Welkom bij r c s   Click to listen highlighted text! Welkom bij r c s Powered By GSpeech

Hoofdsponsors

RCS Twitter

 

Kaartjes in de voorverkoop verkrijgbaar in de kantine en bij AVA Eelectro, Kanaalstraat 22, Oost-Souburg.

FlyerRCS Dordrecht30062018 nieuw400

 

VERLOTING

Voetbalwedstrijd

 RCS – FC DORDRECHT

30 juni 2018 om 19.00 uur

HOOFDPRIJS LG SMART TELEVISIE

hoofdprijs bij RCS Dordrecht30062018

Ultra HD 4K en smart

Beelddiagonaal 55” (139 cm)

4K Active HDR

Winkelprijs € 899,--

GESCHONKEN DOOR

Ava electro2017 banner

 

Winnaars gez toernooi2018Als afsluiting van het toernooiweekend van het Jeugdtoernooi is op zondagmiddag, inmiddels traditioneel, het 7x7 gezelligheidstoernooi. Alle A-junioren, Seniorenteams, Leiders en trainers, vrijwilligers en ons vrouwenteam waren uitgenodigd om hieraan deel te nemen. Aan deze editie namen 20 speler en één speelster deel. Om die reden hebben we i.p.v. 7x7 op een half veld, 5x5 op een JO8/9 veld gespeeld, zodat we vier teams konden formeren. Ook dit jaar waren alle spelers en speelster door elkaar heen gehusseld. Met wederom de aansprekende namen zoals, “FC Bal op ’t Dak”, “Tikkie Terug Jaap”,  “FC De Kampioenen” en “De Derde Helft” konden we van start gaan. In wedstrijden van 17 minuten zonder scheidsrechter kon iedereen zijn balvaardigheden laten zien en dit leidde soms tot humorvolle acties, maar wel met heel veel doelpunten. Tussen de wedstrijden door was er tijd om het vocht wat door de inspanningen was kwijtgeraakt weer een beetje aan te vullen. Toen rond vier uur het laatste fluitsignaal klonk, kon de balans worden opgemaakt. Deze derde editie werd gewonnen door “FC Bal op ’t Dak”. Dit team bestond uit Rob van Koeveringe, Peter Hekkers, Sander Simonse, Jordy van Merrienboer en Wilco van Lieshout. Dit team mocht dan ook de Jupiler wisselbeker in ontvangst nemen, welke beschikbaar was gesteld door Harrie Verkaik BV. Wederom was het weer een mooie afsluiting van een super weekend en op naar het toernooi van 2019.

KlaverbladVerzekeringen horizontaal 200Het Klaverblad Verzekeringen Jeugdtoernooi  2018 is ook dit jaar wederom succesvol verlopen. Ruim 90 teams hebben aan deze editie deelgenomen. In een gezellige en leuke ambiance met goede weersomstandigheden hebben 15 juniorenteams en 78 pupillenteams meegedaan het afgelopen weekend. Als Toernooicommissie zijn wij dan ook trots dat alles weer zonder noemenswaardige incidenten is verlopen. Voor iedere deelnemer had Evides Waterbedrijf een bidon beschikbaar gesteld en deze konden de kinderen steeds gratis vullen met water en/of siroop. Op vrijdagavond was het de juniorenavond en op zaterdag was er voor de vierde keer de Pupillendag met allerlei activiteiten , zoals springkussens, hindernisbaan, een pannakooi, een verloting en nog andere kraampjes. Voor de JO8, JO9, JO10 en JO11 teams had Skills & Control nog wat leuke behendigheidsoefeningen uitgezet, waar deze kinderen hun voetbalskills konden laten zien. Op zondagmiddag sloten we het toernooiweekend af met het 5x5 Gezelligheidstoernooi. Hierover zie je op de site een apart verslagje. We willen alle deelnemende teams bedanken voor hun deelname en kijken alweer uit naar de volgende editie van het Klaverblad Verzekeringen Jeugdtoernooi wat door een wederom latere competitiestart weer zal gehouden  worden in het tweede of derde weekend van juni 2019.
Toernooicommissie v.v. R.C.S.,

Namens de jeugd van RCS, Hoofdbestuur en Jeugdcommissie feliciteren wij onze toernooicommissie met wederom een zeer geslaagde editie van het RCS Klaverblad Verzekeringen Jeugdtoernooi op vrijdag 15-juni-2018 en zaterdag 16-juni-2018. Bedankt! Onze dank gaat verder uit naar de scheidsrechters, activiteitencommissie, sponsoren en vele andere vrijwilligers die weer hun steentje bijdroegen om het tot een succes te maken. Graag tot volgend jaar!

 

keepsterOns 1e dameselftal is dringend op zoek naar een nieuwe keepster. Heb je interesse om in dit ontzettend gezellige team (3e klasse) te keepen of ken je iemand die geïnteresseerd is? Neem dan contact op met onze Coördinator Vrouwenvoetbal, Hans Poppe telnr. 06-10567469 of zend een e-mail naar -> Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

voetbalmaterialenOp dinsdag 26 juni van 19.00 tot 22.00 is het sponsorhome van RCS geopend voor de inname van RCS materialen van de verschillende teams, trainers en leiders.

Leiders en trainers wordt vriendelijk verzocht de teamkleding (schoon!), teamsleutelsets, wedstrijdballen, hesjes etc. in te leveren, zodat we het geheel weer kunnen inspecteren, vervangen en completeren. 
Tegen begin van het nieuwe voetbalseizoen volgt uiteraard weer een uitgifteavond, waarbij de spullen weer worden uitgereikt. Daarover wordt u geïnformeerd. 
Trainers en/of leiders die komend seizoen ook weer een team onder hun hoede nemen, kunnen een deel van hun spullen behouden (coachjas, polo), maar graag wel de overige spullen inleveren. Info bij Dennis van Lomwel via email; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of via uw groepsleider."

 

rmd 5394 20170219 1630540513Vrouwenvoetbal groeit enorm in Nederland. Het aantal meisjes dat gaat voetballen neemt elk jaar nog steeds toe. En steeds meer voetbalclubs zijn in staat complete vrouwenelftallen te formeren. Wij zijn op zoek naar meisjes ter aanvulling van onze MO-teams en in het bijzonder voor ons meisjesteam MO15, dit zijn de meisjes in de leeftijd van 13 en 14 jaar. Heb je interesse om een keer mee te trainen of wil je meer info? Neem dan contact op met onze Coördinator Vrouwenvoetbal, Hans Poppe telnr. 06-10567469 of zend een e-mail naar -> Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Salvatore AgnelloZaterdag 2 juni bereikte ons het droevige bericht dat Salvatore Agnello, meerdere jaren als vrijwilliger verbonden aan onze vereniging, op 45 jarige leeftijd is overleden. Wij wensen de familie heel veel sterkte met dit grote verlies.


advertentie salvatore

Dat je als vrijwilliger binnen een club veel sociale contacten opbouwt, is waarschijnlijk wel bekend. Maar soms gaan die contacten verder dan alleen elkaar op de club zien en worden dit vriendschappen en deel je lief en leed. Iemand die dit uit ervaring weet, is Alex Verdonk. Lees hieronder het interview met Alex.

 

Foto Alex VerdonkStel jezelf voor: Mijn naam is Alex Verdonk , inmiddels alweer 59 jaar (wat vliegt de tijd), vader van 2 kinderen die al enige jaren uit huis zijn en vanaf augustus 2015 een blije opa van Demian, waarvoor ik elke dinsdag- en donderdagmiddag de complete verantwoordelijkheid heb.

Sinds 1986 ben ik woonachtig in Oost Souburg, vanaf 2000 niet al te ver van de voetbalvelden verwijderd. Ik ben werkzaam bij Verbrugge als projectcoördinator ICT.

In juli 2009 sloeg het noodlot in alle hevigheid toe; bij mijn vrouw werd borstkanker geconstateerd. Dat feit heeft mij ertoe aangezet om mij op te geven voor een opleiding tot sportmassage/sportverzorging in Goes, zodat ik in een later stadium hulp zou kunnen bieden bij de diverse lichaamsklachten die zouden kunnen ontstaan.

In zo’n geval is het belangrijk enige kennis te hebben van de werking van het menselijk lichaam en gezondheid. Een dergelijke opleiding voorzag hier voldoende in. Aanvullend hierop heb ik de cursussen lymfedrainage, medical (kinesio) taping en diverse massagetechnieken gevolgd. Vrijwel direct na aanvang van de opleiding ben ik bij de toenmalige verzorger gaan meelopen.

Het daarop volgende jaar kreeg ik het verzoek van de toenmalige technische commissie om voor alle leden, met eerste selectie als prioriteit, als herstel- en conditietrainer op te treden. Hiervoor heb ik de cursus herstel- en conditietrainer in Papendal gevolgd onder de professionele leiding van Toine van de Goorberg. Het daarop volgende jaar werd mij gevraagd om tevens de verzorging op me te nemen. In deze hoedanigheid ondertussen ben ik alweer zo’n 5 jaar actief bij RCS.

Het is fijn om wat voor een ander te kunnen doen, het geeft altijd weer een fijn en blij gevoel als je spelers/speelsters kunt helpen of advies kunt geven zo snel mogelijk weer fit op het veld te kunnen staan. Maar als vrijwilliger doe je ook sociale contacten op. Je leert mensen steeds beter kennen. Het is een basis om nieuwe mensen te ontmoeten of vriendschappen uit te bouwen.

Het heeft mij ook heel veel steun en afleiding gegeven toen in 2014 bij het laatste onderzoek bleek dat de borstkanker bij mijn vrouw weer was terug gekomen en was uitgezaaid naar lever en botten. Twee jaar lang geprobeerd het onvermijdelijke naar achteren te schuiven. Dan is het ook als vrijwilliger fijn om mensen in je buurt te hebben die met je meeleven of even voor afleiding kunnen zorgen.

Lees meer...

RCS2 2018nacompHet tweede elftal van v.v.RCS dat vorig jaar promoveerde naar de tweede klasse wist dit jaar knap op een derde plaats in de competitie te eindigen. Doordat zij een periode wisten te bemachtigen mogen zij aanstaande zaterdag (2-juni-2018) hun eerste wedstrijd in de nacompetitie spelen. De wedstrijd zal gespeeld worden in Dordrecht tegen EBOH 2. Mocht het Tweede de nacompetitie doorstaan dan mogen zij volgend seizoen uitkomen in de Eerste klasse! Trainster Ilona Stouthamer sluit met de nacompetitie een mooi eerste seizoen bij v.v.RCS af. Samen met Jethro Meerman zal Ilona ook volgend jaar deze fanatieke groep weer onder haar hoede nemen. Wij wensen de mannen van het tweede en hun staf veel succes in de nacompetitie.

%MCEPASTEBIN%

JO17 1 1718Na een mooie competitie te hebben gespeeld, mogen de jongens van de JO17-1 zich proberen te promoveren naar de vierde divisie. Een knappe prestatie van dit jonge team, dat op dit moment uitkomt in de Hoofdklasse.

De JO17-1 zal in de nacompetitie proberen drie wedstrijden te winnen, waarvan de eerste zal plaatsvinden op zaterdag 2 juni as. De locatie en tegenstander van deze wedstrijd is pas na de laatste competitiewedstrijd bekend. Uiteraard zijn de trainers, ouders en de vereniging ontzettend trots op deze goede prestatie van de jongens. De JO17-1 werd eerder dit jaar al helemaal in het nieuw gestoken door hun sponsors La Piccola Italia en De Kuijper betonboringen (zie foto).

Wij wensen de jongens veel succes en vooral voetbalplezier toe.

Michel JonckmanHet bestuur van RCS is blij te mogen melden dat Michel Jonckman per volgend seizoen toetreedt tot onze technische commissie (TC). Michel is de huidige trainer van JO10-1 en zal als technisch coördinator voor de onderbouw (JO7 t/m JO11) een welkome versterking zijn. Het vernieuwde Jeugdvoetbalbeleidsplan zal hierdoor nog meer concrete uitwerking krijgen en onze vereniging dichter bij onze doelstelling, waaronder; "de individuele speler beter maken". Net als Michel zelf zijn wij erg enthousiast!

 

kleedkamersschoonWillen alle trainers/leiders van de thuisspelende teams zorgen dat de kleedkamer van zowel het eigen team als het team van de tegenstander na afloop van de wedstrijd schoon en ordelijk wordt achtergelaten. Graag ook de jerrycans retour naar de kantine! Dit op verzoek van de mensen die opvolgend de kleedkamer gebruiken en tevens van degene die ‘s middags alles moet afsluiten. Wanneer we met zijn allen hier aan mee willen werken moet dit toch geen probleem zijn.

 

MatsJonckmanDe pupil van de week was deze week en bij de wedstrijd van RCS 1 tegen Wemeldinge 1 op zaterdag 28-april-2018 Mats Jonckman. Mats is 9 jaar oud en gaat op school in Oost-Souburg op de Burcht-Rietheim. Hij zit daar in groep 6. Bij onze club zit hij in JO10-1, bij zijn vader/trainer Michel en leider/trainer Mano. Zijn favoriete Nederlandse club is Ajax. Hij vindt Leonel Messi de beste speler van de wereld, omdat hij geweldig kan dribbelen! Mats zijn favoriete eten is pizza. Zijn hobby’s zijn voetballen, gamen (Fortnite) en reizen maken. Hij wil later profvoetballer of ergotherapeut worden! Mats denkt dat de uitslag zaterdag 5-0 voor RCS wordt.

 

JO8 1 1718De JO8-1 van RCS mag sinds kort voetballen in gloednieuwe RCS shirts gesponsord door Ritel. Ritel heeft 22 winkels en is oa gevestigd in het centrum van Goes, Vlissingen, Middelburg en Terneuzen. Bij Ritel kun je terecht voor mobiele abonnementen van alle providers. Ritel biedt gegarandeerd de goedkoopste mobiele abonnementen en een zeer goede service. Je kunt er naartoe voor zowel nieuwe GSM abonnementen als verleningen. Bij Ritel vind je niet alleen een nieuwe telefoon of abonnement maar je kunt er ook telefoonverzekeringen afsluiten, mobiele accessoires uitzoeken, inkt cartridges kopen en GSM reparaties laten uitvoeren. Naast de 22 winkels, heeft Ritel ook een webwinkel. Meer informatie over Ritel vindt je op: https://www.ritel.nl.

ritel opdewandNaast de sponsoring van de shirts mocht ook de vrienden van RCS- en de sponsorwand verfraaid worden met het logo van Ritel. Ritel bedankt!

 

 

EnvyHenriquezDeze week en bij de wedstrijd van ons 1e elftal op zaterdag 21-april-2018 was Envy Henriquez de Pupil van de Week! Envy is 8 jaar en zit in Oost-Souburg op school. Zij gaat naar de  Tweemaster/ Kameleon. Toen ze bij RCS kwam voetballen kwam ze in JO7-2 en nu speelt ze in JO8-1. De favoriete Nederlandse club van haar is Feyenoord. De beste speler is haar neefje Ilai Grootfaam, ook al speelt hij bij Ajax! De hobby's van Envy zijn dansen, voetballen en knutselen. Het favoriete eten is pizza. Later wil ze iets met kinderen gaan doen  (pedagogisch medewerkster). De uitslag van de wedstrijd van RCS - Kruiningen wordt volgens Envy 5-3. Wij hopen dat ook natuurlijk! (het werd 10-1!)

Iedere maand verschijnt de krant VoetbalJournaal. In deze krant worden achtergronden en verrichtingen van de amateurvoetbalverenigingen geplaatst. Deze maand een interview met Lars van Rosevelt met als titel "RCS is klaar voor de tweede klasse"

RCS2018 toeaan2eklasse

%MCEPASTEBIN%

gezocht Momenteel hebben we wat handjes tekort. Heeft u wat tijd over op zaterdagochtend of zaterdagmiddag en lijkt het u leuk om bijvoorbeeld 1x per kwartaal te komen helpen achter de bar? Meldt u dan aan als vrijwilliger voor het clubhuis van vv RCS.

Aanmelden bij Marianne, stuur een berichtje of bel even naar 06-53596331 ! 

 

Met een vader die oud-voorzitter is geweest kan het niet anders dan dat RCS in je DNA zit. Zelf een balletje trappen zit er niet meer in door rugproblemen, des te meer geniet hij van zijn zoon en dochter die ook bij RCS voetballen. We kennen hem als trouwe vrijwilliger bij het eerste elftal. Dit keer een interview met Jeffrey van den Berge.

 

 

foto Jeffrey van den BergeStel jezelf kort even voor

Ik ben Jeffrey van den Berge, 44 jaar, getrouwd met Jessica en vader van Zoë (MO17-1), Loïs en Xavi (JO11-1). Ik werk bij de Gemeente Middelburg in de buitendienst.

Wat is jouw rol als vrijwilliger bij RCS?

Ik ben inmiddels al weer ruim 12 jaar de elftalleider van ons eerste elftal. Het bevalt mij nog steeds erg goed.

Wat maakt vrijwilliger zijn bij RCS zo leuk?

Ik vind het contact met de selectiespelers, staf, bestuur, supporters en tegenstanders rondom het eerste elftal gezellig. Ik ga met veel plezier naar het veld.

Wat is je mooiste/leukste/ontroerendste herinnering aan RCS?

Ik ben niet zo emotioneel aangelegd, maar de promotie naar de 1e klas was prachtig, zeker ook omdat we het jaar daarop op een haar na de hoofdklasse misliepen.

De overstap van het zondag- naar het zaterdagvoetbal is mij wel goed bevallen.

Mijn favoriete voetbalclub is…..

Ajax en FC Barcelona.

Mijn favoriete speler is…

Mijn zoon Xavi!

Mijn hobby’s zijn….

Ik ben scheidsrechter bij het zaalvoetbal, en verder hou ik van vakantie/stedentrips met mijn gezin.

Je kunt mij wakker maken voor….

Als ik slaap, dan slaap ik!

Ik heb een hekel aan …..

Slecht weer. Zeker als we op zaterdag niet kunnen voetballen, door regen/sneeuw.

Beoefen je zelf een sport?

Ik heb helaas rugklachten, anders had ik wellicht zelf nog wel een balletje getrapt.

Wat doe je het liefst in het weekend (buitenom de wedstrijden van RCS bezoeken natuurlijk)?

Uitslapen, uitgebreid ontbijten en lekker Eredivisie of het Spaanse LaLiga voetbal kijken!

Welke vrijwilliger zou jij volgende maand graag aan het woord zien?

Onze (top)verzorger voor de gehele vereniging; Alex Verdonk.

 

 

RCSwelpen Arnemuiden 30032018 1RCSwelpen Arnemuiden 30032018 2Afgelopen vrijdag zijn de welpen JO-5 pupillen uitgenodigd voor een oefenwedstrijd bij v.v. Arnemuiden. Ze hebben verloren maar wat een plezier hebben de jongens gehad. Er stonden veel ouders, grootouders en zelfs overgroot ouder aan de lijn, die stiekem net zo genoten hebben als die kleine hummels. Met de leider is afgesproken dat we ze over een paar weken uitnodigen bij RCS om nog eens tegen elkaar te spelen.RCSwelpen Arnemuiden 30032018 3

 

Flyer voetbaldagen juni 2018 klNu de winter toch voorbij lijkt te zijn, wordt er weer lekker gevoetbald. Voor je het weet zit het seizoen er weer op. Op zoek naar een leuke activiteit voor na het seizoen ? Voor het vierde jaar worden Young Stars Voetbaldagen gehouden. Dit jaar op 30 juni en 1 juli. Locatie: Sportveld Zeldenrust Steelant College in Terneuzen. 

Aanmelden voor de Voetbaldagen of via de website www.ysfa.nl

 

Nyjairo LopesDeze week en bij de wedstrijd van ons 1e elftal tegen Bevelanders op zaterdag 31-maart-2018 op ons sportpark in Oost-Souburg was Nyjairo Lopes de pupil van de week. Nyjairo is al 7 jaar en gaat op school naar basisschool "de Wissel" in Vlissingen. Hij zit daar in groep 3A. Bij onze club speelt hij nu in JO8-2 en hij heeft het naar zijn zin bij trainer Ahmad. Zijn favoriete club in Nederland is Feyenoord en in het buitenland is Benfica zijn favoriete team. De beste speler is volgens Nyjairo, de middenvelder van Feyenoord, Tonny Vilhena! De hobby's van onze pupil van de week zijn er heel wat: Voetballen, zwemmen, muziek luisteren en buiten spelen. Zijn lievelingseten is friet, kipnuggets, erwtensoep, spareribs en pannenkoeken. Nyjairo wil later Profvoetballer worden, maar ook voorman net als zijn papa! Hij denkt dat de uitslag zaterdag RCS 4 en Bevelanders 2 wordt (red: het werd 2-0).

 

Hij is al geruime tijd vrijwilliger bij RCS en heeft diverse taken vervuld (trainer/coach, lid toernooicommissie). Onlangs is hij als materiaalman aan de slag gegaan. Deze keer een interview met Dennis van Lomwel.

  

Dennis van LomwelStel jezelf kort even voor
Mijn naam is Dennis van Lomwel, ik ben chauffeur bij Suez Nederland (locatie Nieuwdorp) voor het inzamelen van bedrijfsafval.
Wat is jouw rol als vrijwilliger bij RCS?
Ik ben sinds 2012 trainer en heb verschillende jeugdteams getraind. Momenteel train ik de JO11-1, daarnaast heb ik een jaar of 5 in de toernooicommissie gezeten (deze ondersteun ik nog wanneer nodig). Ook ben ik voor het 3e seizoen elftalbegeleider van het 2e elftal (zaterdag). En sinds dit seizoen ben ik begonnen als materiaalman voor de gehele club.
Wat maakt vrijwilliger zijn bij RCS zo leuk?
De teams en de leden tevreden houden waardoor je een glimlach en plezier ziet bij de jeugd, en daarnaast natuurlijk de nodige waardering.
Wat is je mooiste/leukste/ontroerendste herinnering aan RCS?
In de periode dat ik nu bij RCS rondloop is toch wel het leukste de geslaagde v.v. RCS Klaverblad Verzekeringen Jeugdtoernooien. Je ziet de jeugd, die uit alle windstreken komt, genieten. Ook de verschillende kampioenschappen met de jeugdteams en het promoveren met het 2e elftal naar de reserve 2e klas. Verder geniet ik van elk moment dat ik train of langs de velden sta om te coachen.
Mijn favoriete voetbalclub is…..
AFC AJAX
Mijn favoriete speler is…
Heb ik niet
Mijn hobby’s zijn…. 
v.v. RCS en een beetje darten (organiseren van het RCS Darttoernooi)
Je kunt mij wakker maken voor….
KAPSALON (eten in dit geval)
Ik heb een hekel aan …..
Mensen die denken dat alles maar vanzelfsprekend is en denken dat als zij het niet doen, het wel gedaan wordt door een ander.
Beoefen je zelf een sport?
Voetballen (zondag 4e, indien fit)
Wat doe je het liefst in het weekend (buitenom de wedstrijden van RCS bezoeken natuurlijk)?
Uhhhhh is er iets te doen naast v.v. RCS dan?
Welke vrijwilliger zou jij volgende maand graag aan het woord zien?
Jeffrey van den Berge

%MCEPASTEBIN%

 

20180311 141715IMG 20180311 WA0015Zondag 11-maart-2018 hadden de mini's een hele leuke middag bij Zwierlantijn. Het was een super geslaagde middag met 22 mini's! Ze genoten van alle toestellen, glijbanen, ballenbak etc. Als afsluiting aten ze een lekker ijsje. Alle ouders bedankt voor het rijden! Bekijk de foto's in het foto-album.

 

Goudsponsors

Wedstrijd RCS 1

FlyerRCS Dordrecht30062018 nieuw

Agenda

woensdag 27 juni, 19:00 -
Afsluiting seizoen JO15-2
______________
donderdag 28 juni, 19:30 -
Kantine RCS 1
______________
vrijdag 29 juni, 19:00 -
Kantine RCS A1
______________
vrijdag 29 juni, 19:30 - 22:30
Jeugdcommissie overleg
______________
zaterdag 30 juni, 19:00 -
Wedstrijd RCS - FC Dordrecht
______________
woensdag 18 juli, 20:00 -
Vergadering RCS Hoofdbestuur
______________

Bronssponsors

CTV Voetbal banner 125 

 

 

 

 

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech