Welkom bij r c s   Click to listen highlighted text! Welkom bij r c s Powered By GSpeech

Hoofdsponsors

RCS Twitter

RonnieKrocke2018Deze keer een interview met Ronnie Krocke, deze sportieveling is al 53 jaar lid, waarvan hij al 46 jaar diverse vrijwilligerstaken uitvoert. Lees hier meer over zijn vele hobby's, zijn "loopbaan" bij RCS en wie zijn favoriete spelers zijn!

 

Stel jezelf kort even voor

Mijn naam is Ronnie Krocke, geboren op 4 februari 1955 te Breskens, dus in de mooiste landstreek van Nederland. Lid van v.v. R.C.S. sinds 1965 (je kon indertijd “pas” vanaf je 10e jaar lid worden), dus inmiddels weer al zo’n 53 jaar.

Gevoetbald in de jeugdploegen D1 – C1 – B4 – B1 en A1. Daarna de gebruikelijke overstap naar de senioren, waar ik afwisselend heb gespeeld in het tweede en eerste elftal als middenvelder. Mijn  jeugdtrainers waren onder meer Janis van Eenennaam en Jan Wanjon.

Hoofdtrainers die ik heb meegemaakt als voetballer waren bijvoorbeeld Paul de Kraker, Jack Schipper en Henk Versluis. Op mijn dertigste jaar ben ik gestopt als voetballer en ben ik nog enige jaren scheidsrechter geweest. Ook heb ik heel wat cursussen gevolgd voor wat betreft het trainerschap, die vooral gegeven werden door Piet Lindenberg. Tegenwoordig train ik ook de scheidsrechters op conditioneel gebied, afdeling Walcheren.

Wat is jouw rol als vrijwilliger bij RCS?

Bij R.C.S. ben ik op mijn 17e jaar jeugdtrainer geworden, in de beginjaren van selectieploegen (vooral B1). In de latere periode van de zogenaamde lagere elftallen (vooral C4 en C5). Een heel erg leuke periode in alle opzichten, vooral een prettige samenwerking met een ieder. Op bestuurlijk gebied heb ik onder meer in het hoofdbestuur gezeten (secretaris), in de jeugdcommissie, activiteitencommissie, clubbladredactie en was ik contactpersoon met de gemeente. En ach, ook hier kan ik met plezier op terugkijken. Ik zou het zo weer over willen doen. 

De periode die ik zeer zeker niet mag vergeten is mijn zitting in de technische commissie. Deze samenkomsten waren heel erg leerzaam op het gebied van trainingen geven, organiseren van cursussen, opzetten van trainingsweken, enzovoort. Wat de trainingen betreft was een belangrijke leidraad de oefenstof van Wiel Coerver, m.a.w. door middel van oefeningen het “beheersen van de bal”. Een heel erg belangrijke factor was de zevenjarige aanwezigheid in die periode van de toenmalige hoofdtrainer Kees van der Sluis. Een kanjer en heel erg inspirerend.

Ik heb 23 jaar de bootkaarten en T-Tags beheerd, daar ben ik dit jaar mee gestopt.

Tegenwoordig train ik nog de derde selectie van de zondag afdeling (uiteraard is een ieder welkom bij deze groep !!), dat doe ik inmiddels 35 jaar, samen met Marco Traas. Nooit hetzelfde, elke dinsdagavond weer andere ontwikkelingen en/of omstandigheden.

 

Wat maakt vrijwilliger zijn bij RCS zo leuk?

Het woord “R.C.S” zou ik in dit verband willen weglaten en een algemene vraag van willen maken. Vrijwilligerswerk is in mijn geval prettig omdat in samenwerking (vaak gelijkgestemden) met anderen men iets kan opzetten bij welke club dan ook. Ook het werken in groepen spreekt mij veel meer aan dan individueel handelen. Door te werken bij verenigingen en in commissies/besturen krijgt men kennis van andere zienswijzen, altijd goed om het blikveld van jezelf eens te toetsen aan denkwijzen van anderen.  

 

Wat is je mooiste/leukste/ontroerendste herinnering aan RCS?

Alles is zeer positief geweest de afgelopen 53 jaar. Met altijd een fantastische samenwerking en inzet met en van alle leden. Je moet het immers toch altijd met elkaar organiseren in een club. Maar om er dan toch één te noemen - qua mooiste herinnering  - was de periode dat ik namens R.C.S.  de velden keurde op de zaterdag en zondag samen met de toenmalige (inmiddels overleden) consul Bart de Willigen. Hij zocht altijd een mogelijkheid om het voetballen gewoon door te laten gaan. Heel vaak is het voorgekomen dat er in Souburg gevoetbald werd, terwijl in de omgeving alles was afgelast. Aan de zogenaamde “centrale afgelastingen” had hij helemaal een hekel, gewoon per speelveld beslissen was zijn credo. Wedstrijden van de jongste jeugd werden bijna helemaal niet afgelast, ongeacht het weertype. Hij kwam immers niet de weersomstandigheden keuren, maar de velden. Een dag van te voren afkeuren, niet aan de orde. Herkeuring om 12:00 uur van de middagwedstrijden, geen probleem. Velden sparen voor selectie-elftallen, niet van toepassing, een ieder was gelijk voor hem.

 

Mijn favoriete voetbalclub is…..

Die heb ik eigenlijk nooit gehad. Wel een favoriet van die clubs die aanvallend voetbal propaganderen en verenigingen die kiezen voor trainers die niet als een idioot staan te schreeuwen en/of te springen langs de zijlijn. Toen ik nog jeugdleider was, waren goed gestructureerde verenigingen in mijn ogen Kloetinge, Middelburg, V.C.K. en Serooskerke. Bij de senioren waren Hontenisse en Steen heel erg goed.

 

Mijn favoriete speler is…

Vroeger:

Internationaal= Ryan Giggs

Nationaal= Rob Rensenbrink

Provinciaal= Jo van Remortele (spits van Steen)

R.C.S.= Jo van de Velde en Johan Dijkhuizen

Tegenwoordig :

Internationaal= Christiano Ronaldo

Nationaal= Marco van Ginkel

Provinciaal= Rik Impens (middenvelder Hoek)

R.C.S.= Nicky Merrienboer en Yordi Nijland

 

Mijn hobby’s zijn….

Voetbal (training geven aan de derde selectie en de scheidsrechters), racefietsen (in de bergen), mountainbiken (toertochten), hardlopen (trimlopen) en wandelen.

Tevens het bezoeken van muziekconcerten, vooral op het gebied van rock en bluesrock. Nooit weg de Golden Earring, De Dijk, Julian Sas, Danny Bryant en coverbands in die richting.

 

Je kunt mij wakker maken voor….

Voor het uitoefenen van onder de vorige vraag vermeld staande hobby’s.

 

Ik heb een hekel aan …..

Op sportgebied; leden die geen rekening houden met zienswijzen van andere leden. Ook leiders en trainers die alleen maar naar hun eigen ploeg kijken en geen rekening houden met het totale plaatje, van bijvoorbeeld een bepaalde leeftijdscategorie. Ook een gruwel is natuurlijk het afdoen van wedstrijden op papier, dus niet daadwerkelijk spelen, maar gewoon een uitslag invullen. Dit komt steeds meer voor helaas, weet ik uit mijn tijd dat ik de T-tags beheerde. Tevens is vanzelfsprekend een “centrale afgelasting” - met de tegenwoordige communicatiemiddelen - een totaal achterhaald instituut. In dit verband ook het feit dat er onderscheidt wordt gemaakt tussen een A-categorie en B-categorie, totaal ouderwets. En tot slot (amateur)voetballers die shoppen van de ene vereniging naar een andere club, allemaal onzin de meeste overschrijvingen, zeker op gelijk niveau qua klasse.

 

Wat doe je het liefst in het weekend (buitenom de wedstrijden van RCS bezoeken natuurlijk)?

Mijn hobby’s beoefenen en/of bezoeken, maakt niet uit welke.

 

Welke vrijwilliger zou jij volgende maand graag aan het woord zien?

Marco Traas

 

Goudsponsors

Agenda

vrijdag 22 februari, 19:30 - 22:30
Voorjaarsbingo
______________
woensdag 27 februari, 20:00 -
Vergadering RCS Hoofdbestuur
______________
vrijdag 1 maart, 18:30 - 20:00
Kinderbingo
______________
vrijdag 15 maart, 19:15 - 22:00
JC Overleg
______________
woensdag 20 maart, 20:00 -
Vergadering RCS Hoofdbestuur
______________

Bronssponsors

Jubileum logo DEF3 

 

 

 

 

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech