Welkom bij r c s   Click to listen highlighted text! Welkom bij r c s Powered By GSpeech

Hoofdsponsors

Zilversponsors

RCS Twitter

rmd 8650 20171022 1847733388Het 1e elftal speelde zaterdag 21-oktober thuis tegen Lewedorpse Boys en won met 6-0. Doelpunten dor Marlo Janisse, Mervin Niemansverdriet, Joey Katzenbauer, Nicky Merrienboer en Mourad Azzanaqui. Bekijk de foto's van deze wedstrijd in het fotoalbum hier op de website. RCS 2 speelde een bekerwedstrijd tegen Oostkapelle 3 en verloor met 2-1. RCS VR1 waren vrij.

 

LiamvandenHoovenDeze week en bij de wedstrijd op zaterdag 21-oktober-2017 van RCS 1 tegen Lewedorpse Boys 1 is Liam van den Hooven de Pupil van de week. Liam is een voetballer van 8 jaar oud. Hij gaat naar school op "Het Kompas". Hij zit daar in groep 5b. Toen hij bij RCS kwam spelen zat hij in F5 en op dit moment speelt hij in de JO9-1. Hij speelt daar in de verdediging als "links-back". Zijn favoriete club in Nederland is Ajax en in het buitenland vindt hij FC Barcelona de beste club. De beste speler vindt hij de Argentijnse voetballer Kun Agüero van Manchester City. Liam heeft één grote hobby: Voetbal. Italiaans eten (spaghetti) is voor hem favoriet. Liam wil later heel graag profvoetballer worden. De uitslag bij de wedstrijd van het 1e elftal tegen Lewedorpse Boys wordt volgens hem een doelpuntenfestijn met als uitslag 7-2 (het werd 6-0) !

 

Door de toernooicommissie zijn Toernooienoverzichten 2017-2018 opgesteld van alle verenigingen waarvan een uitnodiging is ontvangen. Elk RCS-team mag deelnemen aan twee toernooien bij andere verenigingen. Deelname aan het eigen toernooi is verplicht mits er voldoende tegenstanders zijn voor je team. Dit is ruim van te voren bekend, zodat mocht het nog tot de mogelijkheden behoren je hierna nog aan een andere toernooi mag deelnemen. Het jeugdbestuur heeft besloten, na overleg met de Toernooicommissie, dat alle aanmeldingen via de Toernooicommissie moeten gaan verlopen, zodat de vereniging op de hoogte is van alle deelnames aan toernooien bij andere verenigingen. 
Het aanmelden voor de toernooien doe je door een e-mail te sturen naar de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Hieronder vindt u de directe links naar de verschillende toernooienoverzichten voor 2017-2018:

Toernooioverzicht JO7
Toernooioverzicht JO9
Toernooioverzicht JO11
Toernooioverzicht JO13
Toernooioverzicht JO15
Toernooioverzicht JO17
Toernooioverzicht JO19
Toernooioverzicht MO13
Toernooioverzicht MO15
Toernooioverzicht MO17

 

 

 

def logo rcsplusxairanijsenSamen met onze club is Xiara Nijsen bezig een team op te starten met kinderen die vallen binnen het Autisme. Kinderen met autisme vallen soms buiten de boot met sporten. Per 1 november wil Xaira Nijsen daar voor voetbal verandering in brengen. Op onze velden in Oost-Souburg beginnen dan de eerste lessen RCS Plus voor zes- tot twaalfjarigen.  Download hier de flyer voor meer info (let op trainingen zijn van 16:30 - 17:30 uur ipv 16:00 uur)

%MCEPASTEBIN%

ledenvergaderingReserveer alvast in uw agenda: Woensdagavond 1-november-2017 wordt de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering gehouden! Aanvang 19:30 uur.


De agenda voor de vergadering kunt u hier bekijken

 

sHeerArendskerke RCS14102017 1Zaterdag 14 oktober 2017 stond de uitwedstrijd tegen ’s-Heer Arendskerke op het programma! Een ploeg die vorig jaar lang meestreed voor de bovenste plaatsen, maar dit seizoen een moeilijke start doormaakt.
Bij RCS weinig veranderingen t.o.v. de vorige wedstrijden. De beginfase was duidelijk voor RCS. ’s-Heer-Arendskerke wist zich geen raad met de snelle aanvallers van RCS die geregeld langs hun tegenstander glipten. Het wachten was op de 0-1 van RCS, maar plots kreeg ’s-Heer Arendskerke een dot van een kans toen RCS balverlies leed en de behendige buitenspeler van ’s-Heer Arendskerke de bal voorgaf, maar de spits de bal helaas voor ’s-Heer-Arendskerke op de lat schoot. RCS was gewaarschuwd en ging weer verder op zoek naar de voorsprong en die kwam sHeerArendskerke RCS14102017 2er ook. Marlo werd dwars door het centrum vrij gespeeld, maar vlak voor de zestienmeterlijn werd hij neergehaald door de laatste man van ’s-Heer Arendskerke. Dit leverde de laatste man een gele kaart op en RCS een directe vrije trap. Mike ging zich hiermee bemoeien. Zijn schot was hard in de hoek en te machtig voor de keeper van ’s-Heer Arendskerke. Eindelijk de verdiende 0-1 voorsprong. RCS bleef de betere ploeg en ’s-Heer Arendskerke kon niet veel anders dan verdedigen. De 0-2 leek een kwestie van tijd. Mervin begon zo rond de middenlijn aan een solo, maar helaas voor hem en RCS belandde zijn schot vanaf de rand van de zestienmeterlijn tegen de onderkant van de lat. Maar zo’n 5 minuten voor de rust was de 0-2 toch een feit, toen Bjorn na een vrije trap geheel vrijstaand in het strafschopgebied van dichtbij de bal kon binnenschieten. RCS vergat zichzelf te belonen om de wedstrijd in het slot te gooien, zodat de rust slechts met 0-2 inging.
sHeerArendskerke RCS14102017 3Na de rust ging RCS in 1e instantie op dezelfde voet verder, maar de bevrijdende 0-3 werd maar niet gescoord en langzamerhand ging ’s-Heer Arendskerke ook weer geloven in een positief resultaat. ’s-Heer Arendskerke ging opportunistisch spelen met lange ballen op de spitsen, zonder daarbij echt tot kansen te komen. Maar helaas ging RCS ook mee in het voetbal van ’s-Heer Arendskerke en kwam hierdoor zelf niet meer aan voetballen toe. Al bleef RCS genoeg mogelijkheden krijgen om de wedstrijd te beslissen. Zo’n 10 minuten voor tijd werd het toch nog spannend toen een speler van ’s-Heer Arendskerke een afvallende bal schitterend op zijn pantoffel nam en daarmee Tim kansloos liet en zodoende de 1-2 op het scorebord bracht. Maar verder liet RCS het niet komen en na het laatste fluitsignaal van de uitstekende scheidsrechter Twiss behaalde het uiteindelijk een verdiende overwinning. Volgende week de thuiswedstrijd tegen Lewedorpse Boys.

Opstelling: Tim, Sven, Bjorn, Mike, Lars (Anwar’85), Nicky, Mourad (Amine’75), Yannik, Joey (Conner’70), Mervin en Marlo Doelpunten: Mike van Schaardenburg en Bjorn Langeveld.

rmd 8331 20171014 1199635794Was jij zaterdag 10-oktober-2017 op de velden bij RCS, dan is de kans groot dat je op een foto staat in het foto-album.

 

jeugdvoetbalopleiding kapelle2017Op vrijdag 3 november zal de landelijke jeugdtrainerscursus in Kapelle plaatsvinden. De opzet is zeer praktijkgericht. Deze unieke avond zal plaatsvinden op het complex van vv Kapelle. Centraal staat het gericht trainen van jeugdspelers. Speciale aandacht zal geschonken worden aan de ontwikkeling van spelers op technisch gebied.
 
Techniektraining is onmisbaar binnen de opleiding van jeugdspelers. Het praktijkgerichte programma omvat net alleen een demo met spelers, maar tevens kunnen de trainers zelf de voordelen van de trainingsaccenten beleven dankzij een training voor de trainers.  Trainers die niet op het veld kunnen mee doen maar willen kijken zijn uiteraard ook welkom.
 

Lees meer...

 

rmd 2410 20170625 1418585857We willen de familiedag 2018 volgens een nieuw concept gaan doen. We hebben het idee opgevat om iedereen eigen teams samen te laten stellen met familie, vrienden, oma, opa, iedereen is welkom. Data en verdere informatie volgt later.
 

 

Vanuit v.v.RCS zijn wij blij u mede te mogen delen dat Sani-Dump Middelburg heeft besloten om een spandoek te sponsoren bij onze vereniging.

Sani-Dump Middelburg zit aan de klarinetweg bij de Mortiere en is met 31 megastores de grootste en snelst groeiende zelfstandige sanitairwinkel van Nederland. Met ruim 21 jaar zijn ze dé aanbieder van luxe sanitair van alle grote merken, zoals: Grohe, Sphinx en Villeroy en Boch tegen absolute bodemprijzen. Betaalbare luxe, zoals zij zelf zeggen. Hun slogan luidt dan ook als volgt: Geen restpartijen of dumpzaak, maar… alle A-merken tegen de laagste prijzen.sani dump logo

Meer informatie vindt u via: www.sanidump.nl

sani dump

Sinds dit seizoen mogen we bij v.v.RCS een nieuwe brons-sponsor toevoegen aan ons lijstje met sponsoren namelijk Krijger & Dieleman makelaars en taxateurs. Krijger & Dieleman is een Vlissings bedrijf gespecialiseerd in oa de verkoop, aankoop, verhuur en taxatie van vastgoed. Jerzy Krijger en Annika Stevens-Dieleman houden de Zeeuwse onroerendgoedmarkt al jaren in beweging. Een frisse kijk op de zaak en een duidelijke, professionele aanpak leveren het door alle betrokkene nodig gewenste resultaat op. Bij hen bent u verzekerd van een betrouwbare partner!

Krijger & Dieleman makelaars | taxateurs is lid NVM, de grootste brancheorganisatie voor makelaars en taxateurs in onroerend goed in Nederland. Het lidmaatschap staat garant voor professionaliteit, betrouwbaarheid en kwaliteit van onze dienstverlening.

Wij zijn bij v.v.RCS natuurlijk erg blij dat we deze nieuwe sponsor mogen verwelkomen. Meer informatie vindt u op: http://www.krijgerdieleman.nl.

krijger dielemankrijger dieleman logo

 

grote clubactieOp dit moment lopen er twee acties bij v.v.RCS waarmee leden geld kunnen inzamelen voor de club. Allereerst is onze lagere jeugd druk bezig met het verkopen van de grote clubactie loten. Er komen al diverse (volle) boekjes terug, goed nieuws! De opbrengst van deze verkoopactie gaat naar nieuwe doeltjes voor diezelfde jeugd. De verkoop verloopt dmv een machtiging, de kinderen hoeven hierdoor niet met geld over straat. Verkochte boekjes kunnen nog ingeleverd worden (in de kantine of bij de trainer) tot 12 december as. Heeft u nog geen loten gekocht en zou u dit wel willen? In de kantine kunt u zich ook voor deze actie opgeven (een lot kost slechts €3,- per stuk).

Ook loopt er een leuke actie bij Jumbo de Boeck. Als u boodschappen heeft gedaan wordt er gevraagd of u meedoet aan de lokale clubactie. U krijgt dan (aan de hand vajumbon het bedrag waarvoor u boodschappen heeft gedaan) bonnetjes die u gelijk in de winkel kunt verbinden aan onze vereniging of thuis via de link op het bonnetje kunt invoeren. In de winkel staat de zuil hiervoor rechts naast de uitgang. Spaart u ook mee? Wij kunnen het geld goed gebruiken voor het realiseren van een pannaboarding op het terrein. Misschien heeft u nog bonnetjes hiervoor thuis of in uw portemonnee, deze kunnen worden verzilverd tot en met zondag 29 oktober as. Doen jullie ook mee? Klik hier voor meer info op de flyer.

 

 

%MCEPASTEBIN%

Finn SchutteDeze week is Finn Schutte de pupil van de week. Hij zal ook aanwezig zijn bij de wedstrijd RCS - Kapelle op zaterdag 7-oktober-2017. Finn is 9 jaar oud. Hij zit op school op de Tweemaster - Kameleon in groep T6. Hij voetbalt bij RCS in JO10-2. Toen hij bij de club kwam begon hij in de F6. Hij speelt meestal links buiten. Zijn favoriete Eredivisieclub is Ajax en de beste Europese club vindt hij Real Madrid. Christiano Ronaldo is zijn grote voorbeeld. Hij is een echte fan. Als hobby heeft Finn voetballen. Zijn favoriet eten is uniek, want hij eet het liefst boerenkoolstamppot. Als beroep wil hij later profvoetballer worden. Finn denkt dat de uitslag bij de wedstrijd RCS - Kapelle 3-1 wordt!

rmd 6656 20171001 1886945848Was jij zaterdag 30-september-2017 op de velden bij RCS, dan is de kans groot dat je op een foto staat in het foto-album.

 

Dani Barcelona outfitDani met de bekerDeze week en bij de competitiewedstrijd RCS - Yerseke die op zaterdag 23-september-2017 werd gespeeld was Dani Sijp pupil van de week! Dani is 8 jaar oud en gaat in Oost-Souburg op school op "het Kompas". Ze zit daar in groep 5B. Vorig seizoen is ze begonnen in de mini’s en nu speelt ze bij RCS in JO9-2. Ze heeft het erg naar haar zin! De beste club (van de wereld) vindt ze Barcelona en haar favoriete speler voetbalt daar ook, Lionel Messi. Wanneer je haar vraagt wat ze het liefst eet, dan antwoordt ze "poffertjes!!". Ze heeft ook hobbies, allereerst voetbal, maar ze vindt Jazzdance ook leuk om te doen. Later wil ze verdedigster in het Nederlands dameselftal worden. Ze denkt dat de uitslag bij de wedstrijd RCS - Yerseke 3-1 wordt. Wij hopen dat ook! (helaas verlies met 0-1 voor RCS)

 

voetbalquizVrijdagavond 24-november-2017 is er alweer de 4e editie van de RCS Voetbalquiz! Je dient je aan te melden als duo, waarbij 1 persoon ouder dan 16 jaar moet zijn. Ook moet minstens één van de twee lid zijn van RCS. Deelname is gratis! Aanmelden dient door een mailbericht te zenden naar Yordi Nijland op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. De quiz begint om 19.30 uur en inloop is mogelijk vanaf 19.00 uur.

Op 4 en 5 september jl.  speelden de JO13-1, JO15-1, JO17-1 en JO19-1 teams van R.C.S., Zeelandia Middelburg en Walcheren een onderlinge halve competitie met elkaar. 
Alle uitslagen van de twee avonden werden traditiegetrouw bij elkaar opgeteld. Op de maandagavond was Walcheren het sterkst bij de JO19-poule en R.C.S. bij de JO17-poule. Op de dinsdagavond was Walcheren het sterkst bij de JO15-poule en was Zeelandia Middelburg met overmacht de sterkste bij de JO13-poule. 
Alles bij elkaar opgeteld werd R.C.S. derde met 10 punten, Zeelandia Middelburg tweede met ook 10 punten, maar een beter doelsaldo. 
Walcheren behaalde 15 punten en ging als winnaar met de wisselbeker naar huis en mag deze volgend seizoen weer verdedigen.

Digitale spelerspassen en het mobiel digitaal wedstrijdformulier

De KNVB heeft besloten afscheid te nemen van de plastic spelerspassen. Met ingang van het seizoen 2017/2018 gaan we gebruik maken van de digitale spelerspas. Tegelijkertijd zal het Digitale Wedstrijdformulier (DWF) vervangen worden door het Mobiel Digitaal Wedstrijd Formulier (mDWF)

Het invullen van het wedstrijdformulier zal voortaan uitsluitend met de wedstrijdzaken-app van de KNVB mogelijk zijn. Deze wedstrijdenzaken-app is nu al te downloaden via de Apple-store (iOS) of via de Playstore (Android). Windows is niet mogelijk. Het inloggen op de app gaat via het emailadres welke je hebt opgegeven bij onze ledenadministratie. Controleer dus tijdig of dat het emailadres juist is!

 

 

Lees meer...

trainingsballenDe indeling van de trainingen op de velden van het sportpark voor het nieuwe seizoen 2017-2018 is aangepast. Het laatste versie van dit trainingsschema kunt u hier bekijken. Het trainingsschema is ook te raadplegen via het menu - clubinfo. Met vragen kun je terecht bij Wim Priem (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

organisatieIn het nieuwe seizoen zijn een aantal organisatorische wijzigingen doorgevoerd. De belangrijkste wijzigingen zijn, om het takenpakket voor de jeugdsecretaris te verlichten en duidelijke communicatielijnen te handhaven en onderhouden richting gemeente, KNVB en binnen onze vereniging. Dit houdt in dat Wim Priem als secretaris de contactpersoon is namens onze vereniging voor de gemeente en KNVB. O.a. oefenwedstrijden, velden, elftalopgaves, wedstrijdzaken lopen via Wim.

De weekbrief heeft een vernieuwing ondergaan en zal voortaan door Patrick Duinkerke beheerd worden. Hij wordt ook verantwoordelijk voor de veld- en kleedkamerindeling.

Onze jeugdsecretaris Willy Spaeter zal zich bezighouden met het regelen van scheidsrechters voor de wedstrijden op zaterdag, gastheer in de bestuurskamer op zaterdagmorgen, aanspreekpunt voor de jeugdscheidsrechters, Sportlink gerelateerde zaken en het regelen van scheidsrechterscursussen en spelregeltoetsen.

Verder neemt Evert Swart het Groepsleiderschap van de JO13-teams over van Hans van Eenennaam.

 

De voorlopige indelingen van de teams voor het komend seizoen zijn aangepast. Indelingen van de JO10-11-13-15-17-19, zat 3 en MO-teams zijn bijgewerkt. 

In de komende weken kan het nog voorkomen dat er wijzigingen komen. Houd daarom de site in de gaten. Als er wijzigingen zijn doorgevoerd, dan wordt dit ook vermeld.

Klik op de bijgevoegde link en je komt bij de voorlopige indelingen van de verschillende leeftijdscategorieën.

Voorlopige indelingen 2017-2018

 

wedstrijdzaken appvoetbalnl appVoor alle leden is het belangrijk om een mailadres geregistreerd te hebben bij RCS (en daarmee ook bij de KNVB). Dit mailadres wordt namelijk gebruikt om toegang te krijgen tot de vernieuwde Voetbal.nl-app en de Wedstrijdzaken-app waar alle leden, fans en toeschouwers gebruik van kunnen maken voor standen, uitslagen, programma’s, vrijwilligerstaken, kleedkamerindeling en nog veel meer. De leden waar we nu geen mailadres van hebben, worden telefonisch benaderd. Mocht je twijfelen welk mailadres geregistreerd staat, informeer dan via een mailbericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van je voornaam, achternaam en geboortedatum.

De Wedstrijdzaken en Voetbal.nl apps zijn te downloaden via de Play Store en de App Store 

 

SportpointdeBieU kunt de voetbalfolder van Sportpoint de Bie nu ook hier downloaden! Alle leden van v.v. RCS krijgen 10% korting!

 

gezochtRCS JO19-2, uitkomend in de derde klasse, zoekt voor komend seizoen een leider(s) en trainer(s). Wie wil of willen deze enthousiaste groep begeleiden, zodat ze kunnen trainen en hun wedstrijden kunnen spelen. Voor informatie en reacties, Nando Pfaff, TC-junioren, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Leiding GezochtHet RCS MO13-1 team (7-tal) zoekt een trainer(ster) en leider(ster) voor het nieuwe seizoen.  Voor informatie en of reacties, Hans Poppe (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of 06-10567469
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech