Welkom bij r c s   Click to listen highlighted text! Welkom bij r c s Powered By GSpeech

Hoofdsponsors

RCS Twitter

Zaterdag 11-november-2017 geen competitiewedstrijd, maar een Walcherse derby tegen Noormannen in de 2e bekerronde. Een ploeg die in de zaterdag 4e klasse meedoet voor de bovenste plaatsen. Bij RCS was Bjorn afwezig en begonnen de vaste basisspelers Joey en Lars op de bank. Voor de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden wegens het overlijden van Leo Niemantsverdriet, de vader van Mervin. Wel wilde Mervin mede op wens van zijn vader toch deze wedstrijd spelen. De beginfase was duidelijk voor RCS en niets leek erop dat RCS een moeilijke middag zou krijgen. Alleen, net als in de competitie, is het scoren van doelpunten dit seizoen tot nu toe een probleem. In de vorige 2 seizoenen scoorde RCS ruim over de 100 doelpunten. Nu blijkt dat het scorend vermogen van Thomas (Zeelandia Middelburg) en Yordi (reis door Amerika, maar vanaf volgende week weer beschikbaar) gemist wordt. Ook nu kreeg RCS voldoende kansen om op voorsprong te komen, maar helaas werden deze gemist of was de prima keeper Niels van Alphen een te grote sta in de weg. Geheel tegen de verhouding kwam Noormannen op voorsprong toen scheidsrechter Karim Ben Sellam in een struikelpartij van een aanvaller van Noormannen een overtreding zag en voor een penalty floot. Deze werd onberispelijk ingeschoten 1-0. RCS voerde de druk en probeerde snel op gelijke hoogte te komen. Een minuut of 10 later kreeg ook RCS een makkelijk gegeven penalty, toen Marlo licht in zijn rug werd geduwd en de scheidsrechter opnieuw naar de stip wees. Dit was een buitenkansje voor Sven. Hij schoot de bal prima in 1-1. Beide ploegen kregen hierna nog wat kansen, waarbij gezegd moet worden dat de beste kans voor Noormannen was, maar deze kans werd ruim naast geschoten. Zodoende werd de rust bereikt met een 1-1 stand.

Over de 2e helft kunnen we kort zijn. RCS was veelvuldig in balbezit, maar er werd in een te laag tempo gespeeld, het spel werd steeds onnauwkeuriger en er was totaal geen omschakeling.. Het koste Noormannen niet veel moeite om overeind te blijven. Noormannen kreeg steeds meer in de gaten dat een stunt er in zat en men kreeg steeds meer kansen om het duel in hun voordeel te beslissen. Alleen Tim wilde hier niet aan meewerken en hield RCS met enkele knappe reddingen op de been en bij een afstandsschot had men pech dat deze tegen de lat belandde. Zodoende stond na het laatste fluitsignaal van de prima scheidsrechter Karim Ben Sellam nog steeds de 1-1 op het scorebord.

Penalty’s moesten gaan uitmaken, wie een rondje verder mocht. Bij RCS was vaste strafschopnemer Sven in de 2e helft al gewisseld. Mike mocht als 1e aanleggen en hij schoot de penalty prima in 0-1, Noormannen schoot zijn 1e penalty naast, Yannik schoot ook zijn penalty uitstekend in 0-2, ook Noormannen scoorde 1-2, Mourad zette de keeper op het verkeerde been en dit betekende 1-3, hierna pakte Tim de volgende strafschop van Noormannen en zorgde Marlo voor de beslissing 1-4.

RCS dus toch een rondje verder en nu maar hopen dat er in de volgende ronde een leuke aansprekende tegenstander uit de bus rolt. Volgende week gaat de competitie weer verder met de uitwedstrijd tegen De Bevelanders. Opstelling: Tim, Sven (Lars’70), Yannik, Mike, Anwar, Nicky, Mourad, Amine, Conner (Joey’65), Mervin (Carlo’65) en Marlo Doelpunt: Sven van Rosevelt

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech