Welkom bij r c s   Click to listen highlighted text! Welkom bij r c s Powered By GSpeech

Hoofdsponsors

RCS Twitter

Dat je als vrijwilliger binnen een club veel sociale contacten opbouwt, is waarschijnlijk wel bekend. Maar soms gaan die contacten verder dan alleen elkaar op de club zien en worden dit vriendschappen en deel je lief en leed. Iemand die dit uit ervaring weet, is Alex Verdonk. Lees hieronder het interview met Alex.

 

Foto Alex VerdonkStel jezelf voor: Mijn naam is Alex Verdonk , inmiddels alweer 59 jaar (wat vliegt de tijd), vader van 2 kinderen die al enige jaren uit huis zijn en vanaf augustus 2015 een blije opa van Demian, waarvoor ik elke dinsdag- en donderdagmiddag de complete verantwoordelijkheid heb.

Sinds 1986 ben ik woonachtig in Oost Souburg, vanaf 2000 niet al te ver van de voetbalvelden verwijderd. Ik ben werkzaam bij Verbrugge als projectcoördinator ICT.

In juli 2009 sloeg het noodlot in alle hevigheid toe; bij mijn vrouw werd borstkanker geconstateerd. Dat feit heeft mij ertoe aangezet om mij op te geven voor een opleiding tot sportmassage/sportverzorging in Goes, zodat ik in een later stadium hulp zou kunnen bieden bij de diverse lichaamsklachten die zouden kunnen ontstaan.

In zo’n geval is het belangrijk enige kennis te hebben van de werking van het menselijk lichaam en gezondheid. Een dergelijke opleiding voorzag hier voldoende in. Aanvullend hierop heb ik de cursussen lymfedrainage, medical (kinesio) taping en diverse massagetechnieken gevolgd. Vrijwel direct na aanvang van de opleiding ben ik bij de toenmalige verzorger gaan meelopen.

Het daarop volgende jaar kreeg ik het verzoek van de toenmalige technische commissie om voor alle leden, met eerste selectie als prioriteit, als herstel- en conditietrainer op te treden. Hiervoor heb ik de cursus herstel- en conditietrainer in Papendal gevolgd onder de professionele leiding van Toine van de Goorberg. Het daarop volgende jaar werd mij gevraagd om tevens de verzorging op me te nemen. In deze hoedanigheid ondertussen ben ik alweer zo’n 5 jaar actief bij RCS.

Het is fijn om wat voor een ander te kunnen doen, het geeft altijd weer een fijn en blij gevoel als je spelers/speelsters kunt helpen of advies kunt geven zo snel mogelijk weer fit op het veld te kunnen staan. Maar als vrijwilliger doe je ook sociale contacten op. Je leert mensen steeds beter kennen. Het is een basis om nieuwe mensen te ontmoeten of vriendschappen uit te bouwen.

Het heeft mij ook heel veel steun en afleiding gegeven toen in 2014 bij het laatste onderzoek bleek dat de borstkanker bij mijn vrouw weer was terug gekomen en was uitgezaaid naar lever en botten. Twee jaar lang geprobeerd het onvermijdelijke naar achteren te schuiven. Dan is het ook als vrijwilliger fijn om mensen in je buurt te hebben die met je meeleven of even voor afleiding kunnen zorgen.

 

Wat is je favoriete voetbalclub en waarom? Geboren en getogen in de zak van Zuid Beveland, ergens tussen ’s-Heerenhoek en Lewedorp heeft me gevormd als persoon; 5 kilometer lang op de fiets naar kleuterschool en lagere school, 15 kilometer lang op de fiets naar Goes voor de middelbare school. (Mijn kinderen zouden zeggen: “Ja pa, dat weten we nu wel.” ) Hierdoor word je min of meer gehard. Ik heb niet echt een favoriete club, maar clubs waar ze het karakter en de wilskracht hoog in het vaandel hebben staan, hebben mijn voorkeur. Voorbeelden zoals Feijenoord, Atletico Madrid, Liverpool . De combinatie van kracht en techniek vind ik mooi om naar te kijken. Kunnen we bij RCS nog veel van leren. 

Wie is je favoriete speler? Het lijkt mij voor de hand liggend dat mijn favoriete speler mijn kleinzoon Demian is. Elke zaterdagmorgen naar voetjebal in Vlissingen. Je moet de beginselen van het voetbal op tijd aanleren. Als ik hem straks aanmeld bij RCS moet ie er klaar voor zijn.

Wat zijn je hobby’s? De tijd die ik nog over heb, probeer ik in te vullen met sportieve bezigheden. ’s Maandagsavond naar de sportschool voor een uurtje spinnen. Zondagochtend zo vroeg mogelijk op de mountainbike over de duinen naar Westkapelle. Tussendoor wat hardlopen indien mijn knieën het toelaten en af en toe een wedstrijdje fluiten. In de winterperiode ga ik het liefst 3x per jaar wat skiplezier opzoeken met wat après-ski erbij.

Waar kunnen we je voor wakker maken? Alle slaap die ik krijg meegenomen. Dus ik word liever niet gestoord. Als volgende maand mijn kleindochter wordt geboren, wil ik wel graag wakker gemaakt worden, mocht dat in de nacht het geval zijn.

Ik heb een hekel aan… ouder worden.

Beoefen je zelf een sport? Als ik kon zou ik het liefste nog een partijtje voetballen. Maar na de zoveelste knieoperatie heb ik besloten alleen nog rechtdoor te gaan: fietsen, hardlopen.

Wat doe je het liefst in het weekend (buitenom de wedstrijden van RCS bezoeken natuurlijk)? Een avondje op stap behoort in dat geval tegenwoordig tot een aardige bezigheid. En natuurlijk iets leuks doen met mijn kleinzoon.

Welke vrijwilliger zou jij volgende maand graag aan het woord zien? Ronnie Krocke

Goudsponsors

Agenda

maandag 21 januari, 20:00 - 21:30
Bespreking MO-teams
______________
woensdag 23 januari, 19:30 - 22:00
Overleg Commissie 90 jaar
______________
woensdag 23 januari, 20:00 - 21:30
Bespreking MO-teams
______________
vrijdag 25 januari, 19:15 - 22:00
JC Overleg
______________
zaterdag 26 januari, 19:00 - 23:00
RCS Darttoernooi
______________
dinsdag 29 januari, 19:00 - 20:00
Sponsorcommissie
______________

Bronssponsors

Jubileum logo DEF3 

 

 

 

 

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech