Hoofdsponsors

Zilversponsors

RCS Twitter

trainingsballenIn opdracht van de Gemeente Vlissingen mag er tot 1-september-2017 niet gevoetbald en getraind worden op de grasvelden van ons sportpark in Oost-Souburg

 

SportpointdeBieU kunt de voetbalfolder van Sportpoint de Bie nu ook hier downloaden! Alle leden van v.v. RCS krijgen 10% korting!

 

Het eerste elftal speelt de komende weken een aantal oefenwedstrijden, wedstrijden in het BSC-toernooi en bekerwedstrijden.
Op zaterdag 19-augustus-2017 speelt RCS 1 om 14.30 uur een oefenwedstrijd tegen Terneuzense Boys op ons sportpark. Deze wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter dhr. A. v.d. Reyt.
Woensdag 23-augustus-2017 speelt ons 1e elftal in de voorronde van het Borsele Sloepoort Cup-toernooi. Om 19.00 uur wordt gestart in Nieuwdorp met een wedstrijd tegen Yerseke. Om 20.00 uur wordt gespeeld tegen WHS of Zeeland Sport (winst- of verlieswedstrijd). Zaterdag 26-augustus-2017 worden de finalewedstrijden gespeeld. Voor meer info kijk op de website van het BSC-toernooi.
Zaterdag 2-september-2017 wordt om 17.00 uur de eerste bekerwedstrijd door RCS 1 tegen Roosendaal gespeeld op ons sportpark.
Dinsdag 5-september-2017 om 19.30 uur speelt RCS 1 in Oostkapelle een oefenwedstrijd tegen Oostkapelle.
De tweede bekerwedstrijd wordt gespeeld tegen RSV op Sportpark De Molenberg, Sprundelseweg 34B in Rucphen.
De derde bekerwedstrijd wordt op ons sportpark gespeeld tegen Internos uit Etten-Leur op zaterdag 16-september-2017 om 17.00 uur.

%MCEPASTEBIN%

gezochtRCS JO19-2, uitkomend in de derde klasse, zoekt voor komend seizoen een leider(s) en trainer(s). Wie wil of willen deze enthousiaste groep begeleiden, zodat ze kunnen trainen en hun wedstrijden kunnen spelen. Voor informatie en reacties, Nando Pfaff, TC-junioren, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Leiding GezochtHet RCS MO13-1 team (7-tal) zoekt een trainer(ster) en leider(ster) voor het nieuwe seizoen.  Voor informatie en of reacties, Hans Poppe (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of 06-10567469

contributie2016De algemene ledenvergadering van 2 november 2016 is akkoord gegaan de contributies met ingang van 1 juli 2017 te verhogen met € 1,25 per spelend lid per maand, mits de gemeente Vlissingen de veldhuurverhoging van 35% ook daadwerkelijk zou doorvoeren voor seizoen 2017-2018. Aangezien over deze veldhuurverhoging nog steeds geen definitief besluit is genomen gaat de contributieverhoging vooralsnog niet door. Indien de gemeente Vlissingen alsnog besluit de veldhuren voor seizoen 2017-2018 te verhogen zullen wij de contributies hierop ook per direct aanpassen. Dit zal dan wel vooraf via de website en e-mail gecommuniceerd worden. Met vriendelijke groet, Bert van der Linden

ledenvergaderingReserveer alvast in uw agenda: Woensdagavond 1-november-2017 wordt de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering gehouden!

trainingsballenDe indeling van de trainingen op de velden van het sportpark voor het nieuwe seizoen 2017-2018 is aangepast. Het laatste versie van dit trainingsschema kunt u hier bekijken. Het trainingsschema is ook te raadplegen via het menu - clubinfo. Met vragen kun je terecht bij Wim Priem (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

RCS1 indeling sz 1718

rmd 2407 20170625 1193197476rmd 2534 20170625 1208532405Zaterdag 17-juni-2017 werd de familiedag gehouden. Tijdens de wipe-out, lasergamen en 's avonds bij de bbq zijn veel mooie foto's gemaakt. Deze staan in een foto-album hier op de website.

Vanaf komend seizoen starten we bij RCS met een 3e zaterdag seniorenteam alsmede een JO19-2 jeugdteam. Voor beide teams zijn wij nog op zoek naar extra spelers. RCS heeft daarnaast nog diverse vacatures voor leiders/trainers voor deze en andere jeugdteams. Heb jij zin om te komen voetballen in een van deze nieuwe, recreatieve teams, meld je dan aan via de website. Meer info via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De voorlopige indelingen van de teams voor het komend seizoen zijn bekend. In de komende weken kan het nog voorkomen dat er wijzigingen komen. Houd daarom de site in de gaten. Als er wijzigingen zijn doorgevoerd, dan wordt dit ook vermeld. Klik op de bijgevoegde link en je komt bij de voorlopige indelingen van de verschillende leeftijdscategorieën.

Voorlopige indelingen 2017-2018

 

De vierde editie van het Klaverblad Verzekeringen Jeugdtoernooi 2017 is succesvol verlopen. Nadat we vorig seizoen boven de 100 deelnemende teams waren gekomen hebben we nu weer een nieuw record gevestigd met 107 deelnemende teams. In een gezellige en leuke ambiance met geweldig weer hebben 21 juniorenteams, 76 pupillenteams en 10 meisjesteams meegedaan het afgelopen weekend. Als Toernooicommissie zijn wij trots dat er zoveel teams hebben deelgenomen en alles zonder noemenswaardige incidenten is verlopen. Op zaterdag was er voor de derde keer de Pupillendag met allerlei activiteiten, zoals springkussens, verloting, wafels en nog andere kraampjes. Voor de JO5 teams van onze vereniging en Arnemuiden was dit natuurlijk spannend, maar ook fantastisch voor deze kinderen, maar ook de JO7 teams waren t.o.v. vorig seizoen meer dan verdubbeld. Voor de JO9 en JO11 teams had Skills & Control twee circuits uitgezet, waar deze kinderen hun voetbalkunsten konden laten zien en een clinic voor hun team of individuele training konden winnen. Zondagmorgen was het weer de beurt aan de meisjesteams, waarbij de meisjes tussendoor konden genieten van een lekkere verse stroopwafel, welke door onze hoofdsponsor Klaverblad Verzekeringen waren aangeboden. Op zondagmiddag sloten we het toernooiweekend af met het 7x7 Gezelligheidstoernooi. We willen alle deelnemende teams bedanken voor hun deelname en kijken alweer uit naar de vijfde editie van het Klaverblad Verzekeringen Jeugdtoernooi, welke door de latere competitiestart iets later zal worden gehouden dan het tweede weekend van juni 2018.

Toernooicommissie v.v. R.C.S.,

IMG 0398Als afsluiting van het toernooiweekend was vorig seizoen het idee ontstaan of het leuk zou zijn om een 7x7 Gezelligheidstoernooi annex Biertoernooi te organiseren. De Toernooicommissie heeft dit idee opgepakt en alle A-junioren, Seniorenteams, Leiders en trainers, vrijwilligers en ons vrouwenteam uitgenodigd om hieraan deel te nemen. Vorig jaar resulteerde in bijna 50 spelers en speelsters met een leeftijd tussen de 18 en ruim 50 jaar die zich aangemeld hadden. Dit jaar hadden we iets minder deelnemers, maar wel meer deelneemsters. Ons vrouwenteam was met 8 speelsters de “hofleverancier”, waarvoor dank dames. Net als afgelopen jaar waren alle spelers en speelsters door elkaar heen gehusseld. Met wederom de aansprekende namen zoals, “FC Bal op ’t Dak”, “Tikkie Terug Jaap”, “FC De Kampioenen” en “De Derde Helft” konden we van start gaan. In wedstrijden van 25 minuten zonder scheidsrechter kon iedereen zijn kunsten en balvaardigheden laten zien en dit werd regelmatig door gelach en/of applaus door het aanwezige publiek begroet. Tussen de wedstrijden door was er tijd om het vocht wat door de inspanningen was kwijtgeraakt weer een beetje aan te vullen en ook dat deed iedereen op geheel zijn eigen wijze. Nadat rond vijf uur het laatste fluitsignaal klonk, kon de balans worden opgemaakt. Deze tweede editie werd gewonnen door “FC Bal op ’t Dak”. Dit team bestond uit John Bloem, Tim Blind, Thomas de Rijke, Deveny Jacobs, Tess Wagenaar, Kevin van Rijswijk en Hans van Eenennaam. Dit team mocht dan ook de Jupiler wisselbeker in ontvangst nemen, welke beschikbaar was gesteld door Harrie Verkaik BV. Kortom een mooie afsluiting van een super weekend en op naar het derde Gezelligheidstoernooi 7x7.

20170614 111027Tijdens de toernooi(en misschien ook wel trainingen) zijn er veel voorwerpen achtergebleven in kleedkamers en sportpark. In de bestuurskamer in het clubgebouw kunnen deze verloren voorwerpen opgehaald worden door de eigenaars. Kijk in het foto-album naar alle gevonden voorwerpen.

RCSQuiz2017 1Op 19 mei 2017 was het dan zover : de 3e editie van de VV RCS Voetbalquiz.

Ook deze editie was weer zeer goed bezocht. Nadat we langzaam zijn gestart met wat eenvoudigere vragen, kwamen later op de avond lastigere vragen naar voren. De vragen hadden veel verschillende onderwerpen, onder meer oud-RCSers, maar ook de nodige WAG's kwamen in de quiz voorbij.

Met voor het eerst een 'petje op petje af' quiz hebben de quizmasters geprobeerd om nog meer variatie in de avond te brengen. Natuurlijk was onze voorzitter Ron hier de sterkste in .. zoals het hoort

digitaal wedstrijdformulier appSeizoen 2017/2018 stapt het amateurvoetbal over naar het mobiel digitaal wedstrijdformulier. Het invullen van het wedstrijdformulier zal vanaf dan uitsluitend met de Wedstrijdzaken-app op een smartphone of tablet gaan. Iedereen vanaf JO13 moet het wedstrijdformulier digitaal via mobiel invullen. Kijk voor alle info op de website van de KNVB. De presentatie die getoond werd op de voorlichtingsavond is hier te downloaden. Filmpjes met ervaringen zijn ook te zien op KNVB Assist.

Dennis DuvekotDeze week en bij de wedstrijd op zaterdag 27-mei-2017 was Dennis Duvekot de Pupil van de week. Dennis is 7 jaar en voetbalt bij de JO7-1 bij Jens en Thomas. Zijn hobby's zijn voetballen, fietsen en zwemmen. Hij zit in groep 3b van het Kompas in Oost-Souburg. Hij eet het liefst tosti's. Dennis is voor Ajax en juicht het hardst voor Davy Klaassen. Bij RCS is Tim Blind zijn grote favoriet. Ondanks de eerdere verliespartij tegen DHV denkt hij dat het zaterdag 4-0 gaat worden en RCS doorgaat in de nacompetitie.

overhandiging AEDoverhandiging AED2Ter gelegenheid van de verhuizing van Medisol naar Vlissingen, heeft Medisol de gemeente Vlissingen een AED, buitenkast en onderhoudsplan cadeau gedaan. Bestemd voor een Vlissingse vereniging. Uit de vele inzendingen zijn wij, als v.v. RCS uitgeloot.

Uit handen van burgemeester Bas van Tillaar van Vlissingen, werd het cadeau overhandigd aan onze voorzitter Ron van Rosevelt. Ook werd er een reanimatie demonstratie gegeven door onze jeugdleden Robbert van der Linden en Marvin Priem. Daarnaast konden er vragen worden gesteld aan Pieter Joziasse van Medisol en Albert Dijkstra van BHV Training Zeeland.

We hopen natuurlijk dat we de AED niet hoeven te gebruiken, maar mocht het eventueel zover komen dan weten we na het zien van de demonstratie in ieder geval wat we moeten doen en kunnen we misschien een leven redden.

Medisoloverhandiging AED3Wij bedanken Medisol hartelijk voor de schenking van de AED.

JandeLangeJan de Lange heeft aangegeven dat hij per einde van dit seizoen gaat stoppen met het schoonmaken van de ‘oude’ kleedkamers tegenover de kantine.

Langs deze weg willen wij Jan van harte bedanken voor de jarenlange inzet waardoor onze teams en (zeker niet onbelangrijk) die van onze tegenstanders altijd terecht konden in een schone en frisse kleedkamer voor aanvang van de wedstrijden.

Wij beseffen ons terdege dat dit werk niet altijd even dankbaar was, wanneer de kleedkamer(s) weer eens onverzorgd achtergelaten werden of er (helaas) weer eens vernielingen waren aangericht.

Jan heeft zich echter altijd met veel enthousiasme op het schoonmaken gestort waarvoor nogmaals onze dank!

Nu Jan stopt zijn we echter ook op zoek naar een waardige vervanging.

Indien je denkt dat dit wat voor jou is twijfel dan niet en neem contact op met de accommodatie beheerder André van Dijk (telefoon: 06-51341518 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of iemand anders van het bestuur.

Bestuur RCS

jasonenjipDe statiegeld flessen actie voor de pupillen van vv RCS is ten einde gekomen.

Jason en Jip hebben wel € 460.60 opgehaald.

Een geweldig resultaat!

Wij willen Jason en Jip hier dan ook heel erg voor bedanken.

Voor dit geld zullen zo genoemde nieuwe "uit" shirtjes aangeschaft worden voor de JO11 en de JO9 pupillen.

Wij willen speciale dank geven aan Jason, Jip, Jumbo de Boeck, Het kompas (kroonjuweel) en zeker ook PersPectief fotografie, en natuurlijk ieder die bij dit project betrokken geweest zijn.

Tevens alle mensen die Flessen en statiegeld bonnetjes gedoneerd hebben.

Nogmaals dank,  Jeugdcommissie vv RCS

Op ons sportpark De Alblas zijn opnames gemaakt door Omroep Zeeland voor het programma Onze Club. Deze uitzending is via de website van Omroep Zeeland alsnog te bekijken. Kijk hier

onzeclubEr worden interviews gegetoond met ons clubicoon (Adrie van de Berge), de voorzitter (Ron van Rosevelt), een vrijwilliger (Ko van Eijkeren) en een supporter (Jo van Eenennaam). Ook opnames met een drietal jeugdspelers, Owen Swart (JO13-1), Jason Terwiel (JO11-5) en Mats Jonkman (JO9-1).

Nicky van Merrienboer (RCS 1), Ashley van de Broek (VR1), Danny van Dijk (JO17-1), Marvin Priem (JO15-1) en Guiyon Joosse (JO19-1) doen mee aan een ‘piepjestest’.

Mervin Niemantsverdriet (RCS 1) is de man voor het "KLIKO schieten" en afsluitend worden strafschoppen genomen door Jan-Jaap Corré op Tim Blind (RCS 1).  

jipvdkoeveringeDeze week en bij de wedstrijd van RCS 1 - Jong Ambon op zaterdag 6-mei-2017 was Jip van Koeveringe de pupil van de week. Jip is bij RCS bekend van de Flessen-inzamelactie! Hij is 9 jaar en gaat naar school in Oost-Souburg op het Kompas. Hij zit in groep 6. Jip is bij RCS begonnen in F6 en daarna door naar de F3. Hij voetbalt nu in JO11-5. Zijn favoriete voetbalclub in de Eredivisie is Feyenoord en de beste buitenlandse club vindt hij Juventus. Zijn favoriete speler is een middenvelder van Feyenoord, Tony Vilhena. Hij heeft eigenlijk maar één hobby en dat is voetbal. Zijn lievelingseten zijn Tapas. Jip wil later prof-voetballer worden. Dat is heel mooi en we wensen hem veel succes! Hij denkt dat de uitslag bij de wedstrijd van RCS tegen Jong Ambon 3-1 wordt!

Leiding GezochtHet RCS dameselftal VR1 zoekt een trainer(ster) en leider(ster) voor het nieuwe seizoen. Alle hulp bij de trainingen en wedstrijden van dit enthousiaste dameselftal is welkom! RCS VR1 speelt in de 3e klasse C en het ziet er naar uit dat dit ook seizoen 2017/2018 het geval zal zijn.  Voor informatie en of reacties, Hans Poppe (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of 06-10567469

Mitch de Boks pupilDeze week en bij de wedstrijd van RCS 1 - Krabbendijke op zaterdag 22-april-2017 was Mitch de Boks de pupil van de week! Deze voetballer is al weer 8 jaar en gaat naar school op de Kameleon. Hij zit daar in groep 4. Mitch is nog maar net begonnen bij RCS. Hij zit nu vanaf Februari 2017 op voetbal en heeft het naar zijn zin. Zijn favoriete voetbalclub in de Eredivisie is Feyenoord en de beste buitenlandse club vindt hij Real Madrid. Daar speelt ook zijn favoriete speler Christiano Ronaldo! Hij heeft eigenlijk maar één hobby en dat is voetbal. Wanneer je vraag wat hij het liefst eet dan antwoordt hij direct: "Pizza!". Mitch wil later bioloog worden. Dat is heel mooi en we wensen hem veel succes! Hij denkt dat de uitslag bij de wedstrijd van RCS tegen Krabbendijke 5-0 wordt! Er werd wel 5x gescoord, eindstand 3-2.