Welkom bij r c s   Click to listen highlighted text! Welkom bij r c s Powered By GSpeech

Hoofdsponsors

RCS Twitter

rmd 4455 20181125 1926309938Na de 3-2 nederlaag van vorige week tegen Zaamslag moest RCS vandaag de drie punten pakken tegen Kruiningen. Het is de eerste wedstrijd in de 2e periode. Hopelijk een periode die voor RCS beter verloopt als de eerste. RCS speelde in dezelfde opstelling als vorige week. Voor het eerst dit jaar 2x dezelfde samenstelling. Vorig jaar zette RCS een monsterscore neer thuis tegen Kruiningen.

 

RCS begon fel aan de wedstrijd en Kruiningen kwam niet in de duels. RCS voetbalde zich knap onder de druk vandaan. Vanaf het begin was het eenrichtingsverkeer naar het doel van Kruiningen. In de 5e minuut was het Dyllan die na een goede actie van Stef voor open doel miste. Hierna scoorde RCS maar werd het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Een goede actie van Morad werd bij de 2e paal binnen getikt door Dylan. rmd 4788 20181125 1750188423De scheids keek naar de grensrechter en die stak slim zijn vlag op. Na goede kansen voor Morad en Stef was het Yordi Nijland die de score opende. Een vrije trap van Yannik werd gemist door de Kruiningse defensie en door Yordi binnen gekopt. Hierna werd het spel van RCS iets slordiger. Kruiningen was vooral gevaarlijk bij corners en vrije trappen. 1 van die corners werd door Mourad van de lijn gehaald. Een kwartier voor rust werd de druk extra opgevoerd. Dit resulteerde in een fantastisch goal van Morad. Hij werd alleen voor de keeper gezet en maakte met een fantastische stift de 2-0. Hierna kreeg RCS kansen om de wedstrijd te beslissen en de 3,4-0 te maken. Dit gebeurde niet. Sterker nog, 1 minuut voor rust was het Kruiningen dat de aansluitingstreffer maakte. Een steekbal werd op waarde geschat door de spits van Kruiningen en knap binnengeschoten. Zo ging RCS toch met een klote gevoel de rust in. Ondanks dat het 1 van de zo niet de beste helft van de competitie was.

 

In de 2e helft een totaal ander spelbeeld. Kruiningen dat het geloof terug had, speelde fel en hard in de duels. Zo maakte ze constant overtredingen waartegen de warrig leidende Kenson nauwelijks optrad. RCS kon zich niet onder de druk uit voetballen en creëerde minder kansen als in de eerste helft. Na ongeveer 55 minuten leek Kruiningen gelijk te maken. Ook deze rmd 4836 20181125 1224150009treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. In de 60e minuut was het alsnog raak. Een afgeslagen corner belandde in de voeten van de buitenspeler van Kruiningen. Deze schoot van dichtbij op doel. Yannik die op de lijn stond kon de bal alleen maar in zijn eigen doel werken. RCS herpakte zich en creëerde de nodig kansen. Kruiningen bleef gevaarlijk door middel van corners en vrije trappen. Toen de wedstrijd richting het einde ging was het Morad die zich tot matchwinnaar kroonde. Een afgeslagen voorzet werd in een keer met de binnenkant voet binnengeschoten. De bevrijdende 3-2. Daarna waren er nog wel een aantal hachelijke momenten voor het doel van RCS maar gescoord werd er niet meer.

 

Als RCS het voor elkaar krijgt om te spelen zoals de eerste helft dan gaat het langzaam weer de goede kant op. Positief is het om te zien dat er toch de kracht werd gevonden om een slechte tweede helft om te zetten in een overwinning. Volgende week op bezoek bij de Noormannen waar oud speler Marlo tegenwoordig voetbalt. Hopelijk kan er dan een goed vervolg worden gegeven aan de 2e periode. Bekijk alle foto's van deze wedstrijd in het foto-album.

 

Opstelling: Tim, Sven, Mike, Yannik, Lars (Hicham’64), Mourad (Jerfy’67), Nicky, Stef (Dany’82), Dyllan, Morad, Yordi

 

Doelpunten: Yordi Nijland, Mourad Bobouh 2x

 

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech