Welkom bij r c s   Click to listen highlighted text! Welkom bij r c s Powered By GSpeech

Hoofdsponsors

RCS Twitter

Na het pijnlijke verlies van vorige week tegen Walcheren stond vandaag de uitwedstrijd tegen Kruiningen op het programma. Kruiningen dat bekend staat als een stugge fysieke ploeg is slecht aan de competitie begonnen. Uit 9 gespeelde wedstrijden hebben zij nog maar 5 punten gesprokkeld. Rond de klok van half 3 was het Kruiningen dat de aftrap nam.

Op een slecht veld was het RCS dat het heft in handen nam. Kruiningen beperkte zich tot tegenhouden. RCS speelde te slordig om tot echte grote kansen te komen. Veel meer dan een aantal vrije trappen, corners en kleine kansen creëerde RCS dan ook niet in de eerste 30 minuten. Vlak voor rust was het Conner die de grootste kans van de 1e helft kreeg. Mourad dribbelde goed het middenveld in en vond de slim weggelopen Conner. Helaas zat er niet genoeg kracht achter de poging en kon de keeper de bal vrij makkelijk pakken. Kruiningen gooide veel energie in de wedstrijd en kon daardoor redelijk gemakkelijk de rust halen met een 0 – 0 stand.  


Na de rust al vrij snel twee wissels aan de kant van RCS. Mervin kwam in het veld voor Yannik en Marlo voor Amine. Met extra stootkracht van voren ging RCS opzoek naar de voorsprong. Eerst was het nog Kruiningen dat uit een spaarzame aanval schuin op de goal van Tim afging en de bal net langs de goal schoof. RCS voerde het tempo op en Kruiningen had steeds meer overtredingen nodig om de aanvallers af te stoppen. In de 70e minuut was het Mervin die oog in oog met de keeper van Kruiningen kwam na een te korte terugspeelbal. Helaas redde de keeper van Kruiningen deze poging. 5 minuten later was het Marlo die werd aangespeeld in het 16 metergebied en wegdraaide bij zijn tegenstander. De tegenstander raakte hem hier van achteren op de enkels. De scheidsrechter wees resoluut naar de penaltystip. Sven ging achter de bal staan en schoot de penalty binnen. Met een 1-0 voorsprong was het Kruiningen dat moest komen. Toch bleef RCS de betere ploeg en kwamen ze nauwelijks in de problemen. In de 80e minuut was het Mike die de wedstrijd besliste. Een mooie vrijetrap van een meter of 25 ging rechtstreeks de goal in. In de 88e minuut was het Sven die wederom uit een penalty scoorde en de eindstand bepaalde op 0-3.


Een moeizame overwinning op een fysiek en stugge ploeg. Door het verlies van Yerseke is de achterstand terug gebracht op 1 punt. Volgende week speelt Yerseke tegen VCK en RCS tegen Zaamslag. De volledige top 4 speelt dus tegen elkaar. Op naar volgende week!


Opstelling: Tim, Sven, Mike, Bjorn, Lars, Mourad, Nicky, Yannik (Mervin’55), Joey, Conner (Anwar’80), Amine (Marlo’60), 
Doelpunten: Sven van Rosevelt 2x, Mike van Schaardenburg 

Goudsponsors

Agenda

woensdag 12 december, 18:30 - 21:00
Rinus-avond
______________
vrijdag 14 december, 18:30 - 22:30
Kerstbingo
______________
dinsdag 18 december, 09:00 - 22:00
Jeugdcommissie overleg
______________
woensdag 19 december, 20:00 -
Vergadering RCS Hoofdbestuur
______________

Bronssponsors

CTV Voetbal banner 125 

 

 

 

 

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech