Hoofdsponsors

Zilversponsors

RCS Twitter

RCSoostsouburg
RCSoostsouburg Het 2e 7x7 gezelligheidstoernooi wederom een succes! tinyurl.com/yb6kzb4p pic.twitter.com/7TREPuqF3M
RCSoostsouburg
RCSoostsouburg Klaverblad Verzekeringen jeugdtoernooi succesvol verlopen! tinyurl.com/ybgd9c7r pic.twitter.com/LjYmS3La0u
RCSoostsouburg
RCSoostsouburg Incasso contributie juli 2017 pas in 1e week juli! tinyurl.com/yb72qlry pic.twitter.com/zfgLmgTDUO
RCSoostsouburg
RCSoostsouburg Supergezellig feestje op de Familiedag met Guus Meeuwis zanger Luc Martens! pic.twitter.com/qz5IRwA0e4
RCSoostsouburg
RCSoostsouburg Gezellig druk op BBQ Familiedag 2017! pic.twitter.com/DVwH5f8d7q
RCSoostsouburg
RCSoostsouburg Drukte van belang bij jongste jeugd voor start Familiedag 2017! pic.twitter.com/NjFgLjH3ad
RCSoostsouburg
RCSoostsouburg Familiedag 2017 in volle voorbereiding! De wipe-out is bijna net zo groot als de lengte van het gehele veld. pic.twitter.com/RZaaHdX6XX

RCS JO9 1 voetbalkamp2017 2Zaterdag 20 mei was het dan weer zover, na een geslaagd voetbalkamp vorig jaar, ging de J09-1 op herhaling!

Om 10.00 uur vertrok het volledige team met aanhang richting het kamp in Essen (België).

Bij aankomst werd het kamp ingericht. Met de jongens werden de broodnodige kampregels doorgenomen. Meest opvallende regel; bij herhaaldelijke ongehoorzaamheid wordt de overtreder gedurende vijf minuten blootgesteld aan een poep schaammoment....en zoals verwacht wilde men dat wel even ervaren (zie inzet)....de rest van het kamp is deze regel niet meer overtreden. RCS JO9 1 voetbalkamp2017 1

Nadat er was geloot voor de kamer indeling en ouders voldoende hadden rondgesnuffeld werd er koers gezet richting Steenbergen voor een mooi en stevig interregionaal toernooi.

Vorig jaar hebben we voor de eerste keer deelgenomen aan dit sterk bezette toernooi, ondanks de mooie ervaring op dit uitstekend georganiseerde toernooi, werden we vrij kansloos laatste. Hoe anders ging dat dit jaar!

Na twee winstpartijen (tegen De Jong academie & Steenbergen) en een verlies partijtje (Moc'17) moest er in de laatste alles beslissende partij worden gewonnen van het nog ongeslagen Leidschenveen (Den Haag).

In misschien wel de beste partij van het seizoen werd het team uit Den Haag met 4-2 geklopt, wat een teamprestatie!

Een plaats op een heus podium met een wisselbeker viel ons ten deel, wat waren wij trots!

Nadat er was gedoucht werd het team en de kampleiding door Mano verrast met een mooi voetbalkamp shirt! Het kamp kon nu echt beginnen maar niet voordat met een grote knuffel afscheidt werd genomen van de ouders.....die zich, bleek achteraf, ook niet hebben verveeld bij een bezoek aan een Japans restaurant.

Na aankomst in Essen werd het team meteen blootgesteld aan een overdaad Vlaamse frieten en snacks! Met een volle maag werd het avondprogramma ingezet.

In een lekker tempo werden de eerste spelen van de kanjer league gespeeld, gevolgd door weer een zeer succesvolle petje op petje af editie en een afsluitende bingo.......

Wat niet op het programma stond maar wat door het team zonder overleg op het programma werd gezet, was het nachtvoetbal.

Met alleen enkele zaklampen werd op een verder onverlicht grasveldje, aangrenzend aan de accommodatie, een potje voetbal gespeeld....de jongens vielen bij bosjes en genoten intens......

De volgende dag, bij vol daglicht deed de kampleiding enkele bedankjes richting een almachtige....hoe was het mogelijk dat er geen jongens met botbreuken zijn afgevoerd bij het nachtvoetbal.....het hele veld zat vol met kuilen waar zelfs de meest ijverige Duitse strandtoerist nog jaloers op had geweest.

De tweede en laatste dag kon met recht een ZONdag worden genoemd, de zon werd gaandeweg steeds sterker, evenals de vermoeidheid.

Na een fors ontbijt bereid door het topkok duo Machiel en Mano werd weer verder gegaan met de kanjer league. Het is bij dit team niet moeilijk om de prestatiedrift los te maken, zo bleek ook nu. De onnavolgbare individuele competitie kreeg uiteindelijk zijn winnaar, de kleinste met grootste daden ging er vandoor met kampioensbeker, van harte Davey!

In het aangrenzende dorp Horendonk (ja...spreek dat maar eens goed uit voor een groep acht/negen jarige) werd een door Machiel en Mano zorgvuldig uitgezette speurtocht geo catching 2.0, met succes volbracht.

In ons team bleken ook enkele jongens te zitten die, mocht een profcarrière er toch niet inzitten, zo kunnen solliciteren bij de nationale recherche.

De middag werd afgesloten met een belevingvolle bingo, niet in de laatse plaats vanwege de fidget spinners die gewonnen konden worden.

Met een grote grijns op het gezicht en flinke wallen onder de ogen werd voldaan afscheid genomen van het kamp!

De jongens en zeker ook de kampleiding zijn weer een waardevolle ervaring rijker.

Dean, Yessin, Sem, Romayro, Yassir, Mats, Nicholas, Xavi en Davey maar zeker ook Machiel en Mano, bedankt voor dit leuke weekend, wat hebben we weer een lol gehad!

Sportieve groet,

Michel.