Welkom bij r c s   Click to listen highlighted text! Welkom bij r c s Powered By GSpeech

Hoofdsponsors

RCS Twitter

foto Marco TraasAl heel wat jaren is deze teamplayer bij RCS betrokken. Uiteraard begonnen als speler in diverse jeugdteams bij RCS en daarna als trainer, leider en scheidsrechter aan de slag. Op dit moment geeft hij trainen aan de 3e selectie en is hij scheidsrechter bij de jeugd. Lees hieronder het interview met Marco Traas.

Stel jezelf kort even voor: Ik ben Marco Traas, getrouwd met Anneke, we hebben samen 2 kinderen, Danny en Esmée. Sinds oktober 1984 werk ik bij l’escaut woonservice (voorheen BASCO), een woningcorporatie in Vlissingen. Vanaf dat ik 9,5 jaar oud was, ben ik lid van RCS. Ik heb in de jeugd in D1, C2, C1, B1 en A1 gespeeld. Ik heb kanjers van trainers/leiders gehad zoals Edwin Tielman en Ronnie Krocké. In de senioren heb ik het meest in het 3e elftal gespeeld (met als leider William Debbaut) en een paar jaar in het 2e en het 4e.

 
Wat is jouw rol als vrijwilliger bij RCS? Op dinsdagavond geven Ronnie Krocké en ik training aan de 3e selectie. Op zaterdagochtend ben ik scheidsrechter bij de jeugd. Vanaf mijn 15e tot mijn 45e ben ik ongeveer 25 jaar trainer, assistent-trainer, leider en assistent-leider geweest. Samengewerkt met vele mensen waarbij ik in het bijzonder Henry de Jong wil noemen die ik ervaren heb als een zeer goede jeugdtrainer (enthousiast, goede trainingsstof, nooit een negatief woord over een speler gehoord, altijd positief).
 
Wat maakt vrijwilliger zijn bij RCS zo leuk? De vele mensen die je kent, vaak al van jonge leeftijd, de samenwerking en de humor die je samen hebt. RCS is de club van Souburg, het dorp waar ik bijna heel mijn leven heb gewoond.
 
Wat is je mooiste/leukste/ontroerendste herinnering aan RCS? De eerste jaren dat ik lid werd van de club: door de week trainen, zaterdagmorgen zelf voetballen, ’s middags biljarten en tafeltennissen in het clubhuis of naar wedstrijden van de jeugd kijken. En dan de zondag naar het eerste kijken met o.a. Johan Dijkhuizen, André Dellebeke en Piet de Nooijer.
 
 
Mijn favoriete voetbalclub is: In het amateurvoetbal uiteraard RCS en in het profvoetbal AJAX. In het buitenland Barcelona.
 
Mijn favoriete speler is: Bij RCS kan ik niet kiezen tussen Mourad Azzanaqui, Yordi Nijland en Nicky van Merriënboer. Bij AJAX Frenkie de Jong en bij Barcelona uiteraard Lionel Messi.
 
Mijn hobby’s zijn: Een beetje rommelen in de tuin. Anneke en ik gaan ook graag op vakantie, o.a. naar Dishoek en korte reisjes naar het buitenland.
 
Je kunt mij wakker maken voor: Niets, ik mag graag slapen!
 
Ik heb een hekel aan: Mensen die altijd het eerst aan zichzelf denken, samenwerken is zoveel leuker.
 
Beoefen je zelf een sport? En beetje joggen en wielrennen, het liefst doe ik nog mee met de training van de 3e selectie maar ja……
 
Wat doe je het liefst in het weekend (buitenom de wedstrijden van RCS bezoeken natuurlijk)? ’s Ochtends een wedstrijd fluiten, ’s middags en zondags bij mooi weer in de tuin.
 
Welke vrijwilliger zou jij volgende maand graag aan het woord zien? Nicky van Merriënboer.

 

%MCEPASTEBIN%

Goudsponsors

Agenda

woensdag 20 februari, 20:00 -
Vergadering RCS Hoofdbestuur
______________
vrijdag 22 februari, 19:30 - 22:30
Voorjaarsbingo
______________
vrijdag 1 maart, 18:30 - 20:00
Kinderbingo
______________
vrijdag 15 maart, 19:15 - 22:00
JC Overleg
______________
woensdag 20 maart, 20:00 -
Vergadering RCS Hoofdbestuur
______________

Bronssponsors

Jubileum logo DEF3 

 

 

 

 

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech