Welkom bij r c s   Click to listen highlighted text! Welkom bij r c s Powered By GSpeech

Hoofdsponsors

RCS Twitter

rmd 0904 20180515 1249763903Vandaag stond voor RCS de altijd lastige stadsderby tegen Walcheren op het programma. De enige ploeg in deze klasse die in de heenwedstrijd verdiend van RCS had gewonnen. RCS wist wat het te doen stond, namelijk winnen om de druk op Yerseke te behouden. Naast het ontbreken door blessures van Nicky (enkel), Joey (enkel), Conner (enkel) en Amine was nu ook Bjorn niet beschikbaar, vanwege een wedstrijd van de Maluku All Stars.

 

RCS begon sterk aan de wedstrijd en was de betere ploeg. Keer op keer waren de RCS-aanvallers te rap voor de verdediging van Walcheren. Een doelpunt kon dan ook niet uitblijven. En na zo’n 10 minuten was het dan ook zover, toen Mervin in de diepte werd aangespeeld door een splijtende pass van Mike. De voorzet van Mervin werd door Marlo prima binnen geschoten 0-1. Hierna nam RCS wat gas terug en liet Walcheren in de wedstrijd komen. En na 20 minuten kwam Walcheren op gelijke hoogte door een snoeihard schot van Jeremy Spelier, waarop Tim het antwoord schuldig moest blijven 1-1. Hierna nam RCrmd 0731 20180515 1124920096S het initiatief weer over. Helaas werden een paar 100% kansen niet benut en verdween een schitterende lob van Yannik van net over de eigen helft op de lat en schoot Marlo na een schitterende aanval de bal onderkant lat, maar stuiterde de bal helaas voor RCS niet in het doel. Maar voor rust kwam RCS toch op de verdiende 1-2 voorsprong toen Marlo een prima actie van Mervin doeltreffend afrondde. Zodoende werd de rust bereikt met een 1-2 voorsprong, daar waar het zeker 1-3 of 1-4 had moeten zijn. In de 2e helft was RCS onherkenbaar. Walcheren klapte erop en ging vol voor de gelijkmaker. En na 55 minuten leek dit ook te gebeuren toen Walcheren de helpende hand kreeg van de warrig leidende scheidsrechter Bezemer. Een bal werd tegen het lichaam van Yannik aan geschoten, maar de scheidsrechter floot voor hands en Walcheren kreeg een onterechte penalty cadeau. Maar gerechtigheid geschiedde, want Dennis Burggraaf schoot de penalty via de lat over. RCS leek nog steeds niet wakker geschud en het wachten was op de 2-2 en deze viel dan ook toen Maarten van Rosevelt de bal over Tim heen lobde en de verdiende 2-2 op het scorebord bracht. Walcheren probeerde door de drukken om de overwinning binnen te halen. Voor RCS werd het steeds moeilijker toen zowel Mervin (60e minuut) als Marlo (70e minuut) moesten uitvallen met krampverschijnselen en werden vervangen door de A-junioren Quassim en Wesley. Het laatste kwartier probeerde RCS met Yordi in de spits toch nog de overwinning over de streep te trekken en waren er wel wat hachelijke momenten voor het doel van Walcheren, maar echte uitgespeelde kansen kwamen er niet meer. Na 90 minuten en wat blessuretijd floot scheidsrechter Bezemer voor het einde van de wedstrijd. Over de gehele wedstrijd gezien een terechte 2-2 eindstand.

 

Yerseke won met 7-0 van VC Vlissingen en heeft nu 5 punten voorsprong met nog 2 wedstrijden te gaan. RCS kan zodoende de titel vergeten en zich gaan opmaken voor de nacompetitie. Hopelijk is dan iedereen hersteld, zodat met een fitte selectie aan de nacompetitie begonnen kan worden.

Bekijk de foto's van deze wedstrijd in het foto-album.

 

Opstelling: Tim, Sven, Anwar (Quassim’65), Lars, Mike, Mourad, Yannik, Yordi, Mervin (Carlo’60), Stefan en Marlo (Wesley’70) Doelpunten: Marlo Janisse 2x

 

Goudsponsors

Agenda

maandag 21 januari, 20:00 - 21:30
Bespreking MO-teams
______________
woensdag 23 januari, 19:30 - 22:00
Overleg Commissie 90 jaar
______________
woensdag 23 januari, 20:00 - 21:30
Bespreking MO-teams
______________
vrijdag 25 januari, 19:15 - 22:00
JC Overleg
______________
zaterdag 26 januari, 19:00 - 23:00
RCS Darttoernooi
______________
dinsdag 29 januari, 19:00 - 20:00
Sponsorcommissie
______________

Bronssponsors

Jubileum logo DEF3 

 

 

 

 

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech