Welkom bij r c s   Click to listen highlighted text! Welkom bij r c s Powered By GSpeech

Hoofdsponsors

rmd 4689 20180311 1097773044Vorige week werd de topper in de 3e klasse A tegen Kapelle afgelast. Zaterdag 10-maart-2018 stond de wedstrijd tegen GPC Vlissingen op het programma. De nummer 12 van de competitie. Bij GPC Vlissingen een aantal bekende gezichten die een verleden hebben gehad bij RCS. Voorafgaand aan de wedstrijd was er een minuut stilte voor Owen Schalkwijk. Zowel RCS als GPC speelde de wedstrijd met rouwbanden. De wedstrijd stond onder leiding van dhr. Van Yren.

Rond de klok van half 3 was het RCS dat de aftrap nam. RCS nam vanaf het begin het initiatief in handen en was feller in de duels. GPC probeerde de opbouw te verzorgen maar op dit moeilijk bespeelbare veld lukte dit nauwelijks. RCS zat een aantal keer kort op de tegenstander en wist hierdoor de bal te veroveren. Helaas was of de voortzetting of de afronding niet goed en bleef het bij 0-0. Halverwege de eerste helft was het dan toch raak. Een voorzet vanaf de linkerkant werd goed terug gekopt door Marlo naar Yordi. Yordi moet je zo’n kans niet geven en schoot beheerst de 0-1 binnen. Tien minuten later rmd 4733 20180311 1508018154was het Yordi met zijn 2e van de middag die de score verdubbelde. Een dieptepass van Sven werd door Marlo doorgespeeld op de wederom vrijstaande Yordi. Deze schoot de bal net als tien minuten geleden beheerst binnen. De grootste kans van de middag kwam op naam van Nicky. Vlak voor rust kon hij vanaf 5 meter de bal vrij binnen schieten. Helaas redde de keeper van GPC met een katachtige reflex op de inzet van Nicky…… Na 45 minuten spelen was de ruststand 0-2. Het enige wat RCS zichzelf kon verwijten is dat ze de wedstrijd niet voor rust hadden beslist.

Na de rust was het GPC dat fel uit de startblokken kwam. Een wijziging in het spelsysteem van GPC waardoor ze meer druk naar voren konden geven zorgde hiervoor. Na tien minuten in de 2e helft werd de wedstrijd dan toch beslist. Een dieptepass vanaf het middenveld werd verkeerd ingeschat door zowel de verdediger als de keeper van GPC. Joey wist hier wel raad mee en lobde de bal over de keeper van GPC. In de 70e minuut was het Mike die de 4-0 maakte vanuit een vrije trap en definitief een einde maakte aan de hoop van GPC. De mooiste goal van de middag kwam op naam van oud RCS-er Joep Geijs. Hij speelde zichzelf buiten de zestien vrij en schoot de bal met een boog over Tim heen. Vlak voor tijd was het Yordi met zijn 3e doelpunt van de middag die de eindstand op 1-5 bepaalde. Een kwartier voor tijd maakte B-junior Dyllan Davidse zijn debuut voor het 1ste elftal van RCS.

Een goede overwinning van RCS waarbij je kan afvragen of het niet mogelijk was geweest de dubbele cijfers te halen. Volgende week de thuiswedstrijd tegen Wemeldinge. Uit werd hier maar nipt met 0-1 gewonnen.

Opstelling: Tim, Sven, Mike, Anwar, Lars, Mourad (Dyllan’75), Nicky (Carlo’60), Yannik (Bjorn’70), Joey, Yordi, Marlo,

Doelpunten: Yordi Nijland 3x, Mike van Schaardenburg en Joey Katzenbauer

Bekijk de gemaakt foto's bij de wedstrijd in het foto-album.

%MCEPASTEBIN%

GPC RCS19032018 1GPC RCS19032018 2Zaterdag 10-maart-2018 speelde ons eerste elftal op sportpark GPC in Vlissingen tegen GPC een stadsderby. Er werd met rouwbanden om gespeeld vanwege het overlijden van Owen Schalkwijk. Eindstand GPC- RCS 1-5. Doelpunten voor RCS door Yordi Nijland 3x, Joey Katzenbauer en Mike van Schaardenburg. Bekijk de gemaakt foto's bij de wedstrijd in het foto-album. Ook RCS 2 speelde een derby tegen Dauwendaele 2 op ons sportpark. Helaas verlies voor RCS 2 met 1-2. RCS VR1 waren naar Noordeloos (Zuid-Holland) afgereisd om te spelen tegen Noordeloos VR1. Helaas werd deze wedstrijd verloren door RCS VR1 met 5-0.

 

rmd 2997 20180225 1972756047Na de slechte wedstrijd en het verlies van 2 punten vorige week tegen Dauwendaele moest RCS er voor zorgen dat vandaag tegen Arendskerke de drie punten in Souburg zouden blijven. Het zit RCS qua spelers niet mee na de winterstop. Elke wedstrijd ontbreken er diverse basisspelers. Ditmaal waren Mervin Niemantsverdriet, Marlo Janisse, Conner Meerman, Bjorn Langeveld, Amine el Bekkaoui en Stefan van Neutigem door diverse oorzaken afwezig. Een positief punt was dat Mike van Schaardenburg weer bij de wedstrijdselectie zat.

RCS begon energiek aan de wedstrijd en binnen 5 minuten stond de 1-0 op het scorebord. Een prima crosspass van Lars bereikte Carlo. Zijn uitstekende voorzet werd door Joey tot doelpunt gepromoveerd 1-0. Hierna ging de strijd gelijk op, maar zo rond de 30e minuut kreeg Arendskerke een grote kans op de gelijkmaker. Van dichtbij kreeg een speler van Arendskerke een vrije kans, maar Tim stond op zijn post en de 2e poging kon door Lars van de doellijn gehaald worden. Vlak voor rust kwam RCS zelfs op 2-0 toen een dieptepass van Lars precies voor de voeten viel van Yordi en Yordi bleef koel en schoof de bal langs de keeper 2-0. Dit was tevens de ruststand.

rmd 2974 20180225 1175143001In de 2e helft probeerde Arendskerke snel de aansluitingstreffer te maken. En men kreeg hier ook wel wat kansen (kop) op. Maar of Tim stond op de goede plaats of de bal verdween voor Arendskerke aan de verkeerde kant van de paal. RCS liet zien dat als het voetballend allemaal wat minder gaat, je met hard werken toch ook tot een goed resultaat kan komen. Vlak voor tijd kreeg Yordi zelfs nog een grote kans op 3-0, maar rmd 3273 20180225 1016695049de keeper van Arendskerke redde voortreffelijk. En een 3e doelpunt zou ook wel wat teveel van het goede zijn geweest. Niet veel later floot scheidsrechter Bruggeman voor het einde van de wedstrijd en konden er 3 belangrijke punten worden bijgeschreven.

Volgende week de topper tegen de nummer 3 Kapelle. Opstelling: Tim, Sven (Mike’70), Anwar, Davey (Dennis de Waal’75), Lars, Mourad, Yannik, Nicky, Carlo (Wesley de Smit’80), Joey en Yordi. Doelpunten: Joey Katzenbauer en Yordi Nijland.

Bekijk ook de foto's van deze wedstrijd in het fotoalbum hier op de website.

rmd 2774 20180225 1166719881rmd 2997 20180225 1972756047Zaterdag 24-februari-2018 speelde RCS 1 weer thuis. Er werd op ons sportpark gevoetbald tegen 's Heer-Arendskerke 1. De wedstrijd werd gewonnen door ons 1e elftal met 2-0. Doelpunten door Joey Katzenbauer en Yordi Nijland. Foto's van deze wedstrijd staan in het fotoalbum hier op de website. De wedstrijd RCS 2 - Yerseke 2 werd afgelast. RCS VR1 speelde thuis tegen HVV'24 uit Hulst en verloor met 1-2. Foto's van deze wedstrijd staan in het fotoalbum hier op de website.

DauwendaeleRCS17022018 1Na afgelopen weekend samen met de 2e selectie genoten te hebben van een geweldig weekend in Napels stond vandaag de inhaalwedstrijd tegen Dauwendaele op het programma. Er moest gewonnen worden om de achterstand op Yerseke terug te brengen tot 4 punten. Zowel RCS en Dauwendaele begonnen gehavend aan de wedstrijd. Bij RCS waren Yordi Nijland en Joey Katzenbauer (weekend weg), Mourad Azzanagui (Groene Ster), Mike van Schaardenburg, Conner Meerman en Stefan van Neutigem (blessures) afwezig.

 

Beide ploegen begonnen aftastend aan de wedstrijd, waarbij RCS veruit het meeste balbezit had. In de beginfase leverde dit voor RCS wat kleine kansjes op en een grote kans voor Marlo, maar zijn inzet verdween rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Uit het niets kwam Dauwendaele op voorsprong toen een corner voor de voeten viel van Peter van Gorsel, hij Yannik uit kapte en keihard binnenschoot 1-0. Hierna werd het voetbal van RCS er niet beter op. DauwendaeleRCS17022018 2Dauwendaele leverde veel meer strijd en won bijna alle duels. Bij RCS was de inzet en beleving ver te zoeken. Maar toch had RCS op 1-1 moeten komen toen Bjorn aan Mervin een niet te missen kans bood, maar helaas werd zijn doelpoging door een verdediger op de doellijn gekeerd. En vlak voor rust kwam Dauwendaele zelfs op 2-0 toen iedereen bij RCS dacht dat de bal over de doellijn zou gaan, maar een speler van Dauwendaele deze toch binnenhield en de bal voor gaf. Voor Levi Tamboer was het hierna een koud kunstje om de 2-0 op het scorebord te zetten. Dit was tevens de ruststand.

 

Na rust begon RCS feller en zette Dauwendaele gelijk onder druk, wel had RCS geluk dat een verkeerde terugspeelbal van Davey door Peter van Gorsel op de buitenkant van de paal werd geschoten. Hierna kwam Dauwendaele er bijna niet meer uit en het wachten was op de aansluitingstreffer van RCS en na zo’n twintig minuten viel die ook, toen Mervin een afvallende bal uit een corner binnen schoot 2-1. RCS ontwikkelde nog meer druk en 15 minuten voor tijd een prima pass van Marlo werd door Lars binnengeschoven 2-2. RCS ging op zoek naar de overwinning, maar Dauwendaele hield met hangen en wurgen stand. En na 90 minuten en nog wat blessuretijd floot de prima scheidsrechter Van Heiningen voor het einde van de wedstrijd. RCS leed duur puntverlies en zal in het verdere verloop van de competitie uit een ander vaatje moeten tappen om mee te blijven doen voor de bovenste plaatsen.

DauwendaeleRCS17022018 4Volgende week de kans op een beter resultaat in de thuiswedstrijd tegen ’s-Heer Arendskerke.

 

Opstelling: Tim, Bjorn, Anwar (Sven Rijnberg’70), Yannik, Sven, Lars, Amine (Ouassim El Gauadi’46), Carlo (Davey Venema’40), Nicky, Marlo en Mervin

Doelpunten: Mervin Niemantsverdriet en Lars van Rosevelt

 

Bekijk de foto's bij deze wedstrijd gemaakt in het fotoalbum hier op de website.

Goudsponsors

Bronssponsors

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech