Hoofdsponsors

Zilversponsors

rmd 1218 20170528 1049103866Onder tropische omstandigheden moest RCS proberen de 5-2 nederlaag tegen DHV van vorige week weg te poetsen door met 4 doelpunten verschil te winnen. Derk was geschorst, maar daar stond de terugkeer van Mervin tegenover.

De eerste 5 minuten was het nog wat aftasten, maar hierna nam RCS de regie in handen en kwam DHV bijna niet meer over de middenlijn. De keeper van DHV bleek een grote sta in de weg voor RCS, maar ook hij was kansloos toen rond de 30e minuut een voorzet van Joey door Mervin tegendraads werd ingekopt. Eindelijk de verdiende 1-0 voorsprong. Kansen voor Marlo en Thomas (buitenkant paal) en een voortreffelijke keeper van DHV zorgde ervoor dat de ruststand slechts 1-0 voor RCS was.

Toch voelde RCS, dat er meer mogelijk was. Vlak na rust wederom een sublieme redding van de keeper van DHV op een schot van Mervin en niet veel later werd Marlo in het strafschopgebied onderuit gehaald, maar scheidsrechter Koster, die zeker niet zijn beste wedstrijd floot, weigerde om de bal op de stip te leggen. Geen penalty en dus geen kans op een 2-0 voorsprong. RCS moest steeds meer risico’s nemen en DHV kreeg logischer wijs steeds meer ruimte. rmd 1487 20170528 1160579094De spits van DHV verscheen schuin voor het doel alleen voor Tim, maar zijn geplaatst schot verdween over en langs de kruising.

En waar iedereen al bang voor was gebeurde in de 65e minuut, toen de aanvoerder van DHV zijn uithaal in de korte hoek achter Tim zag verdwijnen 1-1.

RCS was van slag en het leek of DHV de genadeklap kon uitdelen. Maar de mogelijkheden hierop werden gemist. Hierna ging RCS weer verder waar ze gebleven waren, met aanvallen dus. En zo rond de 75e minuut kwam RCS weer verdiend op voorsprong. Thomas speelde Lars in het strafschopgebied aan en zijn schot verdween via een mooie curve achter de kansloze keeper van DHV 2-1. Zou het dan toch nog kunnen!! RCS zette nog eens aan voor een alles of niets offensief, maar de keeper van DHV heerste in zijn strafschopgebied en liet zich niet meer passeren. Ook DHV kreeg vanwege de geboden ruimte kansen (onderkant van de lat en afgekeurd doelpunt voor buitenspel). Na 12 minuten extra tijd fluit scheidsrechter Koster voor het rmd 1582 20170528 1089411461einde van de wedstrijd en is RCS helaas uitgeschakeld voor promotie naar de 2e klasse. Vandaag bleek wel dat we voetballend veel in onze mars hebben, maar dat we onze off-day van vorige week niet konden rechtzetten. We mogen met RCS terug kijken op een mooi seizoen met 68 punten en 105 gescoorde doelpunten en gaan proberen om volgend seizoen wel die stap naar de 2e klas te zetten.

Wij wensen DHV veel succes in de twee finale wedstrijden voor promotie naar de 2e klasse tegen Prinsenland uit Dinteloord.

Opstelling: Tim, Sven (Carlo’80), Mike, Daniël, Joey (Geraldo’70), Yordi, Mourad, Nicky, Thomas, Mervin (Lars’65) en Marlo

Doelpunten: Mervin Niemantsverdriet en Lars van Rosevelt

Bekijk alle foto's in het foto-album hier op de website.

Het is RCS 1 niet gelukt om te promoveren naar de 2e klasse. Ondanks een winst van 2-1 in de returnwedstrijd tegen DHV uit Zevenbergschen Hoek was dit onvoldoende om de achterstand in te lopen van de 5-2 nederlaag in Zevenbergschen Hoek. Helaas! Doelpunten voor RCS 1 Mervin Niemansverdriet en Lars van Rosevelt. Bekijk de foto's in het foto-album hier op de website. Ook RCS 2 speelde thuis een nacompetitiewedstrijd. Deze wedstrijd tegen Kloetinge 3 voor promotie naar de res. 2e klasse werd verloren met 2-3. Volgende week is het voor RCS 2 nog mogelijk om revanche te nemen!

Voor promotie naar de 2e klasse moest in de 1e ronde van de nacompetitie aangetreden worden tegen DHV uit Zevenbergschen Hoek. Deze ploeg was 4e geworden in de 3e klasse B. Bij RCS was onze aanvoerder Mervin helaas geblesseerd.

RCS begon slap aan de wedstrijd, DHV daarentegen startte zeer sterk. Zij waren scherp en agressief en zette RCS meteen onder druk, waardoor RCS de eerste 15 minuten niet aan aanvallen toekwam. Al in de 12e minuut kwam DHV op voorsprong, toen de super gevaarlijke buitenspeler en snelle Elias Mourigh (voormalig hoofdklas speler van Papendrecht) alleen voor Tim verscheen, zijn inzet belandde op de binnenkant van de paal en werd helaas door Daniël in eigen doel gewerkt 1-0. RCS kwam hierna iets meer aan voetballen toe. En na een klein half uur kreeg RCS een corner en werd Yordi vrij gezet voor de keeper. Vanaf de rand doelgebied schoot hij geheel vrijstaand helaas over. Niet veel later een diepe bal over de verdediging heen die tussen Sven en Tim inviel. Beide dachten dat de één de bal wel weg zou werken, maar dit gebeurde niet en de snelle Elias Mourigh zei dank je wel en omspeelde Tim en schoof de 2-0 binnen. Niet veel later zette Nicky Marlo alleen voor de keeper en deze werd van achteren neergehaald. Dit betekende een terechte strafschop, maar geen rode kaart voor het neerhalen van een doorgebroken tegenstander. Yordi schoot de strafschop onberispelijk binnen 2-1. RCS zag dat er iets te halen viel en op slag van rust kreeg RCS opnieuw een penalty na een lichte overtreding op Yordi. Maar helaas schoot Yordi deze keer de strafschop naast. Zodoende ging RCS de rust in met een 2-1 achterstand.

Na rust werd RCS sterker en de gelijkmaker leek een kwestie van tijd. Maar RCS gaf achter de verdediging te veel ruimte weg en de snelle Elias Mourigh wist met de ontstane ruimtes achterin wel raad. Een doorkopbal en Elias Mourigh stond vrij voor Tim en dit betekende in de 55e minuut de 3-1. Niet veel later een prima actie van Thomas op de achterlijn, welke door Marlo werd afgerond 3-2. RCS ging voor de gelijkmaker en kreeg ook genoeg mogelijkheden, maar op de één of andere manier wilde de bal er niet in. En als je zelf niet scoort, krijg je het deksel op je neus. Johnno verloor het duel van Elias Mourigh en volgens de scheidsrechter gebeurde dit op een correcte manier en deze zorgde voor de 4-2. En vlak voor tijd werd het leed voor RCS nog groter, toen de bal wederom werd doorgekopt en Elias Mourigh alleen voor Tim verscheen en hij met zijn 4e treffer de 5-2 eindstand op het scorebord schoot. Een terechte nederlaag, maar wel geflatteerd. RCS staat komende zaterdag voor een zware opgave in de wedstrijd in Souburg, om de achterstand van 3 doelpunten weg te werken. Maar niets is onmogelijk. RCS kreeg voldoende kansen en als deze komende zaterdag wel benut worden en de gevaarlijke aanvaller Elias Mourigh aan banden kan worden gelegd, zijn er nog mogelijkheden. Het zou zonde zijn als je zo’n geweldig seizoen, laat verpesten door één slechte wedstrijd in Zevenbergschen Hoek.

Opstelling: Tim, Sven, Mike, Daniël, Derk (Johnno’35), Joey, Yordi, Mourad (Lars’70), Nicky (Carlo’75), Thomas en Marlo

Doelpunten: Yordi Nijland en Marlo Janisse

Zaterdag 20-mei-2017 werd er door ons eerste elftal in Zevenbergschen Hoek in de nacompetitie gevoetbald tegen DHV. Deze wedstrijd werd door RCS 1 verloren met 5-2. Doelpunten voor RCS door Yordi Nijland en Marlo Janisse. Op 27-mei-2017 wordt op ons sportpark de returnwedstrijd gespeeld. Ook RCS 2 speelde een nacompetitiewedstrijd. Zij speelden in Nieuwdorp tegen Nieuwdorp 2 en wonnen met 0-3. Daarmee bereikt RCS 2 de finale van de nacompetitie voor promotie naar de 2de klas!

In de laatste competitiewedstrijd van het seizoen moest aangetreden worden tegen kampioen Arnemuiden. Wat eerst de belangrijkste wedstrijd van het seizoen moest worden, was door het kampioenschap van Arnemuiden vorige week een wedstrijd om des keizers baard.
Wel stond het nodige prestige op het spel. Arnemuiden wilde het seizoen ongeslagen blijven en RCS wilde laten zien dat zij niet voor niets het hele seizoen Arnemuiden op de hielen hadden gezeten en tevens door een overwinning met een goed gevoel aan de nacompetitie te beginnen. Bij RCS was Mervin (schouder) helaas geblesseerd.
In de 1e 20 minuten van de wedstrijd was RCS de betere ploeg en kwam dan ook verdiend na een mooie actie van Thomas en afgerond door Yordi op een 0-1 voorsprong. Hierna kwam Arnemuiden ook beter in de wedstrijd en kreeg vlak voor rust via de spits een uitgelezen kans om op 1-1 te komen, maar Tim voorkwam met een prima redding een zeker doelpunt. Hierdoor ging de ruststand in met een 0-1 voorsprong voor RCS.
In de 2e helft startte RCS wederom sterk en in de 55e minuut kon Thomas na een prima steekbal van Mourad de stand op 0-2 brengen. Hierna kregen beide teams genoeg kansen om de score uit te breiden dan wel de marge te verkleinen. Maar beide keepers waren uitstekend in vorm. In de laatste minuut lukte het Arnemuiden dan toch nog om de 1-2 op het scorebord te krijgen. Tim redde tot 2 maal toe fantastisch, maar was bij de 3e inzet kansloos. Niet veel later floot scheidsrechter Rick van den Berge voor het einde van de wedstrijd.
RCS eindigde hierdoor met 68 punten op een 2e plaats en had de pech dat kampioen Arnemuiden met 69 punten net iets sterker was. RCS kan terug kijken op een prima seizoen en hopelijk kan in de nacompetitie de promotie naar de 2e klas bewerkstelligd worden.
Volgende week start de nacompetitie in en 2-luik tegen 3e klasser DHV uit Zevenbergschen Hoek. Voor ons een onbekende tegenstander. DHV speelt al sinds 2011 in de 3e klasse en heeft al 4x de nacompetitie voor promotie bereikt. Vorig seizoen werd de voet dwars gezet door Yerseke. Volgende week zaterdag 20 mei starten we met een uitwedstrijd. Mannen heel veel succes!
Opstelling: Tim, Sven (Johnnol’70), Mike, Daniël, Derk, Joey, Yordi (Lars’60), Mourad (Carlo’65), Nicky, Thomas en Marlo
Doelpunt: Yordi Nijland en Thomas de Rijke

Goudsponsors

Bronssponsors