Welkom bij r c s   Click to listen highlighted text! Welkom bij r c s Powered By GSpeech

Hoofdsponsors

Het 1e elftal werkt momenteel de bekerwedstrijden af op de dinsdagavond i.p.v. op zaterdag. Dinsdag 4-september-2018 werd de 1e bekerwedstrijd gewonnen van Nieuwland met 5-2. Ook dinsdag 11-september-2018 stond een bekerwedstrijd gepland tegen Hoofdplaat. Deze wedstrijd werd door RCS 1 gewonnen met 8-2. Het 2e elftal speelde zaterdag 8-september-2018 wel. Op ons sportpark werd gewonnen met 4-1 van GPC 2. Voor RCS VR1 stond er ook een bekerwedstrijd gepland. Echter Bruse Boys VR1 kwam niet opdagen.

RCS wieldrecht02062018 1Nadat in de competitie het kampioenschap naar Yerseke was gegaan, kreeg RCS de kans om via de nacompetitie alsnog te promoveren naar de 2e klas. Voor dit ene ticket streden 8 ploegen. Als eerste moest er gespeeld worden tegen Wieldrecht, eveneens een 3e klasser, uit Dordrecht, waarbij alleen de winnaar zich zou plaatsen voor de volgende ronde. Qua blessures zit het het hele seizoen al tegen, want door blessures waren Joey, Conner en Amine al langere tijd niet beschikbaar. Maar na de wedstrijd tegen Zaamslag bleken ook Mervin en Marlo niet te kunnen spelen. Beiden wilden toch als wisselspeler beginnen, om toch nog eventueel in noodgeval een paar minuten te kunnen spelen. Voor de technische staf betekende dit dat de gehele voorhoede afwezig was en er dus geïmproviseerd moest worden. Uiteindelijk start Nicky hangend vanaf links, Yordi in de spits en Michael Virginia maakte als JO17-1 speler zijn basisdebuut als rechtsbuiten. Wieldrecht opende sterk en kreeg na 1 minuut al een kans, maar Tim redde bekwaam. Maar ook RCS liet zich niet onbetuigd en kwam na 7 minuten op 1-0 toen Yordi door Stef bediend werd. Yordi controleerde en schoot de bal via de onderkant van de lat langs de kansloze keeper 1-0. Hierna ontspon zich een gelijkwaardige wedstrijd, waarbij beide ploegen diverse kansen kregen. Zo kreeg Michael, die een prima basisdebuut maakte, 2 kansen op de 2-0. Zijn eerste kans werd gestopt door de prima keepende Ruben van de Koppel en bij de 2e schoot hij helaas te gehaast over. Na 25 minuten liet de snelle en handige nummer 11 Mark van Agteren Sven zijn hielen zien en zijn voorzet werd binnen getikt door Jens van Vugt 1-1. Ook na deze 1-1 kregen beide teams nog wat kansjes, maar de rust ging in met 1-1.

RCS wieldrecht02062018 2In de 54e minuut kwam RCS weer op voorsprong toen Yordi uit een corner van Lars de lat raakte, de terugspringende bal werd door Stefan met een halve omhaal in het doel gewerkt 2-1. Na 60 minuten was Michael op en werd vervangen door de niet geheel fitte Mervin. En net als in de 1e helft ging de strijd in de 2e helft gelijk op. Beide teams kregen kansen, maar het was uiteindelijk Wieldrecht dat via Mark van Agteren in de 70e minuut op 2-2 kwam. Het schot werd door Sven half geblokt en verdween zo met een boog over de kansloze Tim in het doel. In de laatste minuut kreeg Mervin nog een prima kans om RCS in de volgende ronde te schieten. Maar zijn inzet kon nog net op tijd geblokkeerd worden door een verdediger van Wieldrecht. Zo doende bleef de stand 2-2 en moest er verlengd gaan worden.

In de 1e verlenging redde Tim prima op 2 kansen voor Wieldrecht. En in de 95e minuut werd een corner van Lars door uitblinker Yannik terug gekopt op Bjorn en hij schoot hard de 3-2 binnen. Hierna werd RCS teruggedrongen en kwam er niet meer uit. In de 100e minuut kreeg Wieldrecht een vrije trap te nemen net buiten het strafschopgebied. Deze vrije trap werd schitterend binnen geschoten door Daan Vegt. RCS probeerde in de 2e verlenging alsnog de overwinning naar zich toe te halen en bracht de ook niet fitte Marlo in. Maar toen iedereen zich had verzoend met een penaltyreeks, sloeg het noodlot voor RCS wieldrecht02062018 3RCS toe, toen de aalvlugge Mark van Agteren ditmaal Anwar zijn hielen liet zien en Mike en Lars niet goed gepositioneerd stonden en Terrence kliphuis de 3-4 kon binnenschieten. Niet veel later floot de zwak fluitende scheidsrechter Van Wijk uit Hendrik Ido Ambacht voor het einde van de wedstrijd en was RCS uitgeschakeld voor het verdere verloop van de nacompetitie. De teleurstelling was groot bij RCS na het mislopen van promotie voor het 2e jaar op rij. Maar toch mogen spelers en staf van de 1e selectie trots zijn op de prestatie van afgelopen seizoen. Er werden slechts 3 wedstrijden, waarvan 1 verdiend (tegen Walcheren), verloren en 2 gelijk gespeeld. Maar helaas was Yerseke over het hele seizoen net iets gelukkiger in de beslissende wedstrijden. In de nacompetitie was het jammer dat er niet met sterkst mogelijke team gespeeld kon worden. Nu vakantie vieren en volgend seizoen met frisse moed proberen de titel in de wacht te slepen. Wij wensen het goed voetballende Wieldrecht veel succes in het verdere verloop van de nacompetitie. Opstelling: Tim, Sven (Anwar’75), Bjorn, Lars, Mike, Mourad, Yannik, Yordi, Michael (Mervin’60), Stefan (Marlo’110) en Nicky Doelpunten: Yordi Nijland, Stefan van Neutigem en Bjorn Langveld.

Bekijk alle foto's van deze wedstrijd in ons foto-album hier op de website

 

nacompetitie 2018Ons 1e elftal speelde zaterdag 2-juni-2018 op ons sportpark de eerste nacompetitiewedstrijd om promotie naar de 2e klasse tegen Wieldrecht uit Dordrecht. Deze wedstrijd werd na verlenging verloren met 3-4. RCS 2 speelde in Dordrecht een nacompetitiewedstrijd om promotie naar de res. 1e klasse tegen EBOH 2. Door RCS 2 werd met 4-1 verloren van EBOH 2. Jammer genoeg voor beide teams geen promotie naar een hogere klasse.

 

Vandaag stond de laatste competitiewedstrijd tegen Zaamslag op het programma. Eén van de beter voetballende teams uit deze klasse. De wedstrijd in Souburg had een spectaculair scoreverloop, Zaamslag stond lang met 1-3 voor, maar in de laatste 10 minuten zette RCS de wedstrijd naar zijn hand en won uiteindelijk met 5-3. RCS had vandaag nog een miniem kansje op de titel, als Yerseke zou verliezen van VCK en RCS zou winnen van Zaamslag. Maar het geloof hierin was niet erg groot. Bij RCS waren door blessures Joey, Conner en Amine niet beschikbaar.

rmd 2322 20180527 1627126264 

Voordat de wedstrijd begon, werd één minuut stilte in acht genomen in verband met het overlijden van de vrouw van een oud-speler en tevens vrijwilliger bij Zaamslag. En doordat RCS door het nodige oponthoud in Souburg te laat was aangekomen in Zaamslag begon de wedstrijd uiteindelijk om 14.50 uur. Al snel bleek dat RCS de beter voetballende ploeg was, maar echt grote kansen leverde dit niet op. Zaamslag kon niet veel anders dan tegenhouden en had geluk dat scheidsrechter Niels Boel, linksback Maikel Krans spaarde en hem niet zijn verdiende 2e gele kaart toonde nadat hij wederom een zware overtreding beging. Ondertussen kwam het bericht dat VCK bij Yerseke op voorsprong was gekomen. Zou het dan toch nog kunnen. Een prima afstandsschot van Yannik werd door doelman Dominique Pijpelink uit de kruising geranseld. Maar ook Zaamslag kwam wat beter in de wedstrijd en kreeg nog een mogelijkheid via Niek Luime, maar hij schoot ruirmd 2470 20180527 1806085093m over het doel van RCS. Yerseke had de wedstrijd inmiddels gekanteld en stond inmiddels op een 2-1 voorsprong bij rust. In Zaamslag gebeurde niet veel meer, zodat de rust werd bereikt met een 0-0 stand. De 2e helft begon RCS wederom zeer sterk, maar de voorzet van Stefan kon helaas niet door Marlo binnen gewerkt worden en in de rebound schoot Mervin op de buitenkant van de paal. Na ongeveer 65 minuten maakte de JO17-1 aanvaller Michael Virginia zijn debuut. Deze jongeling kende geen schroom en was zijn tegenstander keer op keer de baas. Na zo’n 70 minuten viel dan toch de verdiende 0-1 toen Lars een perfecte voorzet gaf op Yordi. Zijn kopbal verdween via een stuit op de grond in de kruising. Eindelijk de verdiende voorsprong. En in de 80e minuut maakte nog een jongeling Dany van Dijk uit de JO17-1 een prima debuut als vleugelverdediger. Vlak voor tijd viel de beslissing toen Michael Virginia zijn tegenstander wederom de baas was en hij van achteren werd neergehaald in het strafschopgebied. Marlo belaste zich met dit buitenkansje, maar zijn inzet werd gestopt door keeper Dominique Pijpelink. Maar in de rebound vond Marlo toch het doel 0-2. Niet veel later floot de goed leidende scheidsrechter Boel voor het einde van de wedstrijd. rmd 2575 20180527 1829064614Uiteindelijk een terechte overwinning, maar inmiddels was ook al bekend, dat Yerseke uiteindelijk met 5-1 had gewonnen van VCK. Zodoende feliciteren wij Yerseke met het kampioenschap en wensen wij hun veel succes in de 2e klasse. Voor RCS (en ook voor Zaamslag en VCK) rest de nacompetitie, daarin speelt RCS volgende week zaterdag op het eigen sportpark De Alblas tegen Wieldrecht uit Dordrecht.

 

Opstelling: Tim, Anwar (Nicky’45), Bjorn, Lars, Mike, Mourad, Yannik, Yordi, Mervin (Michael’65), Stefan (Dany’80) en Marlo

 

Doelpunten: Yordi Nijland en Marlo Janisse

 

rmd 2333 20180527 1253940097rmd 2542 20180527 1919903402Zaterdag 26-mei-2018 werd door RCS 1 de laatste competitiewedstrijd gespeeld tegen de nr 4 in de competitie Zaamslag. Deze wedstrijd werd gewonnen met 0-2. Doelpunten voor RCS door Yordi Nijland en Marlo Janisse. Het eerste elftal is daarmee op de 2e plaats geëindigd achter Yerseke en gaat de nacompetitie in voor promotie naar de 2e klasse. RCS speelt zaterdag 2-juni-2018 thuis de 1e nacompetitiewedstrijd tegen Wieldrecht. RCS 2 kreeg thuis Arnemuiden 2 op bezoek. Deze wedstrijd eindigde met een gelijkspel in 1-1. Ook RCS 2 speelt nacompetitie en start zaterdag 2-juni-2018 in Dordrecht tegen EBOH 2. RCS VR1 speelden in Ottoland tegen VVAC VR1 en verloren met 3-0.

Goudsponsors

Bronssponsors

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech