Welkom bij r c s   Click to listen highlighted text! Welkom bij r c s Powered By GSpeech

Hoofdsponsors

RCS Twitter

rmd 4689 20180311 1097773044Vorige week werd de topper in de 3e klasse A tegen Kapelle afgelast. Zaterdag 10-maart-2018 stond de wedstrijd tegen GPC Vlissingen op het programma. De nummer 12 van de competitie. Bij GPC Vlissingen een aantal bekende gezichten die een verleden hebben gehad bij RCS. Voorafgaand aan de wedstrijd was er een minuut stilte voor Owen Schalkwijk. Zowel RCS als GPC speelde de wedstrijd met rouwbanden. De wedstrijd stond onder leiding van dhr. Van Yren.

Rond de klok van half 3 was het RCS dat de aftrap nam. RCS nam vanaf het begin het initiatief in handen en was feller in de duels. GPC probeerde de opbouw te verzorgen maar op dit moeilijk bespeelbare veld lukte dit nauwelijks. RCS zat een aantal keer kort op de tegenstander en wist hierdoor de bal te veroveren. Helaas was of de voortzetting of de afronding niet goed en bleef het bij 0-0. Halverwege de eerste helft was het dan toch raak. Een voorzet vanaf de linkerkant werd goed terug gekopt door Marlo naar Yordi. Yordi moet je zo’n kans niet geven en schoot beheerst de 0-1 binnen. Tien minuten later rmd 4733 20180311 1508018154was het Yordi met zijn 2e van de middag die de score verdubbelde. Een dieptepass van Sven werd door Marlo doorgespeeld op de wederom vrijstaande Yordi. Deze schoot de bal net als tien minuten geleden beheerst binnen. De grootste kans van de middag kwam op naam van Nicky. Vlak voor rust kon hij vanaf 5 meter de bal vrij binnen schieten. Helaas redde de keeper van GPC met een katachtige reflex op de inzet van Nicky…… Na 45 minuten spelen was de ruststand 0-2. Het enige wat RCS zichzelf kon verwijten is dat ze de wedstrijd niet voor rust hadden beslist.

Na de rust was het GPC dat fel uit de startblokken kwam. Een wijziging in het spelsysteem van GPC waardoor ze meer druk naar voren konden geven zorgde hiervoor. Na tien minuten in de 2e helft werd de wedstrijd dan toch beslist. Een dieptepass vanaf het middenveld werd verkeerd ingeschat door zowel de verdediger als de keeper van GPC. Joey wist hier wel raad mee en lobde de bal over de keeper van GPC. In de 70e minuut was het Mike die de 4-0 maakte vanuit een vrije trap en definitief een einde maakte aan de hoop van GPC. De mooiste goal van de middag kwam op naam van oud RCS-er Joep Geijs. Hij speelde zichzelf buiten de zestien vrij en schoot de bal met een boog over Tim heen. Vlak voor tijd was het Yordi met zijn 3e doelpunt van de middag die de eindstand op 1-5 bepaalde. Een kwartier voor tijd maakte B-junior Dyllan Davidse zijn debuut voor het 1ste elftal van RCS.

Een goede overwinning van RCS waarbij je kan afvragen of het niet mogelijk was geweest de dubbele cijfers te halen. Volgende week de thuiswedstrijd tegen Wemeldinge. Uit werd hier maar nipt met 0-1 gewonnen.

Opstelling: Tim, Sven, Mike, Anwar, Lars, Mourad (Dyllan’75), Nicky (Carlo’60), Yannik (Bjorn’70), Joey, Yordi, Marlo,

Doelpunten: Yordi Nijland 3x, Mike van Schaardenburg en Joey Katzenbauer

Bekijk de gemaakt foto's bij de wedstrijd in het foto-album.

%MCEPASTEBIN%

Goudsponsors

Agenda

vrijdag 5 april - hele dag
RCS Pannenkoekenfeest
______________
zaterdag 6 april, 19:30 -
RCS Muziekquiz met "foute avond"
______________
vrijdag 12 april, 19:30 - 22:30
RCS Paasbingo
______________
woensdag 17 april, 20:00 -
Vergadering RCS Hoofdbestuur
______________

Bronssponsors

Jubileum logo DEF3 

 

 

 

 

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech