Hoofdsponsors

Zilversponsors

RCS Twitter

RCSoostsouburg
RCSoostsouburg Het 2e 7x7 gezelligheidstoernooi wederom een succes! tinyurl.com/yb6kzb4p pic.twitter.com/7TREPuqF3M
RCSoostsouburg
RCSoostsouburg Klaverblad Verzekeringen jeugdtoernooi succesvol verlopen! tinyurl.com/ybgd9c7r pic.twitter.com/LjYmS3La0u
RCSoostsouburg
RCSoostsouburg Incasso contributie juli 2017 pas in 1e week juli! tinyurl.com/yb72qlry pic.twitter.com/zfgLmgTDUO
RCSoostsouburg
RCSoostsouburg Supergezellig feestje op de Familiedag met Guus Meeuwis zanger Luc Martens! pic.twitter.com/qz5IRwA0e4
RCSoostsouburg
RCSoostsouburg Gezellig druk op BBQ Familiedag 2017! pic.twitter.com/DVwH5f8d7q
RCSoostsouburg
RCSoostsouburg Drukte van belang bij jongste jeugd voor start Familiedag 2017! pic.twitter.com/NjFgLjH3ad
RCSoostsouburg
RCSoostsouburg Familiedag 2017 in volle voorbereiding! De wipe-out is bijna net zo groot als de lengte van het gehele veld. pic.twitter.com/RZaaHdX6XX

De voorlopige indelingen van de teams voor het komend seizoen zijn bekend. In de komende weken kan het nog voorkomen dat er wijzigingen komen. Houd daarom de site in de gaten. Als er wijzigingen zijn doorgevoerd, dan wordt dit ook vermeld. Klik op de bijgevoegde link en je komt bij de voorlopige indelingen van de verschillende leeftijdscategorieën.

Voorlopige indelingen 2017-2018

 

bedanktHierbij een woord van dank van het Bestuur van RCS aan de RCS Toernooicommissie en RCS Familiedagcommissie! Door de geweldige inzet van de mensen van deze commissies waren het Klaverblad Verzekeringen Jeugdtoernooi en de Familiedag weer een groot succes. Grote klasse en hartelijk dank!!

Bestuur vv RCS

zomerbingobingoOp vrijdag 7-juli-2017 is er weer een gezellige BINGO bij v.v. RCS in het clubgebouw. Ook dit keer zijn er weer mooie prijzen, 2 superrondes en een loterij. Kaarten € 5,00. De deuren openen om 18.45 uur, waarna de bingo start om 19.30 uur. Kantine goed bereikbaar! Iedereen is welkom, ook niet-leden!

Normaal zou de contributie van juli geïncasseerd worden rond 25 juni. Omdat er een belangrijke update plaats vindt in onze incasso software is het momenteel niet mogelijk de contributies te incasseren. Pas na deze update die op 4 juli gepland staat kunnen wij weer incasseren. De incasso van de contributies van juli staat gepland rond 7 juli. Daarna zal het weer lopen zoals gebruikelijk. De incasso van augustus zal dus rond 25 juli plaatsvinden. In juli vinden dus 2 incasso’s plaats.

Met vriendelijke groet, Karin van Rosevelt en Bert van der Linden

De vierde editie van het Klaverblad Verzekeringen Jeugdtoernooi 2017 is succesvol verlopen. Nadat we vorig seizoen boven de 100 deelnemende teams waren gekomen hebben we nu weer een nieuw record gevestigd met 107 deelnemende teams. In een gezellige en leuke ambiance met geweldig weer hebben 21 juniorenteams, 76 pupillenteams en 10 meisjesteams meegedaan het afgelopen weekend. Als Toernooicommissie zijn wij trots dat er zoveel teams hebben deelgenomen en alles zonder noemenswaardige incidenten is verlopen. Op zaterdag was er voor de derde keer de Pupillendag met allerlei activiteiten, zoals springkussens, verloting, wafels en nog andere kraampjes. Voor de JO5 teams van onze vereniging en Arnemuiden was dit natuurlijk spannend, maar ook fantastisch voor deze kinderen, maar ook de JO7 teams waren t.o.v. vorig seizoen meer dan verdubbeld. Voor de JO9 en JO11 teams had Skills & Control twee circuits uitgezet, waar deze kinderen hun voetbalkunsten konden laten zien en een clinic voor hun team of individuele training konden winnen. Zondagmorgen was het weer de beurt aan de meisjesteams, waarbij de meisjes tussendoor konden genieten van een lekkere verse stroopwafel, welke door onze hoofdsponsor Klaverblad Verzekeringen waren aangeboden. Op zondagmiddag sloten we het toernooiweekend af met het 7x7 Gezelligheidstoernooi. We willen alle deelnemende teams bedanken voor hun deelname en kijken alweer uit naar de vijfde editie van het Klaverblad Verzekeringen Jeugdtoernooi, welke door de latere competitiestart iets later zal worden gehouden dan het tweede weekend van juni 2018.

Toernooicommissie v.v. R.C.S.,

IMG 0398Als afsluiting van het toernooiweekend was vorig seizoen het idee ontstaan of het leuk zou zijn om een 7x7 Gezelligheidstoernooi annex Biertoernooi te organiseren. De Toernooicommissie heeft dit idee opgepakt en alle A-junioren, Seniorenteams, Leiders en trainers, vrijwilligers en ons vrouwenteam uitgenodigd om hieraan deel te nemen. Vorig jaar resulteerde in bijna 50 spelers en speelsters met een leeftijd tussen de 18 en ruim 50 jaar die zich aangemeld hadden. Dit jaar hadden we iets minder deelnemers, maar wel meer deelneemsters. Ons vrouwenteam was met 8 speelsters de “hofleverancier”, waarvoor dank dames. Net als afgelopen jaar waren alle spelers en speelsters door elkaar heen gehusseld. Met wederom de aansprekende namen zoals, “FC Bal op ’t Dak”, “Tikkie Terug Jaap”, “FC De Kampioenen” en “De Derde Helft” konden we van start gaan. In wedstrijden van 25 minuten zonder scheidsrechter kon iedereen zijn kunsten en balvaardigheden laten zien en dit werd regelmatig door gelach en/of applaus door het aanwezige publiek begroet. Tussen de wedstrijden door was er tijd om het vocht wat door de inspanningen was kwijtgeraakt weer een beetje aan te vullen en ook dat deed iedereen op geheel zijn eigen wijze. Nadat rond vijf uur het laatste fluitsignaal klonk, kon de balans worden opgemaakt. Deze tweede editie werd gewonnen door “FC Bal op ’t Dak”. Dit team bestond uit John Bloem, Tim Blind, Thomas de Rijke, Deveny Jacobs, Tess Wagenaar, Kevin van Rijswijk en Hans van Eenennaam. Dit team mocht dan ook de Jupiler wisselbeker in ontvangst nemen, welke beschikbaar was gesteld door Harrie Verkaik BV. Kortom een mooie afsluiting van een super weekend en op naar het derde Gezelligheidstoernooi 7x7.

geslotenVanaf zondag 18-juni-2017 t/m zondag 6-augustus-2017 is ons sportpark gesloten en mag er géén gebruik gemaakt worden van de grasvelden.
Het kunstgrasveld blijft wel toegankelijk voor iedereen!

20170614 111027Tijdens de toernooi(en misschien ook wel trainingen) zijn er veel voorwerpen achtergebleven in kleedkamers en sportpark. In de bestuurskamer in het clubgebouw kunnen deze verloren voorwerpen opgehaald worden door de eigenaars. Kijk in het foto-album naar alle gevonden voorwerpen.

RCSQuiz2017 1Op 19 mei 2017 was het dan zover : de 3e editie van de VV RCS Voetbalquiz.

Ook deze editie was weer zeer goed bezocht. Nadat we langzaam zijn gestart met wat eenvoudigere vragen, kwamen later op de avond lastigere vragen naar voren. De vragen hadden veel verschillende onderwerpen, onder meer oud-RCSers, maar ook de nodige WAG's kwamen in de quiz voorbij.

Met voor het eerst een 'petje op petje af' quiz hebben de quizmasters geprobeerd om nog meer variatie in de avond te brengen. Natuurlijk was onze voorzitter Ron hier de sterkste in .. zoals het hoort

RCS JO9 1 voetbalkamp2017 2Zaterdag 20 mei was het dan weer zover, na een geslaagd voetbalkamp vorig jaar, ging de J09-1 op herhaling!

Om 10.00 uur vertrok het volledige team met aanhang richting het kamp in Essen (België).

Bij aankomst werd het kamp ingericht. Met de jongens werden de broodnodige kampregels doorgenomen. Meest opvallende regel; bij herhaaldelijke ongehoorzaamheid wordt de overtreder gedurende vijf minuten blootgesteld aan een poep schaammoment....en zoals verwacht wilde men dat wel even ervaren (zie inzet)....de rest van het kamp is deze regel niet meer overtreden. RCS JO9 1 voetbalkamp2017 1

Nadat er was geloot voor de kamer indeling en ouders voldoende hadden rondgesnuffeld werd er koers gezet richting Steenbergen voor een mooi en stevig interregionaal toernooi.

Vorig jaar hebben we voor de eerste keer deelgenomen aan dit sterk bezette toernooi, ondanks de mooie ervaring op dit uitstekend georganiseerde toernooi, werden we vrij kansloos laatste. Hoe anders ging dat dit jaar!

Na twee winstpartijen (tegen De Jong academie & Steenbergen) en een verlies partijtje (Moc'17) moest er in de laatste alles beslissende partij worden gewonnen van het nog ongeslagen Leidschenveen (Den Haag).

In misschien wel de beste partij van het seizoen werd het team uit Den Haag met 4-2 geklopt, wat een teamprestatie!

Een plaats op een heus podium met een wisselbeker viel ons ten deel, wat waren wij trots!

Nadat er was gedoucht werd het team en de kampleiding door Mano verrast met een mooi voetbalkamp shirt! Het kamp kon nu echt beginnen maar niet voordat met een grote knuffel afscheidt werd genomen van de ouders.....die zich, bleek achteraf, ook niet hebben verveeld bij een bezoek aan een Japans restaurant.

Na aankomst in Essen werd het team meteen blootgesteld aan een overdaad Vlaamse frieten en snacks! Met een volle maag werd het avondprogramma ingezet.

Lees meer...

Mannen zaterdag 2 1617 RCS 2 speelde zaterdagmiddag in Kloetinge in Kloetinge tegen Kloetinge 3 de 2e finale wedstrijd voor promotie naar de res. 2e klasse. Kloetinge 3 had in Oost-Souburg de 1e wedstrijd met 3-2 gewonnen. De wedstrijd werd door ons 2e elftal gewonnen met 5-1 en daarmee promoveert RCS 2 naar de res. 2e klasse! Gefeliciteerd!

digitaal wedstrijdformulier appSeizoen 2017/2018 stapt het amateurvoetbal over naar het mobiel digitaal wedstrijdformulier. Het invullen van het wedstrijdformulier zal vanaf dan uitsluitend met de Wedstrijdzaken-app op een smartphone of tablet gaan. Iedereen vanaf JO13 moet het wedstrijdformulier digitaal via mobiel invullen. Kijk voor alle info op de website van de KNVB. De presentatie die getoond werd op de voorlichtingsavond is hier te downloaden. Filmpjes met ervaringen zijn ook te zien op KNVB Assist.

RCS JO17-1 moest zaterdag 27-mei-2017 een nacompetitie wedstrijd spelen tegen Pelikaan JO17-1 voor promotie naar de hoofdklasse. Pelikaan werd met overtuiging geklopt op neutraal terrein in Dinteloord met 2-0. Gefeliciteerd mannen ! Doelpunten werden gemaakt door Yassine Bouzambou en Wesley de Smit.

Bekijk hier het feestje in de kleedkamer na de overwinning:

tennisSamenwerkingsovereenkomst vv RCS met TC Souburg

RCS heeft met Tennisclub Souburg een samenwerkingsovereenkomst gesloten waarbij leden van RCS in 2017 in de maanden juni, juli en augustus onbeperkt *) op het park van TC Souburg aan het Koopmansvoetpad in Souburg kunnen tennissen voor een bedrag van slechts € 25. Dit aanbod geldt zowel voor senior- als jeugdleden.

Zo kunnen leden van RCS in de rustige zomermaanden wanneer een groot gedeelte van de voetbalactiviteiten stil liggen toch lekker aan hun conditie werken.

Lees meer...

Dennis DuvekotDeze week en bij de wedstrijd op zaterdag 27-mei-2017 was Dennis Duvekot de Pupil van de week. Dennis is 7 jaar en voetbalt bij de JO7-1 bij Jens en Thomas. Zijn hobby's zijn voetballen, fietsen en zwemmen. Hij zit in groep 3b van het Kompas in Oost-Souburg. Hij eet het liefst tosti's. Dennis is voor Ajax en juicht het hardst voor Davy Klaassen. Bij RCS is Tim Blind zijn grote favoriet. Ondanks de eerdere verliespartij tegen DHV denkt hij dat het zaterdag 4-0 gaat worden en RCS doorgaat in de nacompetitie.

overhandiging AEDoverhandiging AED2Ter gelegenheid van de verhuizing van Medisol naar Vlissingen, heeft Medisol de gemeente Vlissingen een AED, buitenkast en onderhoudsplan cadeau gedaan. Bestemd voor een Vlissingse vereniging. Uit de vele inzendingen zijn wij, als v.v. RCS uitgeloot.

Uit handen van burgemeester Bas van Tillaar van Vlissingen, werd het cadeau overhandigd aan onze voorzitter Ron van Rosevelt. Ook werd er een reanimatie demonstratie gegeven door onze jeugdleden Robbert van der Linden en Marvin Priem. Daarnaast konden er vragen worden gesteld aan Pieter Joziasse van Medisol en Albert Dijkstra van BHV Training Zeeland.

We hopen natuurlijk dat we de AED niet hoeven te gebruiken, maar mocht het eventueel zover komen dan weten we na het zien van de demonstratie in ieder geval wat we moeten doen en kunnen we misschien een leven redden.

Medisoloverhandiging AED3Wij bedanken Medisol hartelijk voor de schenking van de AED.

Mannen zondag 3 1617

RCS 3 speelde zondag 21 mei een beslissingswedstrijd om het kampioenschap tegen FIOS 1 uit Achthuizen (Goeree-Overflakkee). De wedstrijd werd helaas verloren door RCS 3 met 3-2. Jammer!

JandeLangeJan de Lange heeft aangegeven dat hij per einde van dit seizoen gaat stoppen met het schoonmaken van de ‘oude’ kleedkamers tegenover de kantine.

Langs deze weg willen wij Jan van harte bedanken voor de jarenlange inzet waardoor onze teams en (zeker niet onbelangrijk) die van onze tegenstanders altijd terecht konden in een schone en frisse kleedkamer voor aanvang van de wedstrijden.

Wij beseffen ons terdege dat dit werk niet altijd even dankbaar was, wanneer de kleedkamer(s) weer eens onverzorgd achtergelaten werden of er (helaas) weer eens vernielingen waren aangericht.

Jan heeft zich echter altijd met veel enthousiasme op het schoonmaken gestort waarvoor nogmaals onze dank!

Nu Jan stopt zijn we echter ook op zoek naar een waardige vervanging.

Indien je denkt dat dit wat voor jou is twijfel dan niet en neem contact op met de accommodatie beheerder André van Dijk (telefoon: 06-51341518 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of iemand anders van het bestuur.

Bestuur RCS

Mohammed El Bekkaoui

De bestuur is verheugd om te kunnen mededelen dat Mohammed El Bekkaoui vanaf het seizoen 2017/2018 de nieuwe keeperstrainer wordt voor de 1e selectie. Hij volgt hiermee Luc Martens op, die trainer wordt van RCS JO19-1.

Dit seizoen is Mohammed keeperstrainer bij 2e klasser v.v. Oostkapelle. Daarvoor was hij keeperstrainer bij de VC Vlissingen.

Mohammed veel plezier en heel veel succes!

jasonenjipDe statiegeld flessen actie voor de pupillen van vv RCS is ten einde gekomen.

Jason en Jip hebben wel € 460.60 opgehaald.

Een geweldig resultaat!

Wij willen Jason en Jip hier dan ook heel erg voor bedanken.

Voor dit geld zullen zo genoemde nieuwe "uit" shirtjes aangeschaft worden voor de JO11 en de JO9 pupillen.

Wij willen speciale dank geven aan Jason, Jip, Jumbo de Boeck, Het kompas (kroonjuweel) en zeker ook PersPectief fotografie, en natuurlijk ieder die bij dit project betrokken geweest zijn.

Tevens alle mensen die Flessen en statiegeld bonnetjes gedoneerd hebben.

Nogmaals dank,  Jeugdcommissie vv RCS

mo15 1 1617kampioen2015Zaterdag 13-mei-2017 speelde MO15-1 de spannende kampioenswedstrijd tegen Meeuwen MO15-1. RCS mag trots zijn op zijn meisjesteam en begeleiding. De jeugdcommissie feliciteert dan ook de meiden met het ongeslagen behalen van het kampioenschap!

MO15 1kampioen1617

Op ons sportpark De Alblas zijn opnames gemaakt door Omroep Zeeland voor het programma Onze Club. Deze uitzending is via de website van Omroep Zeeland alsnog te bekijken. Kijk hier

onzeclubEr worden interviews gegetoond met ons clubicoon (Adrie van de Berge), de voorzitter (Ron van Rosevelt), een vrijwilliger (Ko van Eijkeren) en een supporter (Jo van Eenennaam). Ook opnames met een drietal jeugdspelers, Owen Swart (JO13-1), Jason Terwiel (JO11-5) en Mats Jonkman (JO9-1).

Nicky van Merrienboer (RCS 1), Ashley van de Broek (VR1), Danny van Dijk (JO17-1), Marvin Priem (JO15-1) en Guiyon Joosse (JO19-1) doen mee aan een ‘piepjestest’.

Mervin Niemantsverdriet (RCS 1) is de man voor het "KLIKO schieten" en afsluitend worden strafschoppen genomen door Jan-Jaap Corré op Tim Blind (RCS 1).  

jipvdkoeveringeDeze week en bij de wedstrijd van RCS 1 - Jong Ambon op zaterdag 6-mei-2017 was Jip van Koeveringe de pupil van de week. Jip is bij RCS bekend van de Flessen-inzamelactie! Hij is 9 jaar en gaat naar school in Oost-Souburg op het Kompas. Hij zit in groep 6. Jip is bij RCS begonnen in F6 en daarna door naar de F3. Hij voetbalt nu in JO11-5. Zijn favoriete voetbalclub in de Eredivisie is Feyenoord en de beste buitenlandse club vindt hij Juventus. Zijn favoriete speler is een middenvelder van Feyenoord, Tony Vilhena. Hij heeft eigenlijk maar één hobby en dat is voetbal. Zijn lievelingseten zijn Tapas. Jip wil later prof-voetballer worden. Dat is heel mooi en we wensen hem veel succes! Hij denkt dat de uitslag bij de wedstrijd van RCS tegen Jong Ambon 3-1 wordt!

Leiding GezochtHet RCS dameselftal VR1 zoekt een trainer(ster) en leider(ster) voor het nieuwe seizoen. Alle hulp bij de trainingen en wedstrijden van dit enthousiaste dameselftal is welkom! RCS VR1 speelt in de 3e klasse C en het ziet er naar uit dat dit ook seizoen 2017/2018 het geval zal zijn.  Voor informatie en of reacties, Hans Poppe (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of 06-10567469