende week speelt RCS de derby thuis tegen Walcheren en in de 3e ronde voor de beker heeft RCS op dinsdag 12 december een uitwedstrijd tegen zaterdag 2e klasser Papendrecht geloot.

Opstelling: Tim, Sven (Anwar’65), Mike, Bjorn, Lars, Mourad, Nicky, Yannik (Carlo’46), Joey, Marlo en Mervin (Amine ’70) Doelpunten: Marlo Janisse 7x, Mervin Niemantsverdriet 3x, Joey Katzenbauer en eigen doelpunt. 

Goudsponsors

Bronssponsors

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech