Welkom bij r c s   Click to listen highlighted text! Welkom bij r c s Powered By GSpeech

Hoofdsponsors

RCS Twitter

Nick van Merrienboer interviewDeze talentvolle en razenddrukke voetballer speelt niet alleen in RCS1 maar is ook vrijwilliger bij RCS. Samen met Dennis van Lomwel traint hij de JO-15. Dat vrijwilliger zijn niet alleen is voorbehouden aan 30/40/50/60 plussers bewijst hij met zijn 27 jaar! Deze keer het woord aan Nick van Merrienboer.

 

Stel jezelf kort even voor

Mijn naam is Nick van Merrienboer en ik ben 27 jaar oud. Ik woon in Oost- Souburg en ben werkzaam op het CSW als docent Economie. Ik ben op mijn 5e begonnen met voetballen bij GPC Vlissingen. 2 jaar later maakte ik de overstap naar RCS. Bij de A-junioren heb ik nog een uitstapje gemaakt naar JVOZ. Al die andere jaren heb ik altijd voor RCS gevoetbald.

Wat is jouw rol als vrijwilliger bij RCS?

Een aantal jaar geleden ben ik begonnen met het trainen van de F1. Dit heb ik toen twee jaar met veel plezier gedaan. Mede door mijn drukke schema, kon ik de jaren daarna niet veel vrijwilligerswerk meer verrichten bij RCS. Vanaf dit jaar ben ik samen met Dennis van Lomwel trainer van RCS JO-15. Omdat ik zelf ook nog studeer en voetbal, is het soms lastig dit goed te combineren. Gelukkig is Dennis er altijd bij.

Wat maakt vrijwilliger zijn bij RCS zo leuk?

Het is leuk om wat te kunnen betekenen voor de jeugd. Je draagt toch een steentje bij aan de ontwikkeling van jonge gasten (tenminste als het goed is). Daarnaast leer je veel mensen kennen en wil je iets terug doen voor de club.

Wat is je mooiste/leukste/ontroerendste herinnering aan RCS?

Mijn mooiste herinnering is toch wel de wedstrijd in de eerste klas tegen VC Vlissingen. Hoeveel er om die wedstrijd heen nog te doen was, en dat je als 17-jarige speler in de basis mocht beginnen betekende voor mij toen heel veel. Ook het kampioenschap in de vierde klas was mooi om mee te maken.

Mijn favoriete voetbalclubs zijn…..

Ajax en Barcelona.

Mijn favoriete speler is…

Bij RCS zijn dat Jordy van Merrienboer en Tess Wagenaar. Daarnaast kan ook Lionel Messi mij wel bekoren.

Mijn hobby’s zijn….

Veldvoetbal, zaalvoetbal en tennis. Series kijken hoort inmiddels ook bij mijn hobby’s.

Je kunt mij wakker maken voor….

Het uitoefenen van mijn hobby’s. Daarnaast slaap ik ook graag dus ik hoef niet per se wakker gemaakt te worden.

Ik heb een hekel aan …..

Verliezen…

Beoefen je zelf een sport?

Ja, ik speel zelf ook bij RCS (1e elftal) op het veld, en daarnaast speel ik ook nog zaalvoetbal.

Wat doe je het liefst in het weekend (buitenom de wedstrijden van RCS bezoeken natuurlijk)?

In het weekend voetbal ik zelf het liefste, op zaterdag nog op het veld en zondag in de zaal. Daarnaast ga ik in het weekend graag uit eten.

Welke vrijwilliger zou jij volgende maand graag aan het woord zien?

Tim Blind

 

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech