Welkom bij r c s   Click to listen highlighted text! Welkom bij r c s Powered By GSpeech

Hoofdsponsors

RCS Twitter

 

ZaamslagRCS02022019 1Na de sneeuw en regen van afgelopen week ging men er bij RCS eigenlijk vanuit dat de wedstrijd wel zou worden afgelast, maar rond een uur of elf kwam het verlossende telefoontje dat de wedstrijd toch doorgang kon vinden. De wedstrijd tegen Zaamslag was belangrijk voor de 2e periode. RCS en Luctor Heinkenszand staan daarin bovenaan, gevolgd door Zaamslag met 2 punten achterstand. Bij RCS was Joey Katzenbauer (enkel) afwezig en Mourad Azzanagui licht geblesseerd en begon op de bank.

Zaamslag liet het initiatief volledig aan RCS en zakte massaal met 11 man terug op eigen helft. RCS had het moeilijk om openingen te creëren, ook omdat de opbouw van achteruit veel te traag verliep. Zaamslag wachtte op een foutje bij RCS en dat gebeurde al in de 7e minuut, toen door een communicatiefout tussen Mike en Yannik, de naar links uitgeweken spits Niek Luime volledig vrijkwam. Zijn voorzet kwam terecht bij Justin Kolijn, deze legde de bal terug op Koen Post en hij bracht de 1-0 op het scorebord. Het spelbeeld veranderde niet. RCS kreeg het initiatief ZaamslagRCS02022019 2en Zaamslag zakte in. Na een kwartier kreeg RCS een vrije trap. Morad bemoeide zich hiermee en via Zaamslag verdediger Juriën Dam die de vrije trap onbedoeld doorkopte, belandde de bal op de paal. De terugspringende bal kon door Dyllan niet genoeg snelheid meegegeven worden, waardoor het een simpele prooi werd voor keeper Dominique Pijpelink. Zaamslag schuwde de botte bijl niet. Lars werd al een keer gelanceerd door Maikel Krans. Dit werd slechts gehonoreerd met een gele kaart, waar rood ook niet had misstaan. En niet veel later een belachelijke overtreding van Hylke Stroo vol van achteren op Stef. Waar iedereen wachtte op een rode kaart van scheidsrechter Mike Klaare, toonde de scheidsrechter die voor de rest een prima wedstrijd floot, wederom slechts een gele kaart. Stef kon niet meer verder (in het ziekenhuis werd een breukje in zijn enkel geconstateerd) en werd vervangen door Mourad. RCS probeerde het wel in het verdere vervolg van de 1e helft, maar kon niet meer gevaarlijk worden. Zodat de ruststand 1-0 in het voordeel van Zaamslag bleef.

In de 2e helft speelde Zaamslag iets verder vooruit en kwam ook tot iets meer aanvallende acties. Dany werd na een kwartier in de 2e helft in het veld gebracht. Hij bracht meer snelheid in het spel van RCS. Eén keer kwam hij er goed langs, maar op het allerlaatste moment gleed Juriën Dam de bal met een uitstekende sliding over de achterlijn. Na het inbrengen van Gyon ging RCS in de laatste 20 minuten de lange bal hanteren, die meestal een prooi was voor de Zaamslag defensie. Zo’n 10 minuten voor tijd kreeg Morad de kans op 1-1, maar zijn schot ZaamslagRCS02022019 3belandde voor RCS aan de verkeerde kant van de paal en Sven kopte een vrije trap naast het doel van Zaamslag. In de extra tijd voorkwam keeper Dominique Pijpelink met een fraaie redding op een schot van Morad de gelijkmaker. Zodoende bleef de 1-0 stand voor Zaamslag op het scorebord staan, waar een gelijkspel meer dan verdiend was geweest. RCS deed zo slechte zaken in de 2e periode. Volgende week staat de wedstrijd tegen VCK op het programma.

Opstelling: Tim Blind, Lars van Rosevelt, Mike van Schaardenburg, Yannik Taniwel, Sven van Rosevelt, Nicky van Merrienboer, Dyllan Davidse (Dany van Dijk’53), Stefan van Neutigem (Mourad Azzangui’40), Remco Felius (Gyon Bentschap Knook’70), Yordi Nijland, Morad Bobouh,

Doelpunten: geen

 

Goudsponsors

Agenda

vrijdag 26 april, 19:15 - 22:00
JC Overleg
______________
woensdag 15 mei, 20:00 -
Vergadering RCS Hoofdbestuur
______________
vrijdag 17 mei, 19:15 - 22:00
JC Overleg
______________
zondag 19 mei, 10:30 -
FIFA-toernooi
______________

Bronssponsors

Jubileum logo DEF3 

 

 

 

 

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech