Welkom bij r c s   Click to listen highlighted text! Welkom bij r c s Powered By GSpeech

Hoofdsponsors

RCS Twitter

rmd 2199 20181028 1880781885Na de wanvertoning van vorige week tegen Arenskerke, was het zaak voor RCS om het eigen publiek te trakteren op een goede wedstrijd met een mooi resultaat. Tegenstander Luctor Heinkenszand staat in de bovenste regionen en had alleen nog maar verloren van Walcheren, zodat het wederom een zware opgave zou worden. Sven van Rosevelt, Lars van Rosevelt en Stefan van Neutigem waren weer terug van blessures en deden wedstrijdritme op in het 2e. Door blessures waren Joey Katzenbauer, Remco Felius en  Anwar Roemeratoe nog niet beschikbaar.

De wedstrijd was nog geen 3 minuten bezig en de bal lag al in het netje achter Tim. Een speler van Luctor Heinkenszand gaf een slim duwtje aan Mike. Scheidsrechter Bjorn van Belzen bracht de fluit naar zijn mond, maar floot uiteindelijk niet. Het schot van de betreffende speler kon nog door Tim gestopt worden, maar de rebound werd al dan niet in buitenspelpositie door Martijn Simonse binnen gewerkt 0-1. RCS voetbalde rmd 2524 20181028 1428244340wel aardig, maar kon in het strafschopgebied geen vuist maken. En RCS speelt zo aanvallend, schakelt niet snel genoeg om en geeft daardoor veel ruimte weg, zodat elk balverlies dodelijk is. Zo ook rond het half uur. RCS leed balverlies en Luctor Heinkenszand schakelde razendsnel om. De bal wordt diep gespeeld. Weer is het op het randje van buitenspel en mogen 2 spelers van Luctor Heinkenszand alleen op Tim afgaan. De bal wordt breed gelegd en voor spits Martijn Simonse is het een koud kunstje om zijn 2e doelpunt te scoren 0-2. Door deze tik wordt het veldspel van RCS ook onnauwkeuriger en omdat Luctor Heinkenszand zich ook alleen maar beperkt tot verdedigen wordt de rust gehaald met een 0-2 achterstand.

RCS begint na rust niet des RCS te spelen, de bal wordt het strafschopgebied ingespeeld waar Jerfy en Jordy oorlog moeten maken. En 2 minuten na rust had dit al resultaat. De bal belandde voor de voeten van Jordy en met een bekeken schot verschalkte hij doelman Lars Francke 1-2. RCS putte moed uit deze snelle aansluitingstreffer en ging op dezelfde voet verder. Luctor Heinkenszand liet niet veel zien en RCS behield het overwicht. Zo rond de 70e minuut een misverstand tussen keeper Lars Francke en zijn verdedigers. Keeper Lars Francke kwam uit, kon de bal oprapen, maar een verdediger van Luctor Heinkenszand schoot de bal wild weg, precies in de voeten van Nicky. rmd 2722 20181028 1472334788Deze bedacht zich geen moment en met een mooie lob zorgde hij voor de 2-2. Hierna ging de wedstrijd gelijk op. In de laatste minuten was de pijp leeg bij RCS en ging Luctor Heinkenszand nadrukkelijk op zoek naar de winnende treffer. Deze kwam er niet meer. Na 90 minuten en nog wat blessuretijd floot de prima fluitende Bjorn van Belzen voor het einde van de wedstrijd. RCS heeft uiteindelijk met veel werklust alsnog een verdiend punt uit het vuur gesleept. Volgende week de derby tegen GPC Vlissingen.

Opstelling: Tim Blind, Mourad Azzanagui, Mike vanSchaardenburg, Gyon Bentschap Knook, Yannik Taniwel, Nicky van Merrienboer (Dennis de Waal’85), Hicham Azzanagui, Yordi Nijland, Morad Bobouh (Quassim el Guaudi’70), Dyllan Davidse (Dany van Dijk’80) en Jerfy Booij.

Doelpunten: Yordi Nijland en Nicky van Merrienboer

Bekijk de foto's van deze wedstrijd in het foto-album hier op de website.  

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech