Welkom bij r c s   Click to listen highlighted text! Welkom bij r c s Powered By GSpeech

Hoofdsponsors

RCS Twitter

dsc 0596 20171106 1118935136Wil RCS blijven aanhaken bij Yerseke dan moest vandaag de derby tegen GPC Vlissingen gewonnen worden. Beide ploegen zijn geen onbekende voor elkaar, zo hebben Daniël Westende, Roy van der Kaap, Carlos Pereira, Yoeri Nijsse en Joep Geijs een verleden bij RCS en Bjorn Langeveld een verleden bij GPC. Bij RCS keerde Mourad weer terug in de selectie, maar begon op de bank en was Mervin afwezig, vanwege privé-omstandigheden.

RCS en GPC begonnen de wedstrijd aftastend. Beide ploegen speelden redelijk goed voetbal en kregen beide wat kleine kansjes. GPC kon goed mee en deed niet veel onder voor RCS. Maar in de 30e minuut kwam RCS toch op voorsprong toen een corner van Joey door Conner met de hak in de goal werd gewerkt dsc 0643 20171106 17545077011-0. De wedstrijd werd op het scherpst van de snede gespeeld en scheidsrechter Slabbekoorn moest om de wedstrijd in de hand te houden een paar keer de gele kaart tonen. Vlak voor rust leek RCS in kansrijke positie te komen, maar werd dit ten onrechte afgevlagd door de grensrechter van GPC. RCS was nog aan het klagen bij de scheidsrechter, maar GPC counterde snel door en een scherpe voorzet vanaf rechts werd door Bjorn helaas in het eigen doel gewerkt 1-1. Niet veel later floot de scheidsrechter voor de rust 1-1. Een terechte ruststand.

In de 2e helft was RCS de betere ploeg en zeker toen Mourad binnen de lijnen verscheen kreeg RCS de overhand op het middenveld. Joey werd aan de zijkant van het strafschopgebied neergelegd en Mike ging zich met de vrije trap bemoeien. Zijn harde schot werd door een verdediger van GPC zodanig van richting veranderd dat doelman Yoeri Nijsse kansloos was 2-1. En niet veel later een schitterende aanval dwars door het midden via Nicky en Mourad, waarbij Marlo vrij voor de keeper werd gezet. Zijn 1e schot werd nog gepareerd door Yoeri Nijsse, maar de rebound was een makkie 3-1. RCS bleef doorgaan en een vrije trap van Mike spatte uiteen op de lat. Het dsc 0647 20171106 1817325639wachten was op de genadeklap voor GPC. Maar een kwartier voor tijd mocht aan de linkerkant de buitenspeler van GPC in duidelijke buitenspelpositie doorgaan en zijn voorzet bereikte Joep Geijs en hij zorgde dat de spanning weer terugkwam in de wedstrijd 3-2. Het leek weer een wedstrijd te worden, maar amper een minuut later kreeg Sven Ronde na een overtreding op Nicky zijn 2e gele kaart en kon GPC met 10 man verder. Hierna probeerde GPC het wel, maar gevaarlijk werden ze niet meer en RCS vergat verschillende keren de trekker over te halen bij kansen voor Marlo en Mourad. En na het laatste fluitsignaal van de prima scheidsrechter Slabbekoorn behaalde RCS uiteindelijk een meer dan verdiende overwinning van 3-2 op GPC Vlissingen.

Volgende week speelt RCS voor de beker tegen De Noormannen en de eerstvolgende competitiewedstrijd is de uitwedstrijd tegen De Bevelanders.

Opstelling: Tim, Sven, Mike, Bjorn, Anwar (Mourad ‘65), Lars (Carlo ’85), Nicky, Yannik, Joey, Marlo en Conner (Amine ’70) Doelpunten: Conner Meerman, Mike van Schaardenburg en Marlo Janisse.

Kijk voor alle gemaakte foto's in het foto-album hier op de website

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech