Welkom bij r c s   Click to listen highlighted text! Welkom bij r c s Powered By GSpeech

Hoofdsponsors

RCS Twitter

Dinsdag 11 december 2018 werd op ons sportpark tegen RBC een bekerwedstrijd gespeeld. Helaas verlies voor ons 1e elftal met een eindsand van 3-4. Doelpunten voor RCS door Hicham Azzanagui en Mourad Azzanagui (2x)

KlaverbladVerzekeringen horizontaal 200Beste jeugdleden, leiders, trainers, ouders, verzorgers, familie, vrijwilligers...

Inschrijven verlengt tot 17 december a.s.
De Toernooicommissie van vv RCS nodigt jullie uit tot het deelnemen (voetballen, begeleider of scheidsrechter zijn) aan onze jaarlijks Klaverblad Verzekeringen Eindejaarszaaltoernooi.

 

Voorlopige indeling:

 

Zaterdag 29 december

’s-Morgens: JO10 en JO11-pupillen

’s-Middags: MO13-15-17 en JO17 (1e jaars) en JO15-junioren

’s-Avonds: JO17 (2e jaars) en JO19-junioren

 

Zondag 30 december

’s-Morgens: JO8 en JO9-pupillen

’s-Middags: JO7-pupillen, JO13-pupillen

 

Locatie: Sporthal de Belt in Oost-Souburg

 

Je kan je aanmelden via de volgende links. Je komt dan bij een formulier terecht waar je je gegevens kan invullen. Om het weer tot een succes te maken willen we graag ook weer een beroep doen op vaders, moeders, opa’s, broers, zussen en jeugdleiders om de teams te begeleiden, maar ook voor scheidsrechters om de wedstrijden te fluiten. Hiervoor is ook een link. Het werkt op dezelfde manier.

 

De link voor je als speler/speelster aan te melden: Inschrijfformulier speler/speelster

 

De link voor in te schrijven als begeleider/begeleidster: Inschrijfformulier begeleider/begeleidster

 

De link om als scheidsrechter in te schrijven: Inschrijfformulier scheidsrechter

 

Mocht het niet lukken om via de link in te schrijven, druk dan op de CTRL-knop en klik met de muis op de link. Lukt dit ook niet dan mag je ook een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld hierbij wel je naam, welk team je speelt, je email-adres en je telefoonnummer of dat van je ouders/verzorgers.

 

De exacte speeltijden worden later bekend gemaakt. 

 

Overzicht inschrijvingen spelers en speelsters

Overzicht inschrijvingen begeleiders

Overzicht inschrijvingen scheidsrechters en spelbegeleiders

 

 

Met vriendelijke groet, namens de Toernooi commissie van de v.v. R.C.S.

Helena Maljaars, Raymond Butz en Hans van Eenennaam

RCS Kapelle08122018 1Na de twee winstpartijen tegen Kruiningen en Noormannen stond vandaag de wedstrijd tegen Kapelle op het programma. Kapelle is een goed voetballende ploeg die ook altijd in de bovenste regionen van de 3e klasse bivakkeert. Helaas was topschutter Yordi Nijland vorige week geblesseerd uitgevallen en nog niet in staat om vandaag te spelen.

RCS startte furieus en binnen twee minuten lag de 1-0 in het netje. Op links glipte Lars door de verdediging en zijn schot vanaf de zestienmeterlijn kon nog net door keeper Niels RCS Kapelle08122018 2Zoutewelle van Kapelle gekeerd worden, maar de rebound was voor Morad 1-0. En binnen vijf minuten stond het 2-0 toen Stefan op rechts iedereen te snel af was en zijn voorzet door Morad werd binnen getikt 2-0. Hierna kreeg Morad nog een opgelegde kans na een prima actie van Mourad. Helaas kopte Morad niet zijn 3e en dus een hattrick binnen, maar kopte hij over.

RCS speelde de eerste 20 minuten prima voetbal en Kapelle had hier niets tegen in te brengen. Na deze fantastische opening kwam Kapelle ook beter in de wedstrijd, maar men had een foutje van Tim nodig om de aansluitingstreffer te scoren. Tim pakte een voorzet vanaf de zijkant, maar liet de bal los. Reinier Goedemondt was er als de kippen bij om de 2-1 binnen te tikken. Kapelle rook bloed en met het voordeel van de wind ging Kapelle op jacht naar de gelijkmaker. En vlak voor rust viel deze ook, toen een speler op links in buitenspelpositie mocht doorgaan en zijn voorzet van dichtbij door Rob Schalkoort werd binnen geschoten 2-2. Dit was ook tevens de ruststand.

In de 2e helft was het voetbal van veel mindere kwaliteit dan in de 1e helft. Voor Remco was zijn comeback, na langdurig blessureleed, van korte duur. Vlak voor rust was hij ingevallen en vlak na rust kon hij het veld al weer verlaten met een dik oog na een luchtduel. RCS probeerde uit alle macht de drie punten in Souburg te houden en had hier ook het meeste recht op. Maar twee opgelegde kansen werden gemist. In de 70e minuut valt de bal uit een corner voor de voeten van Morad, maar in plaats van de bal in het doel te schuiven, schuift hij de bal naast. En in de 80e minuut krijgt Nicky na een prima aanval de kans op 3-2, maar zijn inzet van dichtbij wordt door Niels Zoutewelle prima gered. Na 90 minuten en nog wat blessuretijd fluit scheidsrechter Simonse voor het einde van de wedstrijd. Helaas onnodig 2 punten verloren. Wel positief is te vermelden, dat RCS de wedstrijd beëindigde met vier JO19-1 spelers (Gyon, Dyllan, Dany en Wesley).

Komende dinsdag 11 december speelt RCS voor de beker tegen RBC Roosendaal en komende zaterdag de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen VC Vlissingen.

Opstelling: Tim Blind, Sven van Rosevelt (Remco Felius’37, Dany van Dijk ’53), Mike van Schaardenburg, Gyon Bentschap Knook, Lars van Rosevelt, Yannik Taniwel, Nicky van Merrienboer, Mourad Azzanagui, Morad Bobouh (Wesley de Smit’83), Dyllan Davidse en Stefan van Neutigem.

Doelpunten: Morad Bobouh 2x

Kerstbingo2016bingoOp vrijdag 14-december-2018 is er weer een gezellige KERSTBINGO bij v.v. RCS in het clubgebouw. Ook dit keer zijn er weer mooie prijzen, 2 superrondes en een loterij. Kaarten € 5,00. De deuren openen om 18.45 uur, waarna de bingo start om 19.30 uur. Kantine goed bereikbaar! Iedereen is welkom, ook niet-leden!

RCS Kapelle08122018 2RCS Kapelle08122018 3Zaterdag 8-december-2018 werd door ons 1e elftal op ons sportpark gevoetbald tegen Kapelle. Deze competitiewedstrijd werd met 2-2 gelijk gespeeld. Doelpunten voor RCS werden allebei gemaakt door Morad Bobouh. Het 2e elftal was afgereisd naar 's-Gravenpolder om tegen Apollo 2 te spelen. Deze wedstrijd werd door RCS 2 gewonnen met 0-4. RCS VR1 kregen op ons sportpark de koploper in de 4e klasse, Zeelandia Middelburg VR1, op bezoek. Deze wedstrijd werd door onze dames met 1-2 verloren. 

LiamSchutteDeze week en bij de wedstrijd van ons 1e elftal tegen Kapelle op zaterdag 8-december-2018 was Liam Schutte de pupil van de week. Liam is 8 jaar en gaat op school naar basisschool "de Tweemaster" in Oost-Souburg. Hij zit daar in groep 5. Hij heeft bij RCS drie weken in de mini’s gespeeld en is toen als heel snel overgezet naar de F4 bij zijn broer Finn! Zijn favoriete club in Nederland is AJax en in het buitenland is Paris Saint Germain zijn favoriete team. De beste speler in het buitenland is volgens Liam, Neymar da Silva Santos van PSG. In Nederland vindt hij Donny van de Beek de beste! Liam heeft eingelijk maar een groet "hobby" en dat is voetballen. Zijn lievelingseten is loempia. Liam wil later Profvoetballer worden. Hij denkt dat de uitslag zaterdag RCS-Kapelle 2-1 wordt. (red: het werd 2-2)

 

rmd 4918 20181205 1412110667Vorige week werd er in de slotfase met 3-2 van Kruiningen gewonnen. Vooral het voetbal in de eerste helft zag er goed en verzorgd uit. Zou RCS dit ook een hele wedstrijd kunnen tegen Noormannen? Bij Noormannen staat Marlo Janisse in de spits. Hij scoorde vorig jaar zijn doelpunten in het shirt van RCS. Bij RCS was Morad licht geblesseerd. Hij werd vervangen door Gyon waardoor er een aantal verschuivingen plaatsvonden in het elftal.

 

Op een goed, maar zwaar veld met regen en wind begon RCS aan de wedstrijd tegen de Noormannen. Noormannen liet RCS de wedstrijd maken en zakte halverwege de eigen helft in. Het was RCS die de eerste kansen kreeg. Zowel via de rechter als linkerkant kreeg RCS ruimte om rmd 4982 20181205 1809376036tussen de linies te voetballen. Yordi kwam na een kwartier spelen een teenlengte te kort om een strakke voorzet van Lars binnen te tikken. Noormannen probeerde af en toe gevaarlijk worden in de omschakeling. Tijdens corners en vrije trappen was het opletten geblazen voor RCS. In de 20e minuut was het Mourad die de 0-1 op het scorebord had moeten zetten. Zijn schot hobbelde helaas langs de verkeerde kant van de paal. De rest van de eerste helft veranderde het spelbeeld niet. Toch was het Noormannen dat vlak voor rust op 1-0 kwam. Een afgeslagen corner werd snoeihard in de verre kruising geschoten. Zo ging RCS de rust in met een 1-0 achterstand.

 

rmd 5195 20181205 1706635377De 2e helft ging RCS direct opzoek naar de gelijkmaker. Via een aanval over de rechterzijde was het Yordi die het eindstation was tussen een combinatie van Stef en Mourad. Hij schoofde bal zuiver en laag in de hoek. RCS hield de druk er op en vrij snel daarna was het een voorzet van Mourad die door Yordi onder kant lat werd binnen geschoten. Zo was het RCS dat binnen een kwartier tijd de score kantelde en op voorsprong kwam. Niet veel later was het Yordi die zijn hattrick compleet maakte door al vallend de 3-1 binnen te koppen. Helaas raakte hij hierbij geblesseerd en moest hij uit voorzorg gewisseld worden. In de slotfase kreeg RCS voldoende mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen. Dit gebeurde niet. RCS kwam verdedigend verder ook niet in de problemen. Niet veel later floot scheidsrechter Heiningen, die af toe onnodig moest laten zien dat hij de baas op het veld was voor het einde van de wedstrijd.

 

Zo werd de 2e overwinning op rij geboekt. Een verdiende overwinning op basis van goed voetbal. Volgende week thuis tegen Kapelle.

 

Opstelling: Tim, Sven, Mike, Gyon, Yannik, Lars, Mourad, Nicky (Jerfy’67), Stef (Hicham’82), Dyllan, Yordi (Morad’72)

 

Doelpunten: Yordi Nijland 3x

 

gereserveerdRegelmatig wordt voor overleg de bestuurskamer gereserveerd op de website via Adri Matthijsse (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Wanneer diegene dan op de geplande datum/tijd bij de bestuurskamer komt, blijkt er iemand anders een niet gereserveerd overleg te hebben. Dat is zeer irritant voor diegenen die gepland overleg hebben, want de reservering wordt dan niet gerespecteerd en men blijft zitten! Afspraak is en blijft dat reserveringen gemeld worden via mail bij de website. Iedereen kan in de kalender zien wanneer en waar een overleg plaatsvindt en tevens wie de contactpersoon is. Er kan eventueel met diegene overlegd worden bij dubbele planning. Een gepland overleg gaat altijd voor!

%MCEPASTEBIN%

foto Tim BlindDeze keeper is niet alleen bezig de bal uit het net te houden bij het eerste elftal maar ook een zeer waardevolle vrijwilliger voor de club. Hij traint, organiseert en zit in verschillende commissies. Lees hieronder het interview met Tim Blind.

 

Stel jezelf kort even voor Ik ben Tim Blind, 30 jaar en woon samen met mijn vriendin Emily en onze kat Ronnie (niet vernoemd naar de voorzitter) in Oost-Souburg. Ik werk als vertegenwoordiger voor de Aardenburgse Vleescentrale. Voetballen doe ik al heel m’n leven bij RCS op een uitstapje van 3 jaar naar Zeelandia Middelburg na. Zeelandia is een mooie grote vereniging maar als je ergens weg bent weet je pas hoe goed het bij je eigen clubje is. Dus ben ik maar weer snel terug naar sportpark De Alblas gegaan.

 

Wat is jouw rol als vrijwilliger bij RCS? Ik ben trainer van JO13-1 wat me enorm goed bevalt. Ik vind het leuk met jongens van deze leeftijd om te gaan, ze zijn erg gemotiveerd en leergierig die gasten! Ik ben trainer van deze groep sinds de start van het huidige seizoen samen met Anton Nooijen en Dennis de Waal. Verder heb ik de wedstrijd RCS-FC Dordrecht mede georganiseerd en ben ik onderdeel van de “Feestcommissie”. Deze commissie organiseert onder meer de familiedag en de nieuwjaarsreceptie.

Ook organiseer ik met nog een aantal 1e en 2e elftal spelers de jaarlijkse buitenland reis. Dit is een jaarlijkse reis voor het 1e, het 2e en het bestuur naar een grote stad in Europa.

 

Wat maakt vrijwilliger zijn bij RCS zo leuk? Dat je gewoon je ding kan doen met voldoende ruimte om te trainen met behulp van goeie materialen. Ook vind ik het erg prettig dat je goed met veel mensen kan samenwerken en dat iedereen elkaar goed ondersteunt maar dat niet iedereen zich met elkaar bemoeit, dat werkt goed!

 

Wat is je mooiste/leukste/ontroerendste herinnering aan RCS? Lastige vraag, dat zijn er zoveel. Ik kan er niet zo één uitpikken. Ik heb bij de jeugd mooie jaren gehad met goeie trainers en ook met het 1e elftal veel mooie momenten meegemaakt, maar ik vind de familiedagen en de door RCS georganiseerde avondjes toch ook wel gaaf.

 

Om er dan toch een voetbalmoment uit te halen vond ik het best speciaal om uitgeroepen te worden tot speler van het seizoen. Vooral heel bijzonder omdat we vorig seizoen een hele sterke selectie hadden en ik keeper ben.

 

Mijn favoriete voetbalclub is….. Ajax Amsterdam

Lees meer...

rmd 4455 20181125 1926309938Na de 3-2 nederlaag van vorige week tegen Zaamslag moest RCS vandaag de drie punten pakken tegen Kruiningen. Het is de eerste wedstrijd in de 2e periode. Hopelijk een periode die voor RCS beter verloopt als de eerste. RCS speelde in dezelfde opstelling als vorige week. Voor het eerst dit jaar 2x dezelfde samenstelling. Vorig jaar zette RCS een monsterscore neer thuis tegen Kruiningen.

 

RCS begon fel aan de wedstrijd en Kruiningen kwam niet in de duels. RCS voetbalde zich knap onder de druk vandaan. Vanaf het begin was het eenrichtingsverkeer naar het doel van Kruiningen. In de 5e minuut was het Dyllan die na een goede actie van Stef voor open doel miste. Hierna scoorde RCS maar werd het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Een goede actie van Morad werd bij de 2e paal binnen getikt door Dylan. rmd 4788 20181125 1750188423De scheids keek naar de grensrechter en die stak slim zijn vlag op. Na goede kansen voor Morad en Stef was het Yordi Nijland die de score opende. Een vrije trap van Yannik werd gemist door de Kruiningse defensie en door Yordi binnen gekopt. Hierna werd het spel van RCS iets slordiger. Kruiningen was vooral gevaarlijk bij corners en vrije trappen. 1 van die corners werd door Mourad van de lijn gehaald. Een kwartier voor rust werd de druk extra opgevoerd. Dit resulteerde in een fantastisch goal van Morad. Hij werd alleen voor de keeper gezet en maakte met een fantastische stift de 2-0. Hierna kreeg RCS kansen om de wedstrijd te beslissen en de 3,4-0 te maken. Dit gebeurde niet. Sterker nog, 1 minuut voor rust was het Kruiningen dat de aansluitingstreffer maakte. Een steekbal werd op waarde geschat door de spits van Kruiningen en knap binnengeschoten. Zo ging RCS toch met een klote gevoel de rust in. Ondanks dat het 1 van de zo niet de beste helft van de competitie was.

 

In de 2e helft een totaal ander spelbeeld. Kruiningen dat het geloof terug had, speelde fel en hard in de duels. Zo maakte ze constant overtredingen waartegen de warrig leidende Kenson nauwelijks optrad. RCS kon zich niet onder de druk uit voetballen en creëerde minder kansen als in de eerste helft. Na ongeveer 55 minuten leek Kruiningen gelijk te maken. Ook deze rmd 4836 20181125 1224150009treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. In de 60e minuut was het alsnog raak. Een afgeslagen corner belandde in de voeten van de buitenspeler van Kruiningen. Deze schoot van dichtbij op doel. Yannik die op de lijn stond kon de bal alleen maar in zijn eigen doel werken. RCS herpakte zich en creëerde de nodig kansen. Kruiningen bleef gevaarlijk door middel van corners en vrije trappen. Toen de wedstrijd richting het einde ging was het Morad die zich tot matchwinnaar kroonde. Een afgeslagen voorzet werd in een keer met de binnenkant voet binnengeschoten. De bevrijdende 3-2. Daarna waren er nog wel een aantal hachelijke momenten voor het doel van RCS maar gescoord werd er niet meer.

 

Als RCS het voor elkaar krijgt om te spelen zoals de eerste helft dan gaat het langzaam weer de goede kant op. Positief is het om te zien dat er toch de kracht werd gevonden om een slechte tweede helft om te zetten in een overwinning. Volgende week op bezoek bij de Noormannen waar oud speler Marlo tegenwoordig voetbalt. Hopelijk kan er dan een goed vervolg worden gegeven aan de 2e periode. Bekijk alle foto's van deze wedstrijd in het foto-album.

 

Opstelling: Tim, Sven, Mike, Yannik, Lars (Hicham’64), Mourad (Jerfy’67), Nicky, Stef (Dany’82), Dyllan, Morad, Yordi

 

Doelpunten: Yordi Nijland, Mourad Bobouh 2x

 

Rinus appZoals jullie misschien weten is er vanuit de KNVB de RINUS app ontwikkelt, de online assistent trainer voor elke trainer/coach. Maar hoe werkt dat nu precies? Wij willen jullie hierbij graag helpen en bieden jullie een avondje Rinus op de vereniging aan!

Wij richten ons daarbij vooral op de jeugdtrainers. De jeugdtrainers zijn het immers die elke week weer de uitdaging hebben om de trainingen zodanig in te vullen dat kinderen lachend komen, lachend weggaan, al weer uitkijken naar de volgende training en ook weer iets beter geworden zijn. Het vraagt best veel van jeugdtrainers dit elke week weer te realiseren. Het is ook een grote (mede)verantwoordelijkheid die daarbij op de schouders van jeugdtrainers rust. Zij zijn immers (samen met de coach) de mensen die het plezier en de ontwikkeling van jeugdvoetballers beïnvloeden en daarmee ook een belangrijke rol spelen in het behoud van leden.

Vanuit die gedachte worden de jeugdtrainers, maar ook Hoofd Opleiding, verantwoordelijke voor het jeugdvoetbal, lid van de technische commissie en eventuele andere betrokkenen of geïnteresseerden) een bijeenkomst op onze accommodatie aangeboden waarin de mogelijkheden van Rinus, de online assistent-trainer voor elke jeugdtrainer duidelijk wordt gemaakt.

 

Rinus heeft jeugdtrainers o.a. het volgende (via computer, tablet of een als app op de telefoon) te bieden: voetbalvormen voor O6 t/m O19, complete trainingen, meerweekse programma’s, een complete seizoensplanning, kennisartikelen enz.

 

Deze avond zal op 12 december plaatsvinden in de kantine van RCS. Inloop vanaf 18.15 uur, afsluiting 21.00 uur. Graag voor 05.12.2018 een berichtje naar uw groepsleider als u komt, of naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

%MCEPASTEBIN%

AdamBobouh pupilDeze week en bij de competitiewedstrijd RCS - Kruiningen die op zaterdag 24-november-2018 werd gespeeld was Adam Bobouh de pupil van de week! Adam is 6 jaar oud en zit op basisschool 't Mozaïek in Oost-Souburg. Dit schooljaar zit hij in groep 3. Hij speelt bij RCS in JO7-1/2 en zijn positie is spits (doelpuntenmaker). Adam zijn favoriete Eredivisieclub is Ajax en in het buitenland vindt hij Real Madrid het beste. Favoriete speler van hem is Cristiano Ronaldo. Hij heeft ook hobby's, zoals spelen op de Playstation en de iPad. Voetballen doet hij ook heel veel!  Adams lievelingseten is frietjes. Hij wil later Profvoetballer worden. Hij denkt dat de uitslag van de wedstrijd van het eerste elftal tegen Kruiniingen wel 5-1 kan worden.

 

%MCEPASTEBIN%

IMG 20181115 WA00144De vijfde editie van de voetbalquiz was wederom een groot succes. Maar liefst 24 deelnemende duo's zorgden voor een geslaagde avond.

Onder de bezielende leiding van Ralf en Yordi werden weer de nodige hersenbrekers voorgeschoteld. Er waren vragen over alle Nederlandse trainers in de Bundesliga, maar ook over sportparken in Zeeland. Daarnaast kwamen weer de nodige RCS-klassiekers naar voren. Onder meer Josje Arends en Willem Wielemaker bevonden zich tussen de juiste antwoorden.

Uiteindelijk bleken Davy en Bert de meeste punten te hebben behaald. Zij volgen Marco en Nils op, het koppel wat de drie voorgaande quizzen winnend had afgesloten (de eerste editie wonnen Jordi en Renco) Op de derde plaats eindigden Jacco en Jordy.

Hieronder [Lees meer-knop] volgen nog enkele foto's. 

Barpersoneel & vrijwilligers bedankt !

Hopelijk allemaal tot een volgende keer.

Lees meer...

Zack Carbonel webDeze week en bij de wedstrijd op zaterdag 17-november-2018 van RCS tegen Zaamslag was Zack Carbonel onze pupil van de week. Zack is 8 jaar en zit op school in Oost-Souburg op het Kompas (Kroonjuweel) in groep 5A. Bij RCS speelt hij in JO10-3. Zijn favoriete club in de Eredivisie is Ajax. Zijn favoriete speler speelt ook bij Ajax, want dat is Matthijs de Ligt. De hobby's van hem zijn spelen op de Play station, voetballen, zwemmen en zingen! Het liefst eet hij frietjes met hamburger. Later wil hij profvoetballer worden. Zack denkt dat de uitslag bij RCS 1 tegen Zaamslag 1 5-1 wordt.

 

Klaverblad Verzekeringen Jeugdtoernooi logo 201912019 is het 90-jarig jubileumjaar van onze vereniging! Net als de afgelopen jaren houden wij ook weer ons traditioneel Klaverblad Verzekeringen Jeugdtoernooi. Dit ook met een feestelijk randje, want het is de 5e editie.

Wij nodigen dan ook graag alle jeugdteams uit t/m O17 van alle verenigingen.

In alle categorieën zijn bekers voor de deelnemende teams per poule en op zaterdag is het traditioneel de pupillendag en zijn er nog een aantal andere activiteiten. Dit jaar is het op vrijdag 14 juni de meisjesavond. We streven naar poules van 5 teams. De exacte aanvangstijden volgen later.

 

Vrijdagavond 14 juni 2019

MO13, MO15 en MO17 teams

Vrijdagavond 21 juni 2019

JO13 (alle klassen) en JO15 (3e, 4e, 5e) teams

Zaterdag 22 juni 2019

’s-Morgens: JO7, JO8, JO9-teams

’s-Middags: JO10, JO11 teams

’s-Avonds:  JO15 (hfd, 1e) en JO17 (alle klassen) teams

De Toernooicommissie verzoekt u in te schrijven voor 15 mei 2019. Inschrijven gaat d.m.v. deze link. Inschrijfformulier Klaverblad Verzekeringen Jeugdtoernooi 2019. Hierbij wordt u gevraagd een aantal gegevens in te vullen.

Deelname op volgorde van inschrijving. U krijgt een bevestiging per mail van uw inschrijving. Mocht het toernooi vol zitten, dan krijgt u hier ook bericht van.

Via de link Overzicht inschrijvingen Klaverblad Verzekeringen Jeugdtoernooi 2019 kan u zien of uw inschrijving is binnengekomen en welke teams en verenigingen hieraan deelnemen. Download het pamflet hier

Met vriendelijke groet, namens de Toernooicommissie van de v.v. R.C.S.

 

 

AVG logoMet ingang van 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. v.v. RCS hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In dit Privacy protocol willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens.

Wij doen er alles aan om uw privacy te waarborgen en gaan daarom zorgvuldig om met persoonsgegevens. v.v. RCS houdt zich in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Persoonsgegevens werden alleen doorgegeven aan derden als wij hiervoor een wettelijke verplichting hadden (belastingdienst) of aan partijen waarmee een verwerkingsovereenkomst is afgesloten (b.v. KNVB/Sportlink). Ook deze partijen gaan zorgvuldig met uw persoonsgegevens om. Hoe kunt u via onderstaande links lezen:

Indien er leden zijn die geen toestemming geven voor vermelding van de naam op de website of onder de teamfoto, kan men dit zelf kenbaar maken via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het privacy protocol wat van toepassing is op onze vereniging is hier terug te vinden.

Bestuur v.v. RCS

 

Nick van Merrienboer interviewDeze talentvolle en razenddrukke voetballer speelt niet alleen in RCS1 maar is ook vrijwilliger bij RCS. Samen met Dennis van Lomwel traint hij de JO-15. Dat vrijwilliger zijn niet alleen is voorbehouden aan 30/40/50/60 plussers bewijst hij met zijn 27 jaar! Deze keer het woord aan Nick van Merrienboer.

 

Stel jezelf kort even voor

Mijn naam is Nick van Merrienboer en ik ben 27 jaar oud. Ik woon in Oost- Souburg en ben werkzaam op het CSW als docent Economie. Ik ben op mijn 5e begonnen met voetballen bij GPC Vlissingen. 2 jaar later maakte ik de overstap naar RCS. Bij de A-junioren heb ik nog een uitstapje gemaakt naar JVOZ. Al die andere jaren heb ik altijd voor RCS gevoetbald.

Wat is jouw rol als vrijwilliger bij RCS?

Een aantal jaar geleden ben ik begonnen met het trainen van de F1. Dit heb ik toen twee jaar met veel plezier gedaan. Mede door mijn drukke schema, kon ik de jaren daarna niet veel vrijwilligerswerk meer verrichten bij RCS. Vanaf dit jaar ben ik samen met Dennis van Lomwel trainer van RCS JO-15. Omdat ik zelf ook nog studeer en voetbal, is het soms lastig dit goed te combineren. Gelukkig is Dennis er altijd bij.

Wat maakt vrijwilliger zijn bij RCS zo leuk?

Het is leuk om wat te kunnen betekenen voor de jeugd. Je draagt toch een steentje bij aan de ontwikkeling van jonge gasten (tenminste als het goed is). Daarnaast leer je veel mensen kennen en wil je iets terug doen voor de club.

Wat is je mooiste/leukste/ontroerendste herinnering aan RCS?

Mijn mooiste herinnering is toch wel de wedstrijd in de eerste klas tegen VC Vlissingen. Hoeveel er om die wedstrijd heen nog te doen was, en dat je als 17-jarige speler in de basis mocht beginnen betekende voor mij toen heel veel. Ook het kampioenschap in de vierde klas was mooi om mee te maken.

Lees meer...

Woensdag 31-oktober-2018 werd in ons clubgebouw de jaarlijkse algemene ledenvergadering gehouden. De ledenopkomst was helaas historisch laag. Voorzitter Ron van Rosevelt opent de vergadering met het verzoek om 1 minuut stilte voor de in juni 2018 overleden Salvatore Agnello, meerdere jaren als vrijwilliger verbonden aan onze vereniging.

De agenda van de vergadering wordt ongewijzigd vastgesteld. De notulen van de Algemene ledenvergadering van 1 november 2017 worden vastgesteld. Er zijn geen ingekomen stukken en voorstellen.

Het Jaarverslag 2017/2018 van de secretaris, het Jaarverslag 2017/2018 van de sponsorcommissie en het Jaarverslag 2017/2018 van de penningmeester worden besproken. De brutomarge is gedaald, reden zijn hogere inkoopprijzen, meer eigen gebruik door toename vrijwilligers/commissies en feestjes. Feestjes zullen worden afgeschaft, er zal gekeken worden hoe de verkoopprijzen aan te passen vanwege de verhoogde inkoopprijzen en  de stijging van de btw.

Het Verslag van de kascontrolecommissie 2017/2018 wordt behandeld. De kascontrolecommissie heeft na controle vastgesteld dat alle inkomsten en uitgaven correct zijn geregistreerd.

De contributieverhoging was in 2018 uitgesteld, omdat de Gemeente Vlissingen de veldhuur niet had verhoogd met 35%. De contributieverhoging wordt doorgeschoven naar 1-juli-2019. De prijzen in de kantine worden aangepast, omdat de inkoopprijzen gestegen zijn en de BTW omhoog gaat.

RCS bestaat in 2019 90 jaar en de bedoeling is dat dit niet ongemerkt voorbij gaat. Wij willen dit vieren met een feestweekend en een wedstrijd tegen een betaald voetbalorganisatie!

Dennis van Lomwel en Bert van der Linden worden gekozen als nieuwe kascontrolecommissie.

Bert van der Linden wordt bedankt, als aftredend bestuurslid, voor zijn werk als penningmeester. Nils Koster wordt door de leden unaniem gekozen als opvolger. 

Tijdens de rondvraag wordt aan het bestuur de vraag gesteld of er nagedacht wordt over een nieuwe kantine. Daar zijn wel ideëen over, waarbij gedacht wordt aan een kantine tegen de tribune tussen het hoofdveld en het kunstgrasveld.

Vanuit de leden wordt gevraagd om aandacht voor de bejegening van de scheidsrechter. Het taalgebruik tegen de scheidsrechter is soms erg grof. Het bestuur zal hier aandacht voor vragen bij de teams.

Het bestuur wordt gewezen op de wijze waarop de werkzaamheden aan de onlangs geplaatste zendmast worden uitgevoerd. Het bestuur heeft de Gemeente Vlissingen hierover reeds aangesproken, waarbij aangegeven wordt dat de aannemer z.s.m. de werkzaamheden keurig zal afronden.

De vergadering wordt hierna gesloten.

De brutomarge is gedaald, reden zijn hogere inkoopprijzen, meer eigen gebruik door toename vrinwilligers/commissies en feestjes. Feestjes zullen worden afgeschaft, er zal gekeken worden om de verkoopprijzen aan te passen vanwege de verhoogde inkoopprijzen de stijging van de btw.

 

Bedankt vrijwilligerOp 30 juni 2018 speelde ons eerste elftal op een bloedhete zaterdag een oefenwedstrijd tegen profclub FC Dordrecht. Het was voor RCS lang geleden dat er een wedstrijd tegen een profclub gespeeld werd. Wij als commissie vonden het een geslaagde dag voor leden, spelers en sponsoren.

Afgelopen week hebben wij als commissie bij elkaar gezeten om te evalueren. Hieruit zijn een aantal verbeterpunten naar voren gekomen. Eén daarvan was dat wij zijn vergeten de vrijwilligers te bedanken die deze dag hebben mogelijk gemaakt.

Bij deze willen wij graag van de gelegenheid gebruik maken om de vrijwilligers van deze dag te bedanken. Wij hebben de complimenten gekregen van FC Dordrecht en de sponsoren voor het organiseren van deze wedstrijd. Dit hadden wij niet kunnen doen zonder jullie inbreng.  Bedankt hiervoor!!

Sven van Rosevelt   Namens de Profclub-commissie

 

SemvandePol wbDeze week en bij de wedstrijd van RCS 1 tegen Luctor Heinkenszand 1 was Sem van de Pol de Pupil van de week. Hij stelt zich hierbij even voor: Hallo allemaal. Ik ben Sem van de Pol en ik ben 10 jaar oud. Ik zit op het Het Kompas groep 7 bij juf Lisanne. Ik speel JO11-2 bij Jos, Stefan en mijn vader Jens. Het liefste speelt ik in de aanval, maar ook op de andere posities sta ik mijn  mannetje. Ik ben voor Ajax en Hakim Ziyech is mijn favoriete speler. En ik ben ook voor Bayern München en daar vind ik Robert Lewandowski het beste voetballen. Mijn hobby’s zijn uiteraard voetballen, op de PlayStation spelletjes spelen en lekker chillend een Donald Duck lezen. Mijn lievelingseten zijn frietjes en spaghetti. Ik weet nog niet wat ik later wil worden. En ik hoop natuurlijk dat RCS met 2-1 zal gaan winnen! (red:) Bijna goed, want het werd een gelijkspel 2-2.

Yaron BoomDeze week en bij de wedstrijd RCS 1 - Bevelanders 1 op zaterdag 13-oktober-2018 was Yaron Boom de Pupil van de week! Yaron gaat in Middelburg op school. Hij zit op de Cypressenhof in de Magistraatwijk. Hij voetbalt bij RCS JO11-1 in de verdediging. Hij speelt meestal als rechtsback. Zijn favoriete club in Nederland is Feyenoord en in het buitenland is dat Bayern München! De meest favoriete speler vindt hij de bij Bayern München spelende Robert Lewandowski. De hobby's van Yaron zijn Voetbal en Fortnite spelen. Zijn lievelingseten: Friet met frikandel. Later wil hij profvoetballer worden. Yaron denkt dat de uitslag van de wedstrijd RCS - Bevelanders 3-0 wordt. Hopen wij natuurlijk ook, want het 1e elftal heeft de punten hard nodig.(red: het werd 6-2!)


MO17 1 1819

Met trots kunnen wij meedelen dat FIT FOR FREE uit Middelburg onze nieuwe shirt sponsor is. De sportschool FIT FOR FREE Middelburg is het fitnesscentrum in middelburg. Je kan er sporten op een manier die bij jou past.

Neem eens een kijkje via de site of loop eens binnen aan de Buitenruststraat 20 in Middelburg. Wil je een keer komen sporten dan kan je op de site een gratis dagpas aanvragen. Ook is er een mogelijkheid om via RCS collectief te sporten, dan is er een korting op het abonnement. Hier komt binnenkort meer informatie over.

Wij van RCS MO17-1 willen FIT FOR FREE bedanken voor de nieuwe shirts. www.fitforfree.nl/sportschool/middelburg

%MCEPASTEBIN%

foto Marco TraasAl heel wat jaren is deze teamplayer bij RCS betrokken. Uiteraard begonnen als speler in diverse jeugdteams bij RCS en daarna als trainer, leider en scheidsrechter aan de slag. Op dit moment geeft hij trainen aan de 3e selectie en is hij scheidsrechter bij de jeugd. Lees hieronder het interview met Marco Traas.

Stel jezelf kort even voor: Ik ben Marco Traas, getrouwd met Anneke, we hebben samen 2 kinderen, Danny en Esmée. Sinds oktober 1984 werk ik bij l’escaut woonservice (voorheen BASCO), een woningcorporatie in Vlissingen. Vanaf dat ik 9,5 jaar oud was, ben ik lid van RCS. Ik heb in de jeugd in D1, C2, C1, B1 en A1 gespeeld. Ik heb kanjers van trainers/leiders gehad zoals Edwin Tielman en Ronnie Krocké. In de senioren heb ik het meest in het 3e elftal gespeeld (met als leider William Debbaut) en een paar jaar in het 2e en het 4e.

 
Wat is jouw rol als vrijwilliger bij RCS? Op dinsdagavond geven Ronnie Krocké en ik training aan de 3e selectie. Op zaterdagochtend ben ik scheidsrechter bij de jeugd. Vanaf mijn 15e tot mijn 45e ben ik ongeveer 25 jaar trainer, assistent-trainer, leider en assistent-leider geweest. Samengewerkt met vele mensen waarbij ik in het bijzonder Henry de Jong wil noemen die ik ervaren heb als een zeer goede jeugdtrainer (enthousiast, goede trainingsstof, nooit een negatief woord over een speler gehoord, altijd positief).
 
Wat maakt vrijwilliger zijn bij RCS zo leuk? De vele mensen die je kent, vaak al van jonge leeftijd, de samenwerking en de humor die je samen hebt. RCS is de club van Souburg, het dorp waar ik bijna heel mijn leven heb gewoond.
 
Wat is je mooiste/leukste/ontroerendste herinnering aan RCS? De eerste jaren dat ik lid werd van de club: door de week trainen, zaterdagmorgen zelf voetballen, ’s middags biljarten en tafeltennissen in het clubhuis of naar wedstrijden van de jeugd kijken. En dan de zondag naar het eerste kijken met o.a. Johan Dijkhuizen, André Dellebeke en Piet de Nooijer.
 

Lees meer...

Jermaine BenitoDeze week en bij de wedstrijd van het 1e elftal zaterdag 29-september-2018 tegen FC Dauwendaele was Jermaine Benito de pupil van de week. Toen hem verteld werd dat hij pupil van de week werd, was zijn eerste reactie: "Moet ik dan alleen, dat durf ik niet!" Maar wat later, toen hij uit school kwam, zag hij het helemaal zitten! Jermaine is 7 jaar en gaat op school naar de Leeuwenburgh in Middelburg. Hij zit daar in Groep 4. Toen hij bij RCS kwam voetballen is hij begonnen in de JO9-4 en nu voetbalt hij in de JO9-1. Zijn favoriete positie is rechts-voor en meestal speelt hij ook op die positie. Favoriete club in Nederland van hem is Feyenoord en in het buitenland is dat de Franse club Paris Saint Germain. Hij vindt de beste voetballer van Nederland Tony Vilhena van Feyenoord. Jermaine eet het liefst spaghetti. Zijn hobby's zijn voetballen en gamen. Later wil hij een carrière als profvoetballer! Hij denkt dat de uitslag van de streekderby tussen RCS en FC-Dauwendaele wordt beslist in het voordeel van RCS. Winnen met 3-1! Wij hopen dat natuurlijk ook! (het werd 4-0!)

groteclubactieInmiddels is de grote clubactie weer van start gegaan. Ook RCS doet weer mee aan deze actie. Vorig jaar is gebleken dat er een heleboel jeugdspelers zijn met een groot verkooptalent! Ook dit jaar hopen wij dat de jeugd zich weer wil inzetten om zoveel mogelijk loten te verkopen. Het team dat (naar rato) de meeste loten verkoopt wint dan ook een mooie teamprijs in de vorm van een teamuitje bij de mc Donalds in Middelburg! De verkoop verloopt op grond van een éénmalige machtiging. Hierdoor hoeven de kinderen niet met geld over straat. Naast het steunen van de club (ieder verkocht lot, levert de club €2,40 op) maken deelnemers ook nog eens kans op mooie prijzen, waaronder een playstation 4! Wij hopen dat iedereen weer enthousiast gaat verkopen!

 

%MCEPASTEBIN%

Goudsponsors

Agenda

woensdag 12 december, 18:30 - 21:00
Rinus-avond
______________
vrijdag 14 december, 18:30 - 22:30
Kerstbingo
______________
dinsdag 18 december, 09:00 - 22:00
Jeugdcommissie overleg
______________
woensdag 19 december, 20:00 -
Vergadering RCS Hoofdbestuur
______________
vrijdag 21 december, 18:00 - 21:00
JO13-1
______________

Bronssponsors

CTV Voetbal banner 125 

 

 

 

 

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech