Welkom bij r c s   Click to listen highlighted text! Welkom bij r c s Powered By GSpeech

Hoofdsponsors

RCS Twitter

droge veldenTerwijl de warme (en vooral droge) zomer nog even aanhoudt, loopt de zomerstop bij de voetbal langzaamaan ten einde. Alle voorbereidingen zijn op de club inmiddels van start gegaan. Helaas loopt dit niet altijd zoals gepland. Zo heeft het droge weer ervoor gezorgd dat het graszaad dat gestrooid is op de velden en het strookje voor de kantine, niet heeft kunnen ontkiemen. Het gevolg hiervan is een zeer droog veld met kale plekken. De gemeente Vlissingen is al enige tijd geleden begonnen met bewateren, maar helaas is er niet genoeg capaciteit aanwezig om alle velden voldoende van water te voorzien.

Deze week is in een overleg met alle Vlissingse voetbalverenigingen, de wethouder en de gemeente dan ook besloten dat er voorlopig niet op de grasvelden (en de strook voor de kantine) gevoetbald en getraind mag worden. Zou er wel op de velden gevoetbald worden, dan zou het veld zo’n schade op kunnen lopen, dat we daar het hele seizoen last van hebben. Gelukkig kunnen we bij RCS gebruik maken van het kunstgrasveld, en lijken er voor de club niet al te veel nare gevolgen te hangen aan deze beslissing. Wel moet iedereen er rekening mee houden dat het kan zijn dat er geschoven moet worden in trainings- en/of wedstrijdtijden. We gaan er vanuit dat iedereen begrip heeft voor de situatie en hier dan ook schappelijk mee omgaat.

 

RonnieKrocket tagHet kan gebeuren dat teams van v.v.RCS aan de andere kant van de tunnel moeten voetballen. In dit geval kunnen de trainers/leiders een beroep doen op de t-tags die in het bezit zijn van de vereniging.

 

Tot het eind van vorig seizoen nam Ronnie Krocké de taak op zich om deze grijze apparaatjes netjes te beheren. Op je wenken bediend, kwam Ronnie de tags vaak brengen en halen tijdens trainingen zodat men hier verder geen omkijken naar had.

 

Helaas heeft Ronnie aangegeven dat we bij RCS voor komend seizoen op zoek moeten naar een nieuwe vrijwilliger die deze taak op zich wil nemen. Vanuit de club zoeken we dus iemand die het leuk vindt om de t-tags te beheren.

 

Heb jij hierin interesse? Laat het dan even weten via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

%MCEPASTEBIN%

SportpointdeBieSportpointdeBie flyer2018Hierbij de digitale voetbalfolder van Sportpoint de Bie! Alle leden van v.v. RCS krijgen 10% korting!

 

 

 logo vv RCS avatar

VOORBEREIDING RCS 2018-2019

 

 

Aanvang

Wedstrijd

 vrijdag

17-aug

19h30

Oefenwedstrijd Kloetinge-RCS

 dinsdag

21-aug

18h45

Borsele Sloepoort Cup voorronde  
(Vlissingen zat/Oostkapelle/Zeelandia M)

 zaterdag

25-aug

?

Borsele Sloepoort Cup finale

 zaterdag

1-sep

17h00

1e Bekerwedstrijd RCS-Hoofdplaat

 dinsdag

4-sep

19h30

Oefenwedstrijd RCS-Jong Ambon

 zaterdag

8-sep

14h30

2e Bekerwedstrijd Nieuwland-RCS

 dinsdag

11-sep

19h30

Oefenwedstrijd RCS-Meeuwen

 zaterdag

15-sep

17h00

3e Bekerwedstrijd Ijzendijke-RCS

 zaterdag

22-sep

14h30

Start Competitie

OpendagGroeneSter2018klOp vrijdag 24-augustus-2018 is er een Open Dag bij Groene Ster Vlissingen. Van 16.00 - 18.00 uur is er een zaalvoetbalclinic, van 18.00 - 19.00 uur krijg je een kijkje achter de schermen, waarbij je o.a. op de foto kan met favoriete spelers. Een wedstrijd bijwonen kan ook. Zie de flyer -> 

BSCSVN2018RCS speelt ook dit jaar mee in het Borssele Sloepoort-Cup-toernooi in Nieuwdorp. Dinsdag 21-augustus-2018 wordt gevoetbald tegen Oostkapelle, Zeelandia-Middelburg, VC Vlissingen.Het programmaboekje is hier te downloaden.

%MCEPASTEBIN%

VOGIn de sport vinden we de zorg voor een veilige omgeving voor iedereen, in het bijzonder voor minderjarigen, essentieel. Om die reden staat beleid rond Seksuele Intimidatie bij v.v. RCS hoog op de agenda. Ongewenst gedrag in de sport komt helaas vaker voor dan men denkt. Het cliche dat voorkomen belangrijker is dan genezen, opent binnen het thema Seksuele Intimidatie keer op keer onze ogen.

Belangrijk is om dit onderwerp binnen verenigingen bespreekbaar te maken. Daarnaast is het van groot belang dat de verenigingen beleid voeren tegen seksuele intimidatie, om dit zoveel mogelijk te voorkomen. Een goed beleid bevordert een veilig sportklimaat en een goede begeleiding.

Het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is, naast het hebben gedragsregels, één van de maatregelen waarmee v.v.RCS een sociaal veilige sportomgeving wil creëren. Een VOG geeft meer zekerheid over het verleden van personen. Daarbij vermindert het de kans dat iemand, die eerder in de fout is gegaan met kinderen, een daaraan gerelateerde functie binnen de sport kan uitoefenen.

Als vereniging zijn wij van mening dat er uniformiteit gecreëerd dient te worden. Daarom is er besloten om alle vrijwilligers, trainers en coaches die indirect/direct werkzaam zijn met minderjarigen vanaf voetbalseizoen 2018/2019 te voorzien van een VOG. Pas dan kunnen wij als v.v. RCS uitstralen dat wij voor de volle 100% achter ons beleid staan en dat wij dit ook van onze leden verwachten.

Om de aanvraag van de VOG te versimpelen zal v.v. RCS de aanvraag deels al invullen. Alle vrijwilligers krijgen automatisch een mail toegezonden van Dienst Justis, in deze mail staat een link vermeld. Als deze link gevolgd wordt kan de VOG zelf verder worden aangevuld en digitaal worden toegezonden.

 

We hopen op je medewerking. Met vriendelijke groet, Het hoofdbestuur en jeugdcommissie van v.v. RCS

trainingsballenDe indeling van de trainingen op de velden van het sportpark voor het nieuwe seizoen 2018-2019 is aangepast. De laatste versie van dit trainingsschema kunt u hier bekijken. Het schema kan nog wel wijzigen, want nog niet alle aanvragen zijn binnen. 
Het trainingsschema is ook te raadplegen via het menu - clubinfo. Eventuele vragen of opmerkingen stellen aan de groepsleiders.

winnaar LG AVA 2018Zaterdagavond 30-juni-2018 werd door ons eerste elftal een oefenwedstrijd gespeeld tegen Keuken Kampioen Divisionist FC Dordrecht met trainer Gerard de Nooijer en zijn broer Dennis de Nooijer (spitsentrainer). De wedstrijd werd, ondanks een goed weerstand biedend RCS, gewonnen met 0-7 door FC Dordrecht.
Tijdens de rust van deze wedstrijd werd een verloting gehouden met als hoofdprijs een door AVA Electro geschonken LG UHD TV. De winnares is Annie de Boer, hier gefeliciteerd door Angelo Kooman van AVA Electro.

rmd 4358 20180702 1496933383Bekijk de meer dan 250 foto's geschoten bij deze wedstrijd in het foto-album 

Komend seizoen hebben we wat wijzigingen in de groepsleiders van de diverse leeftijdscategorieën. Deze wijzigingen zijn per 1 juli van kracht. De verdeling is als volgt:

Wilco Duvekot, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Groepsleider JO7 en JO8

Wilco van Lieshout, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Groepsleider JO9, JO10 en JO11

Evert Swart, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Groepsleider JO13 en JO15

Hans van Eenennaam, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Groepsleider JO17

Nando Pfaff, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Groepsleider JO19

Hans Poppe, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Groepsleider MO13, MO15, MO17 en VR1

Beste spelers, speelster, ouders en verzorgers,

De voorlopige indelingen voor de jeugdteams voor komend seizoen zijn bekend. Wij willen jullie er uitdrukkelijk op wijzen dat dit voorlopige indelingen zijn en er nog wijzigingen in kunnen komen.

Via de volgende link kunnen de voorlopige indelingen ingezien worden. Deze bestanden worden ook up-to-date gehouden: Voorlopige indelingen jeugdteams 2018-2019

In de indelingslijsten is te zien, dat wij nog een aantal vacatures open hebben staan voor leiders en trainers voor de teams in het nieuwe seizoen. Heb je interesse om jeugdleider/jeugdtrainer te worden stuur dan een mailtje naar onze jeugdvoorzitter Nando Pfaff Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Jeugdcommissie en Technische Commissie v.v. R.C.S. 

De begeleiding voor VR1 volgend seizoen is compleet, Bert Harinck, vorig seizoen assistent van Mervin Niemandsverdriet, plakt er nog een seizoen aan, daarnaast zal Danny Polderman de coaching tijdens de wedstrijden op zich nemen. Voor de trainingen is een verrassend duo vastgelegd, en wel Wim Priem en Patrick Duinkerke. Wij wensen VR1 en begeleiding een sportief en succesvol seizoen en bedanken Mervin voor het afgelopen seizoen!

 

Famdag2018 1Op zaterdag 23 juni vond op ons sportpark De Alblas de jaarlijkse Klaverblad Verzekeringen familiedag plaats. Al vroeg in de ochtend waren de eerste vrijwilligers op de been om er ook dit jaar weer een waar feest van te maken. Tenten werden opgezet, springkussens opgeblazen, spelletjes klaargezet en ook voor de bbq werd er al van alles in gereedheid gebracht. Om 12 uur ging de dag van start en begonnen de fanatieke bezoekers aan de diverse spellen. Anders dan verwacht bleek het heel de middag stralend weer te zijn. De zonnebrand, beschikbaar gesteld door Klaverblad verzekeringen, kwam dan ook goed van pas. Ook de ijskar die gratis ijs uitdeelde uit naam van Klaverblad Verzekeringen werd druk bezocht. Rond half 8 werd het eerste vlees op de bbq gelegd. Ook dit jaar had AVC weer gezorgd voor heerlijk vlees wat bij de inmiddels hongerige aanwezigen goed in de smaak viel. Na het doven van de bbq’s bleef de gezelligheid nog even doorgaan. RCS bedankt alle vrijwilligers die deze dag mogelijk hebben gemaakt, met in het bijzonder de familiedagcommissie. We kunnen weer terugkijken op een zeer geslaagde dag voor jong en oud!

Erik de Kraker heeft mooie foto's gemaakt tijdens de familiedag en deze staan hier in het fotoalbum 

%MCEPASTEBIN%

bedanktDe Familiedagcommissie wil alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet tijdens weer een geweldige editie van ons jaarlijks evenement. Iedereen heeft genoten en wat was het lekker weer. Bedankt iedereen. Fijne zomer en tot volgend seizoen! mvg Melanie Veen, Familiedagcommissie 

 

Winnaars gez toernooi2018Als afsluiting van het toernooiweekend van het Jeugdtoernooi is op zondagmiddag, inmiddels traditioneel, het 7x7 gezelligheidstoernooi. Alle A-junioren, Seniorenteams, Leiders en trainers, vrijwilligers en ons vrouwenteam waren uitgenodigd om hieraan deel te nemen. Aan deze editie namen 20 speler en één speelster deel. Om die reden hebben we i.p.v. 7x7 op een half veld, 5x5 op een JO8/9 veld gespeeld, zodat we vier teams konden formeren. Ook dit jaar waren alle spelers en speelster door elkaar heen gehusseld. Met wederom de aansprekende namen zoals, “FC Bal op ’t Dak”, “Tikkie Terug Jaap”,  “FC De Kampioenen” en “De Derde Helft” konden we van start gaan. In wedstrijden van 17 minuten zonder scheidsrechter kon iedereen zijn balvaardigheden laten zien en dit leidde soms tot humorvolle acties, maar wel met heel veel doelpunten. Tussen de wedstrijden door was er tijd om het vocht wat door de inspanningen was kwijtgeraakt weer een beetje aan te vullen. Toen rond vier uur het laatste fluitsignaal klonk, kon de balans worden opgemaakt. Deze derde editie werd gewonnen door “FC Bal op ’t Dak”. Dit team bestond uit Rob van Koeveringe, Peter Hekkers, Sander Simonse, Jordy van Merrienboer en Wilco van Lieshout. Dit team mocht dan ook de Jupiler wisselbeker in ontvangst nemen, welke beschikbaar was gesteld door Harrie Verkaik BV. Wederom was het weer een mooie afsluiting van een super weekend en op naar het toernooi van 2019.

KlaverbladVerzekeringen horizontaal 200Het Klaverblad Verzekeringen Jeugdtoernooi  2018 is ook dit jaar wederom succesvol verlopen. Ruim 90 teams hebben aan deze editie deelgenomen. In een gezellige en leuke ambiance met goede weersomstandigheden hebben 15 juniorenteams en 78 pupillenteams meegedaan het afgelopen weekend. Als Toernooicommissie zijn wij dan ook trots dat alles weer zonder noemenswaardige incidenten is verlopen. Voor iedere deelnemer had Evides Waterbedrijf een bidon beschikbaar gesteld en deze konden de kinderen steeds gratis vullen met water en/of siroop. Op vrijdagavond was het de juniorenavond en op zaterdag was er voor de vierde keer de Pupillendag met allerlei activiteiten , zoals springkussens, hindernisbaan, een pannakooi, een verloting en nog andere kraampjes. Voor de JO8, JO9, JO10 en JO11 teams had Skills & Control nog wat leuke behendigheidsoefeningen uitgezet, waar deze kinderen hun voetbalskills konden laten zien. Op zondagmiddag sloten we het toernooiweekend af met het 5x5 Gezelligheidstoernooi. Hierover zie je op de site een apart verslagje. We willen alle deelnemende teams bedanken voor hun deelname en kijken alweer uit naar de volgende editie van het Klaverblad Verzekeringen Jeugdtoernooi wat door een wederom latere competitiestart weer zal gehouden  worden in het tweede of derde weekend van juni 2019.

Toernooicommissie v.v. R.C.S.,

 

Er zijn nog wat voorwerpen gevonden:
 Gevondenvoorwerpen2018 
Contact opnemen over deze voorwerpen -> Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Namens de jeugd van RCS, Hoofdbestuur en Jeugdcommissie feliciteren wij onze toernooicommissie met wederom een zeer geslaagde editie van het RCS Klaverblad Verzekeringen Jeugdtoernooi op vrijdag 15-juni-2018 en zaterdag 16-juni-2018. Bedankt! Onze dank gaat verder uit naar de scheidsrechters, activiteitencommissie, sponsoren en vele andere vrijwilligers die weer hun steentje bijdroegen om het tot een succes te maken. Graag tot volgend jaar!

 

keepsterOns 1e dameselftal is dringend op zoek naar een nieuwe keepster. Heb je interesse om in dit ontzettend gezellige team (3e klasse) te keepen of ken je iemand die geïnteresseerd is? Neem dan contact op met onze Coördinator Vrouwenvoetbal, Hans Poppe telnr. 06-10567469 of zend een e-mail naar -> Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

rmd 5394 20170219 1630540513Vrouwenvoetbal groeit enorm in Nederland. Het aantal meisjes dat gaat voetballen neemt elk jaar nog steeds toe. En steeds meer voetbalclubs zijn in staat complete vrouwenelftallen te formeren. Wij zijn op zoek naar meisjes ter aanvulling van onze MO-teams en in het bijzonder voor ons meisjesteam MO15, dit zijn de meisjes in de leeftijd van 13 en 14 jaar. Heb je interesse om een keer mee te trainen of wil je meer info? Neem dan contact op met onze Coördinator Vrouwenvoetbal, Hans Poppe telnr. 06-10567469 of zend een e-mail naar -> Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Salvatore AgnelloZaterdag 2 juni bereikte ons het droevige bericht dat Salvatore Agnello, meerdere jaren als vrijwilliger verbonden aan onze vereniging, op 45 jarige leeftijd is overleden. Wij wensen de familie heel veel sterkte met dit grote verlies.


advertentie salvatore

Dat je als vrijwilliger binnen een club veel sociale contacten opbouwt, is waarschijnlijk wel bekend. Maar soms gaan die contacten verder dan alleen elkaar op de club zien en worden dit vriendschappen en deel je lief en leed. Iemand die dit uit ervaring weet, is Alex Verdonk. Lees hieronder het interview met Alex.

 

Foto Alex VerdonkStel jezelf voor: Mijn naam is Alex Verdonk , inmiddels alweer 59 jaar (wat vliegt de tijd), vader van 2 kinderen die al enige jaren uit huis zijn en vanaf augustus 2015 een blije opa van Demian, waarvoor ik elke dinsdag- en donderdagmiddag de complete verantwoordelijkheid heb.

Sinds 1986 ben ik woonachtig in Oost Souburg, vanaf 2000 niet al te ver van de voetbalvelden verwijderd. Ik ben werkzaam bij Verbrugge als projectcoördinator ICT.

In juli 2009 sloeg het noodlot in alle hevigheid toe; bij mijn vrouw werd borstkanker geconstateerd. Dat feit heeft mij ertoe aangezet om mij op te geven voor een opleiding tot sportmassage/sportverzorging in Goes, zodat ik in een later stadium hulp zou kunnen bieden bij de diverse lichaamsklachten die zouden kunnen ontstaan.

In zo’n geval is het belangrijk enige kennis te hebben van de werking van het menselijk lichaam en gezondheid. Een dergelijke opleiding voorzag hier voldoende in. Aanvullend hierop heb ik de cursussen lymfedrainage, medical (kinesio) taping en diverse massagetechnieken gevolgd. Vrijwel direct na aanvang van de opleiding ben ik bij de toenmalige verzorger gaan meelopen.

Het daarop volgende jaar kreeg ik het verzoek van de toenmalige technische commissie om voor alle leden, met eerste selectie als prioriteit, als herstel- en conditietrainer op te treden. Hiervoor heb ik de cursus herstel- en conditietrainer in Papendal gevolgd onder de professionele leiding van Toine van de Goorberg. Het daarop volgende jaar werd mij gevraagd om tevens de verzorging op me te nemen. In deze hoedanigheid ondertussen ben ik alweer zo’n 5 jaar actief bij RCS.

Het is fijn om wat voor een ander te kunnen doen, het geeft altijd weer een fijn en blij gevoel als je spelers/speelsters kunt helpen of advies kunt geven zo snel mogelijk weer fit op het veld te kunnen staan. Maar als vrijwilliger doe je ook sociale contacten op. Je leert mensen steeds beter kennen. Het is een basis om nieuwe mensen te ontmoeten of vriendschappen uit te bouwen.

Het heeft mij ook heel veel steun en afleiding gegeven toen in 2014 bij het laatste onderzoek bleek dat de borstkanker bij mijn vrouw weer was terug gekomen en was uitgezaaid naar lever en botten. Twee jaar lang geprobeerd het onvermijdelijke naar achteren te schuiven. Dan is het ook als vrijwilliger fijn om mensen in je buurt te hebben die met je meeleven of even voor afleiding kunnen zorgen.

Lees meer...

RCS2 2018nacompHet tweede elftal van v.v.RCS dat vorig jaar promoveerde naar de tweede klasse wist dit jaar knap op een derde plaats in de competitie te eindigen. Doordat zij een periode wisten te bemachtigen mogen zij aanstaande zaterdag (2-juni-2018) hun eerste wedstrijd in de nacompetitie spelen. De wedstrijd zal gespeeld worden in Dordrecht tegen EBOH 2. Mocht het Tweede de nacompetitie doorstaan dan mogen zij volgend seizoen uitkomen in de Eerste klasse! Trainster Ilona Stouthamer sluit met de nacompetitie een mooi eerste seizoen bij v.v.RCS af. Samen met Jethro Meerman zal Ilona ook volgend jaar deze fanatieke groep weer onder haar hoede nemen. Wij wensen de mannen van het tweede en hun staf veel succes in de nacompetitie.

%MCEPASTEBIN%

JO17 1 1718Na een mooie competitie te hebben gespeeld, mogen de jongens van de JO17-1 zich proberen te promoveren naar de vierde divisie. Een knappe prestatie van dit jonge team, dat op dit moment uitkomt in de Hoofdklasse.

De JO17-1 zal in de nacompetitie proberen drie wedstrijden te winnen, waarvan de eerste zal plaatsvinden op zaterdag 2 juni as. De locatie en tegenstander van deze wedstrijd is pas na de laatste competitiewedstrijd bekend. Uiteraard zijn de trainers, ouders en de vereniging ontzettend trots op deze goede prestatie van de jongens. De JO17-1 werd eerder dit jaar al helemaal in het nieuw gestoken door hun sponsors La Piccola Italia en De Kuijper betonboringen (zie foto).

Wij wensen de jongens veel succes en vooral voetbalplezier toe.

Michel JonckmanHet bestuur van RCS is blij te mogen melden dat Michel Jonckman per volgend seizoen toetreedt tot onze technische commissie (TC). Michel is de huidige trainer van JO10-1 en zal als technisch coördinator voor de onderbouw (JO7 t/m JO11) een welkome versterking zijn. Het vernieuwde Jeugdvoetbalbeleidsplan zal hierdoor nog meer concrete uitwerking krijgen en onze vereniging dichter bij onze doelstelling, waaronder; "de individuele speler beter maken". Net als Michel zelf zijn wij erg enthousiast!

 

kleedkamersschoonWillen alle trainers/leiders van de thuisspelende teams zorgen dat de kleedkamer van zowel het eigen team als het team van de tegenstander na afloop van de wedstrijd schoon en ordelijk wordt achtergelaten. Graag ook de jerrycans retour naar de kantine! Dit op verzoek van de mensen die opvolgend de kleedkamer gebruiken en tevens van degene die ‘s middags alles moet afsluiten. Wanneer we met zijn allen hier aan mee willen werken moet dit toch geen probleem zijn.

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech