Welkom bij r c s   Click to listen highlighted text! Welkom bij r c s Powered By GSpeech

Hoofdsponsors

RCS Twitter

 

rmd 2778 20181105 1158804702Zaterdag 3-november-2018 stond de derby tegen GPC Vlissingen op het programma. Beide ploegen stonden met 7 punten aan de onderkant van de middenmoot. Door blessures waren Mourad Azzanagui, Remco Felius en Anwar Roemeratoe nog niet beschikbaar. Joey Katzenbauer maakte na 7 maanden blessureleed zijn rentree in het 2e elftal.

Zowel RCS als GPC Vlissingen starten beide afwachtend, zodat er voor beide doelen weinig gebeurde. Hierna werd GPC Vlissingen vooral gevaarlijk via de snelle Joep Geijs. Eén keer was hij iedereen te snel af, maar schoot hij ruim voorlangs. Verder was GPC Vlissingen gevaarlijk bij vrije trappen, waarbij de RCS-verdediging niet goed stond opgesteld. Voetballend was RCS beter en kreeg tegen het einde van de 1e helft genoeg mogelijkheden om met een voorsprong te gaan rusten. Maar het vizier stond niet op scherp en alle mogelijkheden werden naast of over rmd 3179 20181105 1650014703geschoten. Zodat de ruststand op 0-0 bleef steken.

In de 2e helft ging RCS nadrukkelijk op zoek naar de winnende treffer. RCS was voetballend veel beter, maar kon mede door het ontbreken van Mourad op het middenveld niet tot uitgespeelde kansen komen. GPC Vlissingen werd ook nog één keer gevaarlijk, toen met een zondagsschot de lat boven Tim werd geraakt. Vlak hierna vielen bij GPC Vlissingen beide spitsen uit en was het voor GPC Vlissingen alleen maar tegenhouden. RCS probeerde alsnog de overwinning uit het vuur te slepen, maar buiten gevaarlijke situaties voor het doel via vrije trappen, corners en voorzetten creëerde RCS geen kansen. En net als je denkt dat je genoegen moet nemen met een gelijkspel valt aan de andere kant alsnog een doelpunt voor GPC Vlissingen. In blessuretijd krijgt GPC Vlissingen aan de zijkant een vrije trap en Carlos Pereira kan zonder dat hem een rmd 3277 20181105 1443808788strobreed in de weg wordt gelegd de 1-0 achter Tim binnen knikken. Niet veel later fluit de uitstekende scheidsrechter Kriesels voor het einde van de wedstrijd. Een gelijkspel was zeker verdiend geweest, maar het moet gezegd worden, er moet ook meer gecreëerd worden en niet zo naïef verdedigd worden bij stilstaande situaties. Volgende week is er kans op revanche wanneer er voor de beker tegen Hoedekenskerke/Kwadendamme moet worden aangetreden en daarna voor de competitie tegen Zaamslag.

Opstelling: Tim Blind, Dany van Dijk, Sven van Rosevelt (Hicham Azzanagui’74), Mike van Schaardenburg, Gyon Bentschap Knook, Yannik Taniwel (Nabil Azzanagui’89), Nicky van Merrienboer, Yordi Nijland, Quassim el Guaudi (Morad Bobouh’68), Dyllan Davidse en Jerfy Booij. Doelpunten: geen

 

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech