Welkom bij r c s   Click to listen highlighted text! Welkom bij r c s Powered By GSpeech

Hoofdsponsors

RCS Twitter

 

RCSNoormannen20042019 1RCSNoormannen20042019 2Op zaterdag 20-april-2019 speelde RCS 1 op ons sportpark tegen Noormannen 1 uit Westkapelle. Deze wedstrijd werd door ons eerste elftal gewonnen met 7-3 en doelpunten door Dani van Dijk 3x, Yordi Nijland 2x, Yannik Taniwel en Morad Bobouh.

fifatoernooi2019Op zondag 19 mei organiseert de Activiteitencommissie voor alle leden vanaf de O8 het eerste RCS-FIFA PS4 toernooi. Dit RCS FIFA toernooi is alleen voor leden.

 

's-morgens is dit voor O8 t/m O13.

's-middags voor O15 t/m senioren.

fifatoernooi2019 2

Iedere deelnemer speelt eerst poulewedstrijden. Daarna komen de finaleronden. Dit om zo toe te werken naar "Wie is de beste FIFA speler van RCS?"

 

Deelname op basis van inschrijving en akkoord gegeven op betaling van het inschrijfgeld bij binnenkomst. Er kunnen maximaal 40 deelnemers meedoener dagdeel. Dus in totaal kunnen er 80 deelnemers inschrijven! Vol=Vol...

 

Dus schrijf je snel in via de volgende link: Inschrijfformulier FIFA-PS4 toernooi RCS

 

Wil je zien wie er zich nog meer hebben ingeschreven klik dan op de volgende link: Overzichtslijst inschrijvingen FIFA-PS4 toernooi RCS

Op zondag 19 mei organiseert de Activiteitencommissie voor alle leden vanaf de O8 het eerste RCS-FIFA PS4 toernooi.

Dit RCS FIFA toernooi is alleen voor leden.

's-morgens is dit voor  O8 t/m O13.

's-middags voor  O15 t/m senioren.

Iedere deelnemers speelt eerst poulewedstrijden. Daarna komen de finaleronden.

Dit om zo toe te werken naar "Wie is de beste FIFA speler van RCS?"

Deelname op basis van inschrijving en akkoord gegeven op betaling van het inschrijfgeld bij binnenkomst.

Er kunnen maximaal 40 deelnemers meedoen. Dus schrijf je snel in via de volgende link: Inschrijfformulier FIFA-PS4 toernooi RCS

Wil je zien wie er zich nog meer hebben ingeschreven klik dan op de volgende link: Overzichtslijst inschrijvingen FIFA-PS4 toernooi RCS

 
 
 
 
 
 
 
 
De festiviteiten voor het 90-jarig jubileum zullen plaatsvinden op 
zaterdag 15-juni-2019.
 
Het 90-jarig jubileum staat in het teken van een reünie voor leden en oud-leden!

 

Dagprogramma:

 

13.00 – 13.30 uur:   Opening

 

13.30 – 17.00 uur:            
Veld 1 : 7x7 toernooi (vanaf JO17)

Veld 2 : Qui-Vive voetbalparty (voor alle leeftijden)

Strookje : Foodtrucks, springkussens, ballonnenclown, schmink, photobooth

 

19.00 – 20.00 uur:  Receptie

 

20.00 – 01.00 uur: 
Feestavond met liveband Epic met muzikanten van The Voice of Holland en De Vrienden van Amstel Live (www.epicband.nl)

 

Link voor inschrijven “Voetbalparty-> Inschrijfformulier Voetbalspektakel

Wil je zien wie er nog meer allemaal gaan meedoen met het “Voetbalspektakel”?  
Via deze link kan je dit zien: Overzichtslijst inschrijvingen Voetbalspektakel

 

Link voor inschrijven 7x7 Jubileumtoernooi -> Inschrijfformulier 7x7 Jubileumtoernooi
Wil je zien wie, met welke teams, er nog meer allemaal gaan meedoen met het 7x7 Jubileumtoernooi?  
Via deze link kan je dit zien: Overzichtslijst inschrijvingen 7x7 Jubileumtoernooi

%MCEPASTEBIN%

QuintenSchuurmanDeze week en bij de wedstrijd van het eerste elftal tegen vv Noormannen op zaterdag 20-april-2019 was Quinten Schuurman de pupil van de week. Hij is 11 jaar en zit op De Burcht-Rietheim in groep 7. Quinten speelt bij RCS in JO11-3 en speelt in de verdediging of op het middenveld. Zijn favoriete club in Nederland is Feyenoord. Favoriete speler is Jens Toornstra. Zijn grootste hobby is voetballen. Lievelingseten van Quinten is friet.. Hij wil later voetbalmakelaar worden! Hij denkt dat de uitslag bij RCS-Noormannen, 2-1 wordt voor RCS.

 

Naam
Lev Eversdijk


Leeftijd 
6 jaar


School en groep
Tweemaster-Kameleon, groep 3


Team waarin je speelt en trainers
JO7-1 & 2, ik krijg trainen van mijn vader en van mijn opa.


Favoriete club
RCS en Ajax in Nederland
In het buitenland is dat Barcelona.


Favoriete speler
Bij Ajax Frenkie de Jong en bij Barcelona Lionel Messi.
Bij RCS zijn dat Yordi Nijland en Tim Blind.


Hobby 
Buitenspelen en voetballen.


Lievelings eten 
Pizza


Wat wil je later worden
Bioloog en TV presentator, net als Freek Vonk.


En wat word de uitslag
Ik denk 4-0 voor RCS; Tim houdt de nul en Yordi scoort 2x!

Met grote verslagenheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van Vincent Verstegen, Vincent was een aantal seizoenen trainer van ons meisjes-team MO13. Wij wensen Linda, kinderen en familie veel sterkte met het verwerken van dit verlies. 

Hij maakt naast zijn studie graag tijd voor voetbal. Als supporter, als speler bij het 2e elftal van RCS, maar ook als trainer van de JO13-1. Hij vindt het belangrijk dat de jongens zich ontwikkelen en probeert daar samen met Tim Blind en Anton Nooijen alles aan te doen en krijgt daar zelf ook weer energie van. Lees hieronder het interview met Dennis de Waal.

 

Dennis de WaalStel jezelf kort even voor

Ik ben Dennis de Waal, 21 jaar oud en woonachtig in Vlissingen. Ik zit in mijn laatste jaar van mijn opleiding MBO niveau 4 Werktuigbouwkunde. Op dit moment loop ik stage bij Vandenende Machinebouw.

 

Wat is jouw rol als vrijwilliger bij RCS?

Ik train samen met Tim Blind en Anton Nooijen de JO13-1. Ik vind dit erg leuk en haal hier veel plezier en energie uit. 

 

Wat maakt vrijwilliger zijn bij RCS zo leuk?

Dat die jongens zich ontwikkelen vind ik het mooist, dat je ze in een seizoen ziet groeien als voetballer en als mens.

Lees meer...

LevEversdijk pupilDeze week en bij de wedstrijd van het eerste elftal tegen vv Vlissingen op zaterdag 6-april-2019 was Lev Eversdijk de pupil van de week. Lev is 6 jaar en zit op de Tweemaster-Kameleon in groep 3. Lev speelt bij RCS in JO7-1 & 2 en krijgt trainen van zijn vader en zijn opa. Zijn favoriete clubs in Nederland zijn RCS en Ajax! In het buitenland is dat Barcelona. Favoriete speler is Frenkie de Jong van Ajax en bij Barcelona is dat Lionel Messi. Bij RCS zijn dat Yordi Nijland en Tim Blind. Lev zijn hobby's zijn buitenspelen en voetballen. Lievelingseten van Lev is pizza. Hij wil later bioloog en TV presentator worden, net als Freek Vonk. Hij denkt dat de uitslag bij RCS-Vlissingen, 4-0 wordt voor RCS; Tim houdt de nul en Yordi scoort 2x!

 

Naam
Lev Eversdijk


Leeftijd 
6 jaar


School en groep
Tweemaster-Kameleon, groep 3


Team waarin je speelt en trainers
JO7-1 & 2, ik krijg trainen van mijn vader en van mijn opa.


Favoriete club
RCS en Ajax in Nederland
In het buitenland is dat Barcelona.


Favoriete speler
Bij Ajax Frenkie de Jong en bij Barcelona Lionel Messi.
Bij RCS zijn dat Yordi Nijland en Tim Blind.


Hobby 
Buitenspelen en voetballen.


Lievelings eten 
Pizza


Wat wil je later worden
Bioloog en TV presentator, net als Freek Vonk.


En wat word de uitslag
Ik denk 4-0 voor RCS; Tim houdt de nul en Yordi scoort 2x!


Charmayne Holslag

AbderrahmaneElGauadiDeze week en bij de wedstrijd van RCS 1 tegen Veere op ons sportpark was Abderrahmane EL Gauadi de Pupil van de week. Abderrahmane is 9 jaar oud en zit in Oost-Souburg op school in het Kompas. Hij zit in groep 5. Hij speelt bij RCS in JO9-2. Favoriete club van Abderrahmane in Nederland is Feyenoord en in het buitenland vindt hij het beste team FC Barcelona. Hij heeft geen profvoetballer als favoriet. Zijn grootste hobby is voetballen. Abderrahmane eet het liefst Sperziebonen! Hij wil later een beroemde speler worden. Hij denkt dat de uitslag van de wedstrijd bij RCS - Veere 4-1 wordt.

 

 Afgelopen weken ontvingen wij een 2-tal uitnodigingen van de KNVB. Wij zijn er trots op dat de volgende spelers zijn uitgenodigd voor selectiewedstrijden van Jeugdplan Nederland regio Zuid.

 

Mats Jonckman en Dean van Lieshout uit de JO11-1 

MatsJonckmanenDeanvLieshoutDeze jongens hebben afgelopen weken al een aantal selectietrainingen met nog 40 andere jongens uit de regio gedaan en zijn nu doorgestoten naar de laatste 20 (18 spelers en 2 keepers). Deze groep zal met de regioselectie een tweetal oefenwedstrijden spelen tegen JVOZ.

Deze wedstrijden worden gespeeld op dinsdag 12 maart en 19 maart. Namens RCS wensen wij Mats en Dean veel succes met de komende wedstrijden.

Lees meer...

WilcoDuvekotDeze vrijwilliger heeft samen met zijn gezin een heel groot hart voor RCS. Als jeugdcommissielid en als keepertrainer is hij vaak bij de club te vinden, maar ook om zijn zoontjes te zien voetballen natuurlijk of iets te drinken in de kantine waar zijn vrouw geregeld een handje helpt. Deze keer geven we het woord aan Wilco Duvekot.

 

Stel jezelf kort even voor: Ik ben Wilco Duvekot, 37 jaar, getrouwd met Marianne, vader van Robin en Dennis en ik werk alweer 19 jaar bij de McDonald's in Middelburg.

 

Wat is jouw rol als vrijwilliger bij RCS? Bij RCS verzorg ik de keeperstraining voor de jeugd van 8 tot en met 17 jaar. Ook zit ik voor de leeftijdscategorie JO5, JO7 en JO8 in de jeugdcommissie. In 2015 ben ik “gestart” bij RCS als leider van de F6 waar Robin toen speelde. Toen Dennis ook ging voetballen moest ik mijn aandacht gaan verdelen.

 

Wat maakt vrijwilliger zijn bij RCS zo leuk? Ik vind het erg leuk om met de jeugdkeepers bezig te zijn. Lekker samen trainen, waar nodig advies geven en natuurlijk de getrainde onderdelen terug te zien in de wedstrijden.

 

Wat is je mooiste/leukste/ontroerendste herinnering aan RCS? Mijn leukste momenten bij RCS zijn toch wel de wedstrijden dat de jongens (Robin en Dennis) moeten spelen. Ik vind het heerlijk om het plezier van hun gezicht te zien stralen.

Lees meer...

LarsRietveld pupilDeze week en bij de wedstrijd van RCS 1 tegen vv 's Heer-Arendskerke 1 was Lars Rietveld de pupil van de week. Lars is 11 jaar oud en gaat in Kapelle naar school. Hij zit in groep 7 JO11-3 waar zijn broer Jesse trainer is. Zijn favoriete club is Ajax natuurlijk en zeker na zo'n wedstrijd als tegen Real Madrid, met een overwinning in de Champions League. Favoriete speler vindt hij Hakim Ziyech. Zijn favoriete bezigheden zijn voetballen en buiten spelen met zijn vriendjes uit de buurt. Lievelingseten van Lars is friet met lekker géén mayonaise! Wat hij later wil worden weet hij nog niet zo goed. De uitslag van de wedstrijd zaterdag 9-maart-2019: 3-1 voor RCS natuurlijk.

 


Plaatsjesboek2019 aftrap

 

Ryan DoesburgDeze week en bij de wedstrijd van ons 1e elftal op zaterdag 23-februari-2019 was Ryan Doesburg de pupil van de week! Ryan is 6 jaar, hij gaat op school in Vlissingen op de Wissel en zit in  groep 3A. Bij RCS speelt hij bij de pupillen in JO8-3 als middenvelder. Zijn favoriete club is RCS hij vindt zijn ome Jelle (van den Nieuwenhuizen) de beste voetballer van Nederland! Favoriete club in het buitenland vindt hij Barcelona. Ryan eet het liefst pizza's. Sportieve hobby's heeft hij, want hij houdt erg van voetballen en zwemmen. Later wil hij vlogger worden. Ryan hoopt dat de uitslag van de wedstrijd RCS-GPC 3-2 wordt. (het werd 4-0!)

 

Yerseke JeugdwedstrijdvdwkJO8 1 18022018Zaterdag 16 februari vond in Yerseke de eerste 'jeugdwedstrijd van de week' in 2019 plaats. Reeds enkele seizoenen extra aandacht voor het jeugdvoetbal in de regio Reimerswaal en Kapelle. Deze keer was de keuze gevallen op Yerseke JO8-1 met als tegenstander RCS JO8-2. Lees het stukje in de Reimerswaalse & Kapelse Bode.

RCSVR1zoekt spelersOns 1e dameselftal is dringend op zoek naar nieuwe spelers. Heb je interesse om in dit ontzettend gezellige team (4e klasse) te voetballen of ken je iemand die geïnteresseerd is? Neem dan contact op met onze Coördinator Vrouwenvoetbal, Hans Poppe telnr. 06-10567469 of zend een e-mail naar -> Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lokale sportheldenKlanten van Jumbo Oost-Souburg ontvangen bij € 15,-* aan boodschappen een setje met VV RCS-sportplaatjes gratis. Vraag aan familieleden en kennissen of ze ook voor je willen sparen. Op deze wijze wordt het vrij eenvoudig om alle verschillende plaatjes bij elkaar te sparen.

 

Sparen en bewaren in het unieke VV RCS-verzamelalbum

Alle 522 sportplaatjes kunnen bewaard worden in het speciaal voor VV RCS ontworpen sportplaatjes verzamelalbum. Ieder individueel gefotografeerd lid krijgt een gratis verzamelalbum verstrekt! Deze gratis albums zijn via de leiders op de vereniging verspreid. Zorg dat je het album tijdig in je bezit hebt, zodat je vliegend van start kan gaan met het sparen van alle plaatjes van VV RCS. Overige leden en geïnteresseerden kunnen het album aanschaffen bij Jumbo Oost-Souburg.

 

Namens het bestuur van VV RCS en Jumbo Oost-Souburg, veel spaarplezier toegewenst!

* exclusief tabak en emballage

 

 

 

 

 

Merchandise2019

 

dranken kantineBeste Leden, vanaf heden zijn de kantineprijzen van diverse producten aangepast, dit om de gezonde financiële huishouding die wij hebben te kunnen behouden. Deze maatregel hebben wij reeds gemeld in de Algemene Leden Vergadering. De stijging van de prijzen heeft meerdere oorzaken:

  • De afgelopen jaren hebben wij geen prijsstijgingen doorgevoerd terwijl de inkoopprijzen wel zijn opgelopen.
  • Daarnaast worden we per 1 januari 2019 geconfronteerd met een aanpassing van het lage btw tarief van 6 naar 9%.  

Een leuk bericht is dit natuurlijk niet, maar wij vertrouwen op jullie begrip voor deze maatregelen.    Het bestuur

 

rmd 7130 20190204 1339776423Voetbalde jij zaterdag 2-februari-2019 op de velden bij RCS, dan bestaat de kans dat je op de foto staat in ons foto-album hier op de website!

Het RCS Darttoernooi vond plaats op zaterdagavond 26-januari-2019. Darts2019 1Na leuke poule wedstrijden werd de stand opgemaakt en konden we aan een verrassende winnaars en verliezersronde beginnen. Ook daar waren verrassende uitslagen te zien, waardoor in de verliezersronden Marco De Poorter en Dennis van Lomwel de finale mochten gooien, waar de laatst genoemde won met 4-1! In de winnaarsronde finale stonden Rini Menheere en Herman Bekker tegenover elkaar, laatst genoemde wist bij de stand van 4-4 met een 121 finish op de bull de toernooi winst binnen te halen. Een zeer geslaagde avond, met dank aan Sport Centre Souburg voor de dartprijzen

Klaverblad Verzekeringen Jeugdtoernooi logo 201912019 is het 90-jarig jubileumjaar van onze vereniging! Net als de afgelopen jaren houden wij ook weer ons traditioneel Klaverblad Verzekeringen Jeugdtoernooi. Dit ook met een feestelijk randje, want het is de 5e editie.

Wij nodigen dan ook graag alle jeugdteams uit t/m O17 van alle verenigingen.

In alle categorieën zijn bekers voor de deelnemende teams per poule en op zaterdag is het traditioneel de pupillendag en zijn er nog een aantal andere activiteiten. Dit jaar is het op vrijdag 14 juni de meisjesavond. We streven naar poules van 5 teams. De exacte aanvangstijden volgen later.

 

Vrijdagavond 14 juni 2019

MO13, MO15 en MO17 teams

Vrijdagavond 21 juni 2019

JO13 (alle klassen) en JO15 (3e, 4e, 5e) teams

Zaterdag 22 juni 2019

’s-Morgens: JO7, JO8, JO9-teams

’s-Middags: JO10, JO11 teams

’s-Avonds:  JO15 (hfd, 1e) en JO17 (alle klassen) teams

De Toernooicommissie verzoekt u in te schrijven voor 15 mei 2019. Inschrijven gaat d.m.v. deze link. Inschrijfformulier Klaverblad Verzekeringen Jeugdtoernooi 2019. Hierbij wordt u gevraagd een aantal gegevens in te vullen.

Deelname op volgorde van inschrijving. U krijgt een bevestiging per mail van uw inschrijving. Mocht het toernooi vol zitten, dan krijgt u hier ook bericht van.

Via de link Overzicht inschrijvingen Klaverblad Verzekeringen Jeugdtoernooi 2019 kan u zien of uw inschrijving is binnengekomen en welke teams en verenigingen hieraan deelnemen. Download het pamflet hier

Met vriendelijke groet, namens de Toernooicommissie van de v.v. R.C.S.

 

 

ilonastouthamerIlona heeft aan de technische commissie en hoofdbestuur aangeven dat zij aan het einde van dit seizoen gaat stoppen als trainer van de 2e selectie zaterdag. Wij bedanken Ilona voor de prettige en plezierige samenwerking in de afgelopen twee seizoenen. De technische commissie en hoofdbestuur gaan op zoek naar een nieuwe trainer voor de 2e selectie zaterdag.

Als je zo de afgelopen interviews bekijkt, zou je denken dat RCS geen vrouwelijke vrijwilligers heeft. Niets is minder waar!

 

Deze keer geven we het woord aan een vrijwilligster die al jaren heel veel voor de club en vooral voor de jeugd betekent. Als lid van de activiteitencommissie, maar ook als trainster van diverse jeugdelftallen in de afgelopen jaren, draagt ze zeker haar steentje bij. Goed voorbeeld, doet goed volgen is in haar geval helemaal waar. Haar vader Ko van Eijkeren is ook al jaren betrokken bij RCS. Lees hieronder het interview met Sandra El-Kadouri.

foto Sandra 

Stel jezelf kort even voor Ik ben Sandra El-Kadouri en ik ben 47 jaar. Ik woon samen met mijn man Youssef en onze zoon Yassine in het fijne Oost-Souburg. Ik ben inmiddels alweer 27 jaar werkzaam bij de Albert Heijn in het centrum van Middelburg (voorheen Maxis en Konmar).

Toen mijn zoon bij de RCS jeugd is gaan voetballen ben ik begonnen als vrijwilligster. Inmiddels ben ik alweer zo’n 17 jaar actief in de activiteitencommissie en heb ik diverse jeugdteams getraind, gecoacht en begeleid. Ik vind het belangrijk dat kinderen het naar hun zin hebben en met plezier komen voetballen. Ik vind het vooral mooi om te zien wat voor ontwikkeling de kinderen doormaken. Naast het trainen/coachen en begeleiden van jeugdelftallen haal ik veel energie en plezier uit het organiseren van activiteiten. De activiteiten zijn gericht op de jeugd, maar om deze activiteiten financieel mogelijk te kunnen maken houden wij een aantal bingo’s per jaar voor zowel leden als niet leden. Leuk om op deze manier ook andere mensen bij de club te betrekken en ze een leuke avond te kunnen bieden. Het versieren van de kantine kan hierbij natuurlijk niet ontbreken. Vaak samen met m’n vader Ko van Eijkeren die ook vrijwilliger is bij RCS.

Lees meer...

 

LucMartensNa de aanstelling van Cees Houtepen als hoofdtrainer, kan het bestuur verheugd mededelen, dat Luc Martens de nieuwe assistent wordt van Cees voor het seizoen 2019/2020. Luc is momenteel trainer van RCS JO19-1 en 22 jaar oud. Het bestuur ziet in de samenwerking tussen Cees en Luc een ideale combinatie om de jonge en talentvolle 1e selectie verder te vormen. Wij wensen Luc veel plezier in deze nieuwe uitdaging.

 

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech