Welkom bij r c s   Click to listen highlighted text! Welkom bij r c s Powered By GSpeech

Hoofdsponsors

RCS Twitter

rmd 4918 20181205 1412110667Vorige week werd er in de slotfase met 3-2 van Kruiningen gewonnen. Vooral het voetbal in de eerste helft zag er goed en verzorgd uit. Zou RCS dit ook een hele wedstrijd kunnen tegen Noormannen? Bij Noormannen staat Marlo Janisse in de spits. Hij scoorde vorig jaar zijn doelpunten in het shirt van RCS. Bij RCS was Morad licht geblesseerd. Hij werd vervangen door Gyon waardoor er een aantal verschuivingen plaatsvonden in het elftal.

 

Op een goed, maar zwaar veld met regen en wind begon RCS aan de wedstrijd tegen de Noormannen. Noormannen liet RCS de wedstrijd maken en zakte halverwege de eigen helft in. Het was RCS die de eerste kansen kreeg. Zowel via de rechter als linkerkant kreeg RCS ruimte om rmd 4982 20181205 1809376036tussen de linies te voetballen. Yordi kwam na een kwartier spelen een teenlengte te kort om een strakke voorzet van Lars binnen te tikken. Noormannen probeerde af en toe gevaarlijk worden in de omschakeling. Tijdens corners en vrije trappen was het opletten geblazen voor RCS. In de 20e minuut was het Mourad die de 0-1 op het scorebord had moeten zetten. Zijn schot hobbelde helaas langs de verkeerde kant van de paal. De rest van de eerste helft veranderde het spelbeeld niet. Toch was het Noormannen dat vlak voor rust op 1-0 kwam. Een afgeslagen corner werd snoeihard in de verre kruising geschoten. Zo ging RCS de rust in met een 1-0 achterstand.

 

rmd 5195 20181205 1706635377De 2e helft ging RCS direct opzoek naar de gelijkmaker. Via een aanval over de rechterzijde was het Yordi die het eindstation was tussen een combinatie van Stef en Mourad. Hij schoofde bal zuiver en laag in de hoek. RCS hield de druk er op en vrij snel daarna was het een voorzet van Mourad die door Yordi onder kant lat werd binnen geschoten. Zo was het RCS dat binnen een kwartier tijd de score kantelde en op voorsprong kwam. Niet veel later was het Yordi die zijn hattrick compleet maakte door al vallend de 3-1 binnen te koppen. Helaas raakte hij hierbij geblesseerd en moest hij uit voorzorg gewisseld worden. In de slotfase kreeg RCS voldoende mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen. Dit gebeurde niet. RCS kwam verdedigend verder ook niet in de problemen. Niet veel later floot scheidsrechter Heiningen, die af toe onnodig moest laten zien dat hij de baas op het veld was voor het einde van de wedstrijd.

 

Zo werd de 2e overwinning op rij geboekt. Een verdiende overwinning op basis van goed voetbal. Volgende week thuis tegen Kapelle.

 

Opstelling: Tim, Sven, Mike, Gyon, Yannik, Lars, Mourad, Nicky (Jerfy’67), Stef (Hicham’82), Dyllan, Yordi (Morad’72)

 

Doelpunten: Yordi Nijland 3x

 

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech