Welkom bij r c s   Click to listen highlighted text! Welkom bij r c s Powered By GSpeech

Hoofdsponsors

RCS Twitter

 

Na de overwinning vorige week in de uitwedstrijd tegen VCK, moest nu aangetreden worden het nog zonder puntverlies zijnde Kapelle. Mourad was afwezig, omdat hij ’s-avonds met Groene Ster in Eindhoven moest aantreden.

RCS Kapelle07102017 1Na 2 minuten stond in de stromende regen de 1-0 op het scorebord toen een prima steekpas van Mervin door Marlo binnen geschoten werd. Niet veel later kopte Marlo een vrije trap van Lars uitstekend in 2-0. Een ongekende weelde binnen 10 minuten. RCS ging hierna te gemakzuchtig spelen en Kapelle kon terugkomen in de wedstrijd. Tim schoot een terugspeelbal precies in de voeten van de rechterspits van Kapelle en deze schoot de bal in de korte hoek binnen 2-1. Wie dacht dat RCS nu wel wakker was geschud had het mis. RCS had moeite om de slag op het middenveld te winnen, waar de altijd aanspeelbare Rob Schalkoort van Kapelle de lijnen uit zette. Zo’n 10 minuten voor de rust kreeg Kapelle op de rand van het strafschopgebied een vrije trap te nemen en deze werd door een speler van Kapelle licht getoucheerd, maar net genoeg om iedereen inclusief Tim kansloos te maken 2-2. Nog voor rust had RCS recht op een strafschop toen Marlo duidelijk gehaakt werd, maar scheidsrechter Kenson een vrije trap aan Kapelle gaf, omdat Marlo nadat hij gehaakt werd, met zijn hand op de bal viel. En ook Mervin werd nog teruggefloten toen hij alleen voor de keeper gezet werd, maar de scheidsrechter de voordeelregel niet toepaste en floot voor een overtreding. RCS Kapelle07102017 2Dus geen voorsprong voor RCS, maar een 2-2 ruststand.


Na de rust ging RCS op zoek naar de voorsprong en deze komt er ook na zo’n minuut of tien. Marlo wordt in het strafschopgebied onderuit gehaald en ditmaal gaat de bal wel op de stip. Sven gaat achter de bal staan en schiet de bal onberispelijk binnen 3-2. RCS verzuimt hierna om de trekker over te halen, zodat Kapelle in de gelijkmaker blijft geloven. In de laatste minuten gaat Kapelle nog meer risico’s nemen en RCS profiteert hiervan als Marlo de bal doorkopt en Conner de bal over de doelman van Kapelle lobt 4-2. Niet veel later fluit scheidsrechter Kenson voor het eind van wedstrijd en behaalt RCS uiteindelijk een verdiende overwinning op Kapelle en meldt zich weer in de subtop van de 3e klasse.

Volgende week de uitwedstrijd tegen ’s-Heer Arendskerke.


Opstelling: Tim, Sven, Mike, Bjorn, Anwar, Nicky, Yannik (Jordy’85), Lars (Amine’65), Joey, Marlo en Mervin (Conner’70)


Doelpunt: Marlo Janisse 2x, Sven van Rosevelt, Conner Meerman.

Bekijk ook alle foto's in het foto-album hier op de website 

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech