Welkom bij r c s   Click to listen highlighted text! Welkom bij r c s Powered By GSpeech

Hoofdsponsors

RCS Twitter

Als je zo de afgelopen interviews bekijkt, zou je denken dat RCS geen vrouwelijke vrijwilligers heeft. Niets is minder waar!

 

Deze keer geven we het woord aan een vrijwilligster die al jaren heel veel voor de club en vooral voor de jeugd betekent. Als lid van de activiteitencommissie, maar ook als trainster van diverse jeugdelftallen in de afgelopen jaren, draagt ze zeker haar steentje bij. Goed voorbeeld, doet goed volgen is in haar geval helemaal waar. Haar vader Ko van Eijkeren is ook al jaren betrokken bij RCS. Lees hieronder het interview met Sandra El-Kadouri.

foto Sandra 

Stel jezelf kort even voor Ik ben Sandra El-Kadouri en ik ben 47 jaar. Ik woon samen met mijn man Youssef en onze zoon Yassine in het fijne Oost-Souburg. Ik ben inmiddels alweer 27 jaar werkzaam bij de Albert Heijn in het centrum van Middelburg (voorheen Maxis en Konmar).

Toen mijn zoon bij de RCS jeugd is gaan voetballen ben ik begonnen als vrijwilligster. Inmiddels ben ik alweer zo’n 17 jaar actief in de activiteitencommissie en heb ik diverse jeugdteams getraind, gecoacht en begeleid. Ik vind het belangrijk dat kinderen het naar hun zin hebben en met plezier komen voetballen. Ik vind het vooral mooi om te zien wat voor ontwikkeling de kinderen doormaken. Naast het trainen/coachen en begeleiden van jeugdelftallen haal ik veel energie en plezier uit het organiseren van activiteiten. De activiteiten zijn gericht op de jeugd, maar om deze activiteiten financieel mogelijk te kunnen maken houden wij een aantal bingo’s per jaar voor zowel leden als niet leden. Leuk om op deze manier ook andere mensen bij de club te betrekken en ze een leuke avond te kunnen bieden. Het versieren van de kantine kan hierbij natuurlijk niet ontbreken. Vaak samen met m’n vader Ko van Eijkeren die ook vrijwilliger is bij RCS.

foto Sandra en de ACWat is jouw rol als vrijwilliger bij RCS? Ik ben dit seizoen trainster bij de JO-9 2 samen met Wilco van Lieshout. Een leuk elftal wat mij als trainster veel voldoening en plezier brengt. Tevens ben ik lid van de activiteitencommissie en organiseer en begeleid ik bij thuiswedstrijden van RCS 1 “De pupil van de week”.

 

Wat maakt vrijwilliger zijn bij RCS zo leuk? Ik vind het superleuk om met kinderen bezig te zijn. Het plezier en het enthousiasme van de kinderen geven mij veel voldoening, hier kan ik echt van genieten. Tevens is het een prettige en gezellige vereniging en vind ik het fijn hier een bijdrage aan te kunnen leveren.

 

Wat is je mooiste/leukste/ontroerendste herinnering aan RCS? Ja, ik heb in die 17 jaar al heel veel leuke momenten meegemaakt…….. Ik weet nog dat we onze eerste bingoavond organiseerden en dat Joop (de toenmalige voorzitter van de activiteitencommissie) zei dat het waarschijnlijk niet druk zou worden……..er was geen vrije stoel meer over en er moesten nog snel extra lootjes geniet worden.

De kampeernachten voor de E-jeugd waren ook geweldig, vooral de nachten “slapen” in de bestuurskamer met Erica de Hamer en Debby van Lieshout, wat hebben we een lol gehad.

De teamuitjes van mijn zoon, kamperen in Brabant, nou dat waren echt Brabantse nachten in een legertent . En dan het weekendje in een kamphuis in Duinrell, wat een pret om een kamphuis te delen met een meisjesteam van een andere vereniging.

Met een jeugdelftal naar Ajax in de Amsterdam Arena We waren toen elftal van de maand en stonden in het Ajax magazine.

Met het meiden/dameselftal naar een wedstrijd van het Nederlands elftal, wat een feest was dat, je viel gewoon op als je niet verkleed was.

Een multi-culti avond in de kantine. Samen met Wim Priem trainde ik toen een team. Het leek me zo leuk om zo’n avond te organiseren. Nou het was super; pindasoep, couscous, Turkse pizza, kip met olijven, pannenkoeken en ijs, noem maar op. Iedereen had iets gemaakt. Samen met de kinderen en de ouders; het was super!

Een dagje Drievliet met de trein met als afsluiting eten bij McDonalds, ja ik met de kids. En de andere zaten bij de kebabzaak of bij de viswinkel.

 

Mijn favoriete voetbalclub is…. Ajax

 

Mijn favoriete speler is: Hakim Ziyech

 

Mijn hobby’s zijn: Naast voetbal vind ik het leuk andere sporten te volgen (darten, schaatsen,korfbal). Ik heb in het verleden gekorfbald en nog een tijdje aan fitness gedaan. Momenteel sport ik niet. Naast mijn werk en bezigheden als vrijwilligster wandel ik af en toe, verzorg ik graag ons konijn Zoef, ga ik graag shoppen, kijk ik met plezier series en vind ik het leuk om af en toe uit eten te gaan of gezellig wat te drinken met bekenden. Ook vakantie vieren of een weekendje weg samen met familie zijn favoriete bezigheden.

 

Je kunt mij wakker maken voor: Je kan mij wakker maken als de postcodeloterij voor de deur staat. En sowieso als er iemand problemen heeft, mogen ze ons altijd wakker maken.

 

Ik heb een hekel aan: Mensen die alles beter weten maar zelf hun handen niet uitsteken.

 

Welke vrijwilliger zou jij volgende maand graag aan het woord zien? Wilco Duvekot

%MCEPASTEBIN%
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech